I: Cagiva Canyon 600

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

I: Cagiva Canyon 600

Post by Danilo »

Drugari, ima li neko od vas iskustvo sa Cagivom Canyon 600 ('97. god), odnosno znate li nešto više o tom tipu motora? Znam da su Cagive kod nas relativno rijetke tako da je svaka informacija dragocjena, osobito ako je neko imao lično iskustvo sa modelom canyon 600. Hvala.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: Cagiva Canyon 600

Post by wulfy »

Vazdušno hlađeni motor, prednji disk sa četvoroklipnim klještima, prednja Marconi viljuška prečnika 45 mm i roba sa potpisom (Pierre Terblanche ga je dizajnirao). Tipičan italijan, a uz to još i egzotičan, ipak, pravljen robusno, ali ...
Direktan kokurent je svojevremeno bila Aprilia Pegaso 650, odnosno njena varijanta na čijim je oplatama pisalo BMW F 650. Konkurencija je bila jača, ali u tadašnjim uporednim testovima na strani ovog modela je bila jednostavnost (konstrucije i održavanja), te zbog dobro usklađenog agregata i kontrabalasne osovine manje vibracija (kao da se ne vozi jednocilindraš). Ipak sam agregat je bio slab, 34 KS je bilo dosta slabije od 48 KS koliko razvija Aprilija, odnosno BMW.
Ja sam svojevremeno razmišljao o ovom motociklu (doduše novijem modelu koji ima 500 kubika) no ga je bilo komplikovano uvesti pa kupih Kawasaki KLE 500 ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
Danilo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CX

Re: I: Cagiva Canyon 600

Post by Danilo »

znam da je cagiva često ugrađivala tuđe agregate, pa nisam siguran od kojeg je motora pozajmljen ovaj 600 ccm. vizuelno mi najviše liči na yamahinu mašinu xt 600, mada ima nekih razlika. kako kod, to je sigurno rasterećen agregat, jer iz 600 ccm vadi svega 34 ks, tako da je vjerovatno i obrtni moment solidan. konkretno ovaj primjerak, o čijoj kupovini razmišljam, je bio nekog lika iz kotora, još uvijek nosi te tablice, pa ako neko od naših drugara iz boke nešto zna o ovom motoru, molio bih ga da mi to i napiše.
OLDTIMERCLUBMONTENEGRO
Slavo
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda Hornet

Re: I: Cagiva Canyon 600

Post by Slavo »

Da nije to Cagiva koja je u tender oglase ? Nije nesto visoka cijena ?
Post Reply