Radni sto za motocikl

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Radni sto za motocikl

Post by caesar »

Kako i u naslovu se kaže u pitanju je radni sto za motocikl koji se po potrebi motira i razmontira. Radi se od 2cm debele šperploče sledećih dimenzija i načina sklapanja. Razmišljam se :think: Nisu neke pare, imam ga gdje i rasklapa se. Jel neko radio nešto slično?

Image
Image
Image

Eo i linka sa orginalnim tekstom itd.

http://www.bbcracing.com/old/box/" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Radni sto za motocikl

Post by NikGold »

Ako imas garazu super ali ispred zgrade :?: :mrgreen:
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ali ti treba i dizalica da se spusti i podigne na sto... mada, ovo je vise da ga gledas nego radis nesto na njemu :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Post by bikerboy »

DrMracni wrote:ali ti treba i dizalica da se spusti i podigne na sto... mada, ovo je vise da ga gledas nego radis nesto na njemu :)
slazem se..moras da penjes motor od 180-200kg preko rampe da bi ga stavio na drveni sto koji,cini mi se,i nije bas najstabilniji,i posle opet da ga skidas..sve mi se to cini malo nesigurno i za motor i za tebe :think: msm da je bolje pomuciti se malo i napraviti metalni i miran si :whistle: ;)
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Radni sto je zanimljiv, praktican je za sklapanje, ne zauzima puno prostora kad se sklopi, ali je tesko i rizicno popeti motor od 200 kg na ovu visinu. Mozda sa malo sirom stazom bi se motor mogao bezbjedno navesti na ovaj radni sto.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Sad bez šale , po ovom nacrtu ako se precizno uradi nema to kud ali ja nebih isao na visinu 60cm nego na 45 em lakse popet em jace
+1389+
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

jovan wrote:Radni sto je zanimljiv, praktican je za sklapanje, ne zauzima puno prostora kad se sklopi, ali je tesko i rizicno popeti motor od 200 kg na ovu visinu. Mozda sa malo sirom stazom bi se motor mogao bezbjedno navesti na ovaj radni sto.
NikGold wrote:Sad bez šale , po ovom nacrtu ako se precizno uradi nema to kud ali ja nebih isao na visinu 60cm nego na 45 em lakse popet em jace
Penjanje sa rampom je definitivno posao za dvoje i uz nižu visinu od bar 10cm još lakše(za enduro, dok za jurilice mislim da je ok 55/60cm visina). U svakom slučaju sto je za neke "jače" poslove tipa servisa motora. Sigurno ga ne bih peo na ovo zbog podmazivanja lanca i još sklapao i rasklapao.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Post Reply