Zna li neko?

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Zna li neko?

Post by In_Utero »

Danas kada sam sipao gorivo nijesam primjetio da su mi gaće dodirivale auspuh, što ih je istopilo i napravilo veliku crnu fleku na auspuhu. Gaće nijesu za motor već za alpinizam, od poliesterskih vlakana. Na stranu što sam uzjebao gaće, zna li neko kako da skinem fleku sa auspuha a da ne oštetim hrom, ili sam ga upropastio? :cry:

Hvala, pozdrav
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: Zna li neko?

Post by vuk »

Pada mi aceton na pamet, samo ne znam djeluje li na hrom, valjda ne.
A prije toga probaj sa WD40 na malo krpe pa malo protrljaj, to sigurno ne šteti hromu a neke vrste plastike definitivno rastvara.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Nista nije upropasceno, hrom je ispod fleke nov. Probaj nitrorazredjivacem, najlakse ga je naci, da vidis rastvara li fleku. Natopi neku meku, pamucnu krpu i istrljaj fleku. Ako ne moze onda potrazi sprej za skidanje ostataka od dihtunga, koriste ga mehanicari. Probao sam ovaj sprej na aluminijumu, skinuo sam fleke, a povrsina je ostala kao nova. Ako ne uspijes da rastvoris fleku onda ti ostaje da je ostruzes necim ostrim, najbolje ziletom, ali pazi da ne ostetis povrsinu. Kad skines fleku trebao bi ispolirati auspuh polir pastom. koristi neku najfiniju pastu za visoki sjaj koja ne sadrzi silikon. Samo polako i pazljivo da ne ostetis povrsinu.
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cika_vanja »

probaj da ugrejes fleku i onda je lagano struzi drvetom.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Proguglaj how to clean melted plastic from chrome exaust pipes. Imas link http://www.ehow" onclick="window.open(this.href);return false;. Cini se ok resenje
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

Naravno svaki cistac za hromirane dijelove ce to da skine ;) nema sikiracije a inace ako bas nista nemas od toga naprskaj ga mister properom :lol: 8-)
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
Post Reply