Ravnanje diskova

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Ravnanje diskova

Post by Orion »

Da li bi neko ako je ima, podijelio informaciju da li je moguće ravnati diskove na motociklu i ako jeste ima li ko da to radi?
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Ravnanje diskova

Post by NikGold »

Ja mnim da nema leba od te rabote
+1389+
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Ako je moguce uopste to raditi, onda za to postoji samo jedan majstor u CG: Bozo Sofranac, Zabjelo, Lamele. Druga opcija je da podjes u Efel Travel u Titeks i raspitas se kod njih, cuo sam da imaju masinu za ravnanje diskova. Ne znam kako to funkcionise, ne znam nikoga da je radio, samo je prica, pa podji i vidji na licu mjesta.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Post by bikerboy »

ja sam cuo da to rade u srb :\ mada bolje je uzeti i polovan nego o tome jadu raditi :roll:
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Na kolima se radi, diskovi na motoru su tanki i nevidim prostora da se skida "meso" da bi se poravnalo. Kod motora je cesto da je disk udaren pa se iskrivi dok kod auta je to zbog pregrijavanja
+1389+
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ja ti mogu reci kad je upitanju auto, pretpostavaljma da je slicno i za motore, cijena je bila tolika da sam za iste pare kupio nove diskove.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Na ebay ima dosta dobra ponuda zamjenskih kineskih diskova po povoljnim cijenama. Ima i kod nas ljudi koji su ih uzeli i skroz su zadovoljni. Takođe i na stranim forumima ih hvale. Razmisli, ne znam šta je sa tim diskovima u pitanju i zašto bi ih tokario, ali pogledaj cijene ovih pa razmisli.

Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Post by Orion »

Problem je što je disk motocikla suviše tanak da bi mogao da se učvrsti na strugu, tj, da se postavi ravno kako ga strug nebi iskrivio odnosno skinuo više materijala sa jedne nego sa druge strane, inače bi bilo ko ko radi ravnanje diskova za auta to mogao uraditi U međuvremenu sam se raspitao i sam sam dobio info za Šofranca sa Zabjela, tako da ću poći do čovjeka da vidim šta će mi reći. Koliko sam shvatio, čovjek se za razliku od drugih neće prihvatiti posla ako nije siguran da će to ispasti kako treba, što je danas rijetkost.
Ljubishnja
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM EXC 450

Post by Ljubishnja »

Ja diskove na auto ravnjam kod Rajka Ivanovica(Masline kod Ivanovic otpada),i on ima strug za to.Takodje nece da radi ako smatra da nema leba od ravnanja...tako je mene odbio par puta kad je disk bio na donju mjeru. Razumije se i u motore tako da ce ti bolje rec nego Bozo.
NikGold
NLB Moderator

Re: Одг: Ravnanje diskova

Post by NikGold »

Kao sto Ljubisnja rece
Bozo Sofranac je jedan od boljih majstora koje sam upoznao
Ali Rajko Ivanovic je auto mehanicar,coek koji je zivot proveo u autoMoto sportu ,trener je ovim momcima sto voze kros trke, i ima masinu za to pa bi to radije ponio kod njega. Ali i dalje mislim da nema ljeba od toga

pOsLaTo iZ SSPARTE
+1389+
Post Reply