A već da ne pričam kako vole auta i spavaju na haubi, krovu, pa i u motoru, kad se mogu uvući.
Raspitivao sam se i čeprkao po internetu tražeći ljekove za to, a u međuvremenu sam sasvim slučajno i sam otkrio jedan, pa evo spiska, može nekom valjat:
- Postoji neki sprej čiji miris odbija mačke. Navodno ga ima u pet-šopovima, ali to niti sam vidio niti probao
- Mačke mrze miris citrusa, ako isjeckaš npr. limun i ostaviš komadiće - na to mjesto neće ić, zbog mirisa. Nijesam to isprobao, ali vele ljudi da je tako.
- Asepsol (ovo sam slučajno otkrio, dezinfikujući zapišani motor) - nakon što sam sve dobro iščistio s ovim, nijesu više dolazile.
Mačke pamte, pa određenu mačku možeš naučiti da je tvoja teritorija loše mjesto za nju, tako što ćeš:
- Poprskati to mjesto kuhinjskim paprom, koji ih posle izludi kad počnu da ližu šape. Nijesam oduševljen, bojim se da se posle teško čisti.
- Staviti nešto ljepljivo preko (npr. karton sa samoljepljivom trakom okrenutom nagore) - mačke, kažu, strašno mrze ljepljivu podlogu i tamo više neće dolaziti. Ovo koriste da bi ih po kućama naučili da ne skaču na kuhinjski sto, stolicu i sl.
Eto, nadam se da će nekom valjat