Pomoc za kupovinu
-
GunniE
- Biker wannabe

- Vozim: Sad trenutno nista...
Pomoc za kupovinu
Nasao sam jedan motor u Sloveniju pa bih ga kupio radi se o ZX6R pa me interesuje zna li ko kolika bi bila carina pdv i ostalo kako to sve ide uostalom i dali neko dovozi motore iz Slovenije??????? Unaprijed hvala za svaku informaciju.
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Re: Pomoc za kupovinu
Lijepo je kupit motor iz Slo.,ali i dusa ga je doves i carinit.
Moras prvo gore da ga odjavis i da tu odjavu zajedno sa saobracajnom donese u nas MUP...
pa vazeci njihov zeleni karton...pa zvanican ulaz da napravis na prelaz...
pa u roku od 24h da se prijavis sa tom potvrdom sa prelaza spediteru i da krenete u proceduru carinjenja,tj.da motor udje u carinski terminal...
pa tamo sve papire kopirane da predas dje ga oni pregledaju,vrse procjenu i na kraju odredjuju visinu carine (zavisnosti od godista i kataloga po kome ocarinjuju,a to je Njemacki katalog-dosta skup) koja je za 600cc oko 800-900 eura...
pa kad sve to bude gotovo ides u MUP da predas sve sto imas vezano za motor zajedno sa odjavom i da cekas tablicu...
naravno moras i prvu registraciju platit...tako da te sve zajedno ispada 1.200-1.300 eura+troskovi dovodjenja motor (gorivo,smjestaj,prelazi,putarine...)
Ovo ti iz mog iskustva pricam jer sam ja prije 6 godina carinio i registrovao motor iz Ceske!
Zlatila se kupovina u CG,a sad su najpovoljnije cijene kod nas!
Moras prvo gore da ga odjavis i da tu odjavu zajedno sa saobracajnom donese u nas MUP...
pa vazeci njihov zeleni karton...pa zvanican ulaz da napravis na prelaz...
pa u roku od 24h da se prijavis sa tom potvrdom sa prelaza spediteru i da krenete u proceduru carinjenja,tj.da motor udje u carinski terminal...
pa tamo sve papire kopirane da predas dje ga oni pregledaju,vrse procjenu i na kraju odredjuju visinu carine (zavisnosti od godista i kataloga po kome ocarinjuju,a to je Njemacki katalog-dosta skup) koja je za 600cc oko 800-900 eura...
pa kad sve to bude gotovo ides u MUP da predas sve sto imas vezano za motor zajedno sa odjavom i da cekas tablicu...
naravno moras i prvu registraciju platit...tako da te sve zajedno ispada 1.200-1.300 eura+troskovi dovodjenja motor (gorivo,smjestaj,prelazi,putarine...)
Ovo ti iz mog iskustva pricam jer sam ja prije 6 godina carinio i registrovao motor iz Ceske!
Zlatila se kupovina u CG,a sad su najpovoljnije cijene kod nas!
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Nisam siguran da li Slovenci imaju izvozne tablice za motore a i ako imaju da li ti smiješ da voziš motor sa strnim tablicama i ako je na tvoje ime. Po Cg ne smiješ sem ako nemaš stranu vozačku.Znači u slučaju ako ćeš da ga voziš imaš troškove puta do tamo, kupoprodajni 20 e max, odjavu, izvozne papire, tehnički i osiguranje za auto je oko 200e neznam koliko je za motor. A možeš poć i kombijem, prikolicom pa ćeš imat malo manje troška u Slo jer će ti trebat samo kupoprodajni i odjava . Pa ti se lako može desit da ti Hrvati traže tranzitne papire 70e , pa putarine i gorvo . Prenaupućenje sa naše granice je 40 e, pa moraš da prevedeš sve papire sa slovenačkog što je oko + 60e, pa špediter 70-100e , troškovi terminala , parkinga 20+e... I onda carina 5-8 % + pdv 17% na cijenu koju oni odrede a to je koju nađu na mobile d + troškovi transporta. zatim imaš tehnički i registraciju koja je oko 320 e za 600cc. Ja sam skoro uvezao motor iz Slo samo zato što ga nisam našao kod nas, a motora koje ti tražiš ipak ima najviše u Cg a cijene su manje nego iđeu evropi. srećno
+1389+
-
GunniE
- Biker wannabe

- Vozim: Sad trenutno nista...
LJudi sta da vam kazem osim hvala na informacijama vidjet cu sto da radim ja bi ga doduse najradije kupio odje ali nema bas izbora a bogami slabo i motora evo ja trazim vise od mjesec dana i nista 27.Maja odlazim na brod pa i ako ga kupim ove dane sto su sanse veoma male necu ga imat kad ni provozat a eto i ova kisa ubi da bi sve bilo ljepse