vuk wrote:Meni je malo pun organ te priče "neće ovaj narod ovo, neće ovaj narod ono...". Tri četvrtine ovoga naroda priča to isto, "ja bih, no ovaj narod avetan". Sad da neko vidi krš na ulicu danima će srat o "ovome narodu" i "ovoj državi" a pomjerit ga neće.
Promjena (na dobro) ne može biti preko noći, jedino ovako malo po malo. Da se vidi da se ne mora samo gunđat i trpjet nego da se stvari polako mogu mijenjat.
Tako da, ukoliko ovih dana nijeste učinjeli nešto makar malo veće i značajnije od ovog urgiranja za promjenu cijene prolaska kroz jebeni tunel, onda vas najljubaznije molim da razmislite o tome što pričate. Možda promjena nema zato što svi sjede i prdoklače a niko ne čini ni ono malo što može.
To cega je tebi pun organ neka ostane za tebe.Ja kad vidim krs pomaknem ga da neko glavu ne slomi i ne serem,ali me isti narod gleda kao ludog zasto to radim!
Promjene ovdje nema bez toljage,a malo po malo prodje nam 20 godina.
Ja sam zajedno sa svima urgirao da se smanji cijena sozine i isti digao protest sa ostalima na trg da se skinu znakovi zabrane!Za moto zajednicu ja sam bar nesto vise od udaranja po tastaturi napravio i imam pravo da nesto recem.
Isti mi na ovom forumu nismo izasli da cistimo snijeg nego nas je 6-7 i jos 2-3 koji nisu bikeri cistili,a ostali...dje su?
Dje narod kad se snijeg cistio,dje je kad se hrana slala,dje je kad se krv daje,djeca pomazu...