Sve sto ste rekli stoji. Za KTM 990adv, kao storece NickGold mene offroad ne interesuje( mada sa nekom 125-icom nebi imao nista protiv) pa je on na zadnjem mjestu. Poslje dolazi 990smt kao logican izbor. Sto se tok motora tice sve mi se svidja, sve je ok samo me nervira sitnica, nema pokazivac goriva. To mi nikako nije jasno da turing motor nema pokazivac goriva. No moram ljuljat motor zapisivat kilometrazu i cuda cinjet da bi znao koliko imam goriva. Mozda zvuci glupo ali mene to jako nervira pogotovo kad ides na duzi put.
Dalje tu je Versysy 1000 koji nisam vidio uzivo a i cijena se jos ne zna tako da prema tom motoru jos nisam odredio stav. Na slikama mi se fizicki svidja ali cekam prve testove da vidimo kako ce se pokazati.
Za sada na 1. mjestu je z1000sx, koji mi se brutalno svidja. Bas sam odusevljen motorom. Na svim mogucim testovima je ubjedljivo prvi. FZ1 itd. Tako da se on namece kao pravi motor. A i malo da probam sport-turing klasu.
A ako potraje ova kriza kupicu ja novog versysa, provjereno dobar motor. Samo cu uzet sa ABS-om