I: Djelovi za Keeway Speed 125

Kupovina motora, djelova i opreme
Post Reply
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

I: Djelovi za Keeway Speed 125

Post by Kolasinac »

Elem, danas krenuh sa društvom u vožnju i na samom izlazu iz grada, nakon prolaska kroz tri uzastopne krivine i ulaska u četvrtu, šljaka na putu me pokri Kivijem preko kičmice. :) Za mene nema rezervnih djelova nego trpim, ali mi magare pati, pa me interesuje ima li ko (i koliko košta):
- dva žmigavca (prednji i zadnji s lijeve strane) su mi otišli,
- far,
- instrument tabla.
To je polomljeno ( i još par sitnica), mjenjač je iskrivljen ali radi, kontam da se to može ispraviti, a kvačilo mi se iskrivilo skroz, ali odvaja. Toliko se ja razumijem, a ne mogu naći odakle mi curi benzin kad se obori skroz lijevo (kad je uspravan i polegnut na desnu stranu - ništa. Naravno, kontam da može i neka zamjena, ne moraju njegovi djelovi.
Image
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Re: I: Djelovi za Keeway Speed 125

Post by Mikan »

Auuu Peko....a taman ga danas ishvalih kako doro izgleda piiiiii.Bas mi je zao,ali eto kad mozes da trpis onda si ti barem dobro prosao.
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Žmigavce imaš univerzalne koji pasuju na masu motora, po ebayu ili pogledaj po radnjama po PG. Far ako ne nađeš gledaj da upasuješ od nekog drugog motorčića, jer koliko mi se čini tvoj motor nema masku. Nogar od mjenjača se na dosta motora ispravlja, dok ručice od kvačila i kočnice dosta puta znaju da puknu ako se probaju ispravljat. To oko curenja skidaj rezervoar pa onda gledaj...
Uzdravlje i srećne rane junačke! Želim ti brz oporavak i da središ mašinu!
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma

Post by Kolasinac »

Mikan wrote:Auuu Peko....a taman ga danas ishvalih kako doro izgleda piiiiii.Bas mi je zao,ali eto kad mozes da trpis onda si ti barem dobro prosao.
Eto, taman tako. :) Izgledaće opet dobro, samo da ga ovih par dana pregledam, pa što ne mognem - naći će se ko može. Ma, dobro je, jakna, rukavice i kožne patike su uradile čudo, tako da sam samo lijevu ruku ogulio od lakta do dlana, jer sam bio zavrnuo rukav, kaciga mi, srećom, nije ni trebala, jer nijesam zakačio glavom, nemam pojma kako... Najveći problem mi je lijeva noga, jer mi je motor klizao na njoj i kukovima, pa sam koljeno odrao do kosti na jednom mjestu, a malo sam uganuo članak, ali kontam da sam za nedjelju dana opet na konju. Samo, kako se hladim, tako sve nalazim nova mjesta gdje sam nešto nagnječio, zveknuo i rasjekao. :D A što je najjače, išli smo oko 50 na sat, ne brže, nemam pojma kako mi se otrgao...
Damir'Tattoo wrote:Žmigavce imaš univerzalne koji pasuju na masu motora, po ebayu ili pogledaj po radnjama po PG. Far ako ne nađeš gledaj da upasuješ od nekog drugog motorčića, jer koliko mi se čini tvoj motor nema masku. Nogar od mjenjača se na dosta motora ispravlja, dok ručice od kvačila i kočnice dosta puta znaju da puknu ako se probaju ispravljat. To oko curenja skidaj rezervoar pa onda gledaj...
Uzdravlje i srećne rane junačke! Želim ti brz oporavak i da središ mašinu!
Hvala... :D Od početka sezone sam tim putem prošao pe nekoliko puta u oba smjera, bez problema (osim onih kamikaza i nepreglednih mjesta o kojima sam ti govorio), oko Veruše je baš mnogo rizle, i to sam prešao nekoliko puta bez problema, ali... jbg. Taman ću skinuti rezervoar sjutra, nije baš da ima mnogo drugih aktivnosti koje mogu da radim. :) Neki šraf koji je na lijevoj ručki, drži ručicu od kvačila na mjestu, ulubio mi je rezervoar, kao mali neki krater, pola centimetra duboko i oko centimetar prečnika, ali ga nije probio. Drugih spoljnjih oštećenja na rezervoaru nema, kontam da je neko crijevo, ali nemam pojma što bi točilo samo kad je ulijevo.
Image
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Post by Orion »

Sad vidim da si imao peh.... baš mi žao... jesu li se zaliječile rane junačke? :)
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

sretno padanje!
za sve djelove pretrazi pjacu u tuze. ima neko ko prodaje djelove za kineze
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma

Post by Kolasinac »

@Orion,
Moje rane su se zaliječile prije desetak dana, a ubrzo će biti i na motoru zaliječene. Danas sam ga provezao jedno sat vremena, i radi kao satić. :)

@poka,
Hvala! Snašao sam se za djelove u međuvremenu, kupio sam jedan motor sav u djelovima.
Image
Post Reply