Pomoc...

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
ivan_ba
Stoper
Stoper
Vozim: Trazim...

Pomoc...

Post by ivan_ba »

Kupio brat nekog kineza spyder 9 new. Fin na izgled i kupio polovnjaka za sicu.
Ima jedan problem koji moram da nas da rijesim da znam da li da ga vraca (po dogovoru) ili da ostgavlja.
Ovako... Kad sam ga ja probao sve mu je radilo ok, ali nije bas vukao uz brdo da valja.
Za par dana deslio se sledece, nije imao akumulator dok mu nijesam donio iz Pg, i palio na kurblu.
Bas mu je dugo trebalo da upali ali onda je isao ok. Donesem mu akumulator, stavim i ok radi ali
ne vuce uz brdo nista. Ugasi se. Cak se i na leru ugasi. Vodio kod majstora i on me sajetovao tako
da sam filter od goriva ocistio, od vazduha kompresorom, rasturio karburator, svecicu zamijenio...
Nista, sve isto. E sad, kad ga ja vozim, dajem mu i popustam gas svaki cas i on bas ide dobro i vuce.
Malo se osjeca gorivo. Moze li mi ko pomoci?
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Pomoc...

Post by poka »

sto se mene tice sve sto ti mogu pomoc je broj telefona dobrih majstora. da li mogu da ga naprave ne znam. evo ti broj pa probaj. 069 334113 vlado
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Imas jednu gumenu lulu koja ida sa bloka motora na karburator i to zna da pukne i vuce vazduh tu zato tesko pali i nece nikud pa vidi da nije to. Mada nemoj previse ocekivat od njega uzbrdo i kad je sve ispravno...
ivan_ba
Stoper
Stoper
Vozim: Trazim...

Post by ivan_ba »

posto sam sinoc otvarao karburator i ocistio pogledao sam' da nije gdje puklo. Nije nista. Sad mi je upalio odmah alig nece da vuce nikako. Hoce kad mu stalno dajem i popustam gas, nekad ni to. Cim ga upalim tada krene sve normalno nekih 200m, onda izgubi snagu i ugasi se. Nakon toga sacekam 10 sekundi, upalim opet i ide opet 200 m. I na ler se gasi.
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

E ne znam sto moze bit meni se ono sa lulom desilo pa ti zato rekoh a i probaj da skines auspuh pa vidi
veleGR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsx-r 1000

Post by veleGR »

Pogledaj dobija li dovoljno goriva do karburatora, tj pogledaj da mu se nije zacepila slavina od goriva
Samo polako, puni gas.
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

Ja sam imao sličan problem sa mojim KeeWay-om, dok sam ga vozio. Mijenjao sam sve dijelove koje imaju veze sa strujom, a greška je bila u sljedećoj gluposti. KeeWay je gorivo u karburator dobijao gravitacijski, bez ikakve pumpe. Crijevo koje je išlo iz rezervoara do karburatora je bilo predugačko, tako da kad se mašina ugrije isto se zbog toplote širilo i previjalo pa gorivo nije moglo da dotiječe i motor se gasio. Provjeri i ti da greška nije u nekoj takvoj trivijalnosti, može lako biti, pošto su simptomi slični onima koje sam ja imao na kinezu
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Post Reply