Kamere na semafore
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Kamere na semafore
Evo već nekoliko dana da sam primijetio postavljene kamere po našim semaforima po gradu(Podgorica). E sad, možda sam ja neuk ili što li već nije u redu samnom, ali redovno se smijem kad vidim put ĐE su one ustvari okrenute. Ako se malo bolje zamislite, svatićete da kamere NE gledaju na raskrsnicu, na kojoj bi mogla da se desi saobraćajka jel, nego gledaju na samu stajanku,... znači na mjesto đe kola staju na crveno. Znači ako se desi saobraćajka, neko vas pokupi dok prelazite na vas nenormalan narod na zeleno, a neki tamo ministar žuri i ka normalan narod prođe kroz crveno - to se neće viđet. Zapravo, viđeće se da smo obojica prošli kroz NEKO svijetlo, ali se vjerovatno neće viđet sama saobraćajka... što je MALO glupo, ili ja tripujem...
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
Re: Kamere na semafore
Ako misle da naprave ka ovamo dobro su ih postavili. One snimaju kad ko prodje kroz crveno (bogomi ce onda imat posla,nece se na filmove moc drzat) pa ti evo navr 2-3 mjeseca slika od sudije za prekrsaje pa se zali. Ovamo zalbe ne pomazu a protekcije nema

Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Neka , neka manje će se divljat , a sto se tiče nas dobro su postavili kamere - mi nemamo prednje tablice
, pa gas kroz crveno
+1389+
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Nemam ja ništa protiv kamera da se vidi i snimi ko pravi prekršaje, ali toliko bez mozga bit i postavit kameru da se NE vidi raskrsnica... to mi je malo čudno
- winniemae
- NLB Moderator
- Vozim: trenutno nista
jeste, al kad bi se vidjela raskrsnica onda bi se mogli goniti oni koje ne smiju dirat. sve je to sa idejom i dobro je razradjeno. vjerovatno te kamere imaju i ugradjen neki cip koja auta da slikaju a koja ne
. jer da je drugacije nebi licilo na nas. mada znam iz inostranstva da neke kamere kad neko predje na crveno pocnu pratiti auto u uslikaju registraciju. mozda su i nase takve
. inace slike sa tih kamera su velike rezolucije i tesko ih je pobiti. isto tako, kamere znaju da zaglupe i ti fino prodjes na zeleno a ona te uslika. pa ti posle dokazuj da nisi il jesi (naravno, nigdje se na slici ne vidi koje je svijetlo bilo). jbg budzet se mora napuniti
. mada, mozda se ljudi i na sam pogled na kamere malo smire. bar se nadamo!
Svega je lijepo imati više, osim točkova. Dva su dosta!
-
kopljas
- NLB Moderator
- Vozim: Honda Africa Twin RD07
Koliko sam ja shvatio, iz nekog meni nepoznatog razloga, te kamere su postavljene kako bi se "brojao saobracaj".. E sad izgleda da neko ima para da daje za brojanje saobracaja, a onda ce naknadno da postave kamere koje ce gledati u raskrsnicu, pa onda kasnije neke trece koje ce meriti intenzitet boje na pesackim prelazima i obavestavati centralu kad pesacki treba da se ofarba ponovo.....
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Kopljaš je u pravu , naime potvrdio mi je drug koji je saobraćajac da kamere služe samo za brojanje saobraćaja . Zato su i okrenute tako da se može vidjeti kolona - gužva i blagovremeno reagovati . Znači za sada još uvijek ne evidentiraju prolaske kroz crveno . poz
+1389+
-
slon
- Stoper

- Vozim: XT660X
kopljas wrote:Koliko sam ja shvatio, iz nekog meni nepoznatog razloga, te kamere su postavljene kako bi se "brojao saobracaj".. E sad izgleda da neko ima para da daje za brojanje saobracaja, a onda ce naknadno da postave kamere koje ce gledati u raskrsnicu, pa onda kasnije neke trece koje ce meriti intenzitet boje na pesackim prelazima i obavestavati centralu kad pesacki treba da se ofarba ponovo.....
da smo toliko uznapredovali..prije ce bit neko "nabacivanje" posla po nasem standardnom sistemu burazerskog privredjivanja..
-
No_LiMiT
- Grijač guma

Jeste vi sigurni da te kamere rade?
- Highway_Curves
- Grijač guma

- Vozim: nadam se jednom GS500F, CBF500
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
kakvih odje argumenata...
Gledao sam nedavno emisiju na TV. Kamere nisu postavljene da bi se vatalo ko prodje kroz crveno, ili prebrzo, ili preko pjeshachkog...
Glavni razlog je regulacija i brzha cirkulacija saobracaja, kada je na odredjenom pravcu guzhva, momci koji prate kamere iz kompjuterskog centra, "shteluju" da se brzhe pali zeleno, odnosno da duzhe traje, ako su na nekom mjestu zastoji...zato su kamere okrenute prema koloni...
kakvih odje argumenata...
Gledao sam nedavno emisiju na TV. Kamere nisu postavljene da bi se vatalo ko prodje kroz crveno, ili prebrzo, ili preko pjeshachkog...
Glavni razlog je regulacija i brzha cirkulacija saobracaja, kada je na odredjenom pravcu guzhva, momci koji prate kamere iz kompjuterskog centra, "shteluju" da se brzhe pali zeleno, odnosno da duzhe traje, ako su na nekom mjestu zastoji...zato su kamere okrenute prema koloni...