Ima li ovakvih stvari kod nas, ili se svi uche vozhnji motora kod strika, druga, ili sasvim sami...
a o bezbjednosti i kako da se ponashaju u opasnim situacijama saznaju iz lovachkih pricha motociklista?
MSF course, ili neshto slichno?
- Highway_Curves
- Grijač guma

- Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
Re: MSF course, ili neshto slichno?
najbolje obrazovanje kod nas ces naci na forumima... teoretsko naravno, ostalo je sve tvoja praksa...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Jedni od drugih, nesto organizovano ne postoji. Nazalost, najcesce se stvari najbolje nauce na svojoj kozi.
- Nikad ne pomisli da si "svikao" do kraja motor...
- Nikad preticanje sa desne strane...
- Nikad nisi predaleko od vozila ispred tebe...
- Uvijek u nizu pred krivinu, tako da imas dovoljno snage na sredini i izlasku iz krivine...
- Uvijek je bolje jos oboriti motor u desnu krivinu, nego kociti i preci u lijevu tj. suprotnu traku...
- Nikad ne pomisli da si "svikao" do kraja motor...
- Nikad preticanje sa desne strane...
- Nikad nisi predaleko od vozila ispred tebe...
- Uvijek u nizu pred krivinu, tako da imas dovoljno snage na sredini i izlasku iz krivine...
- Uvijek je bolje jos oboriti motor u desnu krivinu, nego kociti i preci u lijevu tj. suprotnu traku...
I kad stojim tesko me pratiti...
- Highway_Curves
- Grijač guma

aham aham...ok..
sto se tiche vozhnje, mislio sam na neke osnove, chisto uchenje korishcenja kocnica, upravljanja, ravnotezha, itd...ameri su to fino sredili sa ovim MSF kursom...
a za iskustvo sigurno...vozim auto svakodnevno, svaki dan neki novi...kretenski potez...uochim, i ostane mi u pamcenju da i to mogu da ochekujem od naseg naroda...
sto se tiche vozhnje, mislio sam na neke osnove, chisto uchenje korishcenja kocnica, upravljanja, ravnotezha, itd...ameri su to fino sredili sa ovim MSF kursom...
a za iskustvo sigurno...vozim auto svakodnevno, svaki dan neki novi...kretenski potez...uochim, i ostane mi u pamcenju da i to mogu da ochekujem od naseg naroda...
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Kad sam ja polagao za A kategoriju(to bješe pre 10+ godina) nisu u AMD ni motor imali,morao sam svoj dovesti,prvo ih obučiti kako se upravlja istim pa da onda oni mene ocjenjuju
!
Nažalost,u CG je Moto-kultura još nerazvijena,niko ne vidi interes u dodatnoj obuci vozača tako da se sve svodi na druženje sa bikerima,priče,surfovanje po forumima,probanje na parkinzima,praznim cestama,itd.
Najbolja fora je visiti na forumima,tu svi svašta iznesu i tako se najbolje možeš "obučiti" šta te čeka na cesti.
U HR ima škola sigurne vožnje ali ne znam gdje ni kad je to,imaju i na Grobniku obuku.
Nažalost,u CG je Moto-kultura još nerazvijena,niko ne vidi interes u dodatnoj obuci vozača tako da se sve svodi na druženje sa bikerima,priče,surfovanje po forumima,probanje na parkinzima,praznim cestama,itd.
Najbolja fora je visiti na forumima,tu svi svašta iznesu i tako se najbolje možeš "obučiti" šta te čeka na cesti.
U HR ima škola sigurne vožnje ali ne znam gdje ni kad je to,imaju i na Grobniku obuku.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- Highway_Curves
- Grijač guma

aham, ok....
nije sad da mi je teshko da se druzhim sa vama...
mada sam gledao video na youtube gjde je tip objashnjavao neke stvari sa kursa...naglo zaustavljanje ako dodje iznenada da to treba da se uradi, i jos neke slicne stvari ne sjecam se...
mada ja se najvishe zhalim jer bi da vozikam neki motor, pa da njihov gnjavim par puta dok ne skupim pare, a i da naucim da vozim, jer mi niko blizhi nema motor,
a ne bi da gnjavim ovako drugove,
niko ne voli da mu se uchish na njegovo zlato...
nije sad da mi je teshko da se druzhim sa vama...
mada sam gledao video na youtube gjde je tip objashnjavao neke stvari sa kursa...naglo zaustavljanje ako dodje iznenada da to treba da se uradi, i jos neke slicne stvari ne sjecam se...
mada ja se najvishe zhalim jer bi da vozikam neki motor, pa da njihov gnjavim par puta dok ne skupim pare, a i da naucim da vozim, jer mi niko blizhi nema motor,
a ne bi da gnjavim ovako drugove,
niko ne voli da mu se uchish na njegovo zlato...
-
slon
- Stoper

- Vozim: XT660X
Ima u okruzenju raznih skola npr. u Italiji. Znam da su tamo slali na obuku momke iz MUP-a. Skola koju bih ja volio pohadjati je ona BMW-ova za enduro voznju na GS-ovima