I: Potreban spediter za uvoz motora

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
rade32
Stoper
Stoper

Re: I: Potreban spediter za uvoz motora

Post by rade32 »

Najbolje od svega je sto sam sve ugovorio,dogovorio i zavrsio,i onda je smrad iz Slovenije zvao i rekao da podize cijenu motora za 500e,ja se iznervirao i odustao od svega.
Hvala svakako na ponudjenoj pomoci.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

rade32 wrote:Najbolje od svega je sto sam sve ugovorio,dogovorio i zavrsio,i onda je smrad iz Slovenije zvao i rekao da podize cijenu motora za 500e,ja se iznervirao i odustao od svega.
Hvala svakako na ponudjenoj pomoci.
nisam se ranije htio mijesat, dobio si dosta informacije. al sad te kapiram, isto se meni desilo sa smradom iz novog sada!
hornetmali
Grijač guma
Grijač guma

Post by hornetmali »

euro 3 homologacija treba samo za cetri tocka ili vise tako da se ne odnosi na motore , skutere , trotockase itd , kao ni na plovila , makar zasad dok ne izmisle nesto novo ovi Gadovi
carina je 5 posto do 800 kubika a preko je 8 ili ako je proizveden u EU 0 posto plus porez 17 posto normalno rade se prevodi dokumenata i placa se terminal na carini
pozdrav
cicija
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha X-MAX 250

Post by cicija »

NikGold wrote:Ma kakvi , nema euro normi za motore. Motor ti je 2500 + troškovi transporta +tranzitni papiri+prenaupućenje+ carina 3-5% +pdv17% + prevodi strane saobraćajne+parking+usluge špeditera +registracije.Za osnovu za carinjenje ne haju za fakturom u većini slučajeva već uđu na mobile de ili neki drugi sajt i vide kakve su cijene i to ti je to. Kada sam carinio Dr350 na mobile ga našli najeftiniji 1700e a ja ga platio 900 :cry: . poz
da ne znas otprilike koliko iznosi svaka od ti stavki pojedinacno? navedi neki primjer uvoza najjeftinijeg motora
cicija
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha X-MAX 250

Post by cicija »

malo sam se raspitivao oko ovoga, ali nikako da dodjem do nekih preciznih informacija i zato ne mogu da se odlucim za put u it.

ovo je ono kako bi trebalo ici kod recimo skutera od 1000e u it:
preuzimanje i placanje motora(po mogucnosti preko racuna, zbog potvrda)
saobracajna
ugovor ili faktura (cijena?)
vlasnicki list (?)
izjava o porijeklu (?)
odjava (?)
transport do broda (?)
------
prenaupucenje 35e
parking (?)
prevod papira oko 50e
spedicija 50-80e
pdv oko 250e(rekose da ce ga racunat 1500e)
carina nista ako je izjava ok
registracija oko 110e
trajekt putnik+motor oko 200e
total ~1850e

ono sto mi je nejasno:
sta je vlasnicki list i kako se to nabavlja?
kakav ugovor, treba li ja da ga sastavljam ili notar ima sablon? treba li ugovor ako uzimam od firme ili je dovoljna sama faktura?
dje se odjavljuje i kako se to radi?
sta kad ga odjavim, kako da odvezem motor do trajekta?
sta je izjava o porijeklu, jel to neki sablon koji se popuni i potpise, jel treba ovjera na to?
kliki su troskovi za sve ovo, odjave, notar, transport?...

dalje, stizem u bar, sta dalje radim sa njim, dje idem, dal ga ja vozim na carinu ili sta? u kom trenu nosim papire na prevod?

puno mi je nekih nejasnoca oko ovoga... jel ima neko da mi pojasni sve ovo?

spediteri nisu bas rjeciti, samo gledaju da me otkace, ne zanima ih procedura u it.

e sad, ja bih pokusao i da vratim pdv, s obzirom da bih imao sve papire, da ne znate kako ide i ta procedura?
LuTheDuck
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: uglavnom mene vozaju

Post by LuTheDuck »

jesi li siguran da to sto trazis ne mozes kupit kod nas? :)

s trajekta pravac carinski terminal i papire spediteru... on dalje odradjuje stvari s carinom... (da, trebace ti i prevodi)

sto se PDV-a tice, koliko sam ja upoznat mozes ga vrnut samo ako motor kupis u salonu (novih/polovnih) u slucaju privatnih prodavaca nista od toga vjerovatno...

to oko notara, odjava itd bi trebo da ti obezbijedi prodavac pomoci... inace, ne znam kakva je procedura s italijom, ali za srb su meni objasnili da treba sledece:
- ugovor
- odjava
- pozeljno dokaz o placanju
- onda odradis izvozno carinjenje iz RS, dodjes na prezal i "istupis" s robom ... na CG stranu te prenaupute na terminal dje ce se sve to carinit i ti ides tamo...

inace, pogledaj, bio je odje oglas da neko radi usluge carinjenja za motore, pa ce znat covjek sve vjerovatno...
I was born to be the best, number one and nothing less
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

luchka je doveo motor iz italije iz barija iz salona pa moze dati viseh info
risk,is what makes life worth living.
Post Reply