Znam ja to.poka wrote:u pomenutoj formaciji smo jeda iza drugog.Kolasinac wrote:Mene zanima član koji kaže da motociklisti u grupi moraju voziti jedan iza drugog, a ne uporedo - znači li to da ne smijemo voziti u cikcak formaciji?
Zakon o bezbjednosti saobracaja iz 2012-te god.
- Kolasinac
- Grijač guma

- Vozim: Honda VT750C
Re: Zakon o bezbjednosti saobracaja iz 2012-te god.
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
aha! dobro to ni ja ne znam!Kolasinac wrote:Znam ja to.poka wrote:u pomenutoj formaciji smo jeda iza drugog.Kolasinac wrote:Mene zanima član koji kaže da motociklisti u grupi moraju voziti jedan iza drugog, a ne uporedo - znači li to da ne smijemo voziti u cikcak formaciji?Nego ne znam šta njima znači "jedan iza drugog" i "uporedo".
-
stinger
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha XT600
Cik cak formacija nije jedno porad drugog, vec jedan iza drugog sa tacno definisanim prostorom za zaustavljanje i manevar.
A ako te murijas zaustavi, nabjedjivat ce ga cijela kolona motociklista koja su ti ujedno i svjedoci za eventualni sudski spor
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
A ako te murijas zaustavi, nabjedjivat ce ga cijela kolona motociklista koja su ti ujedno i svjedoci za eventualni sudski spor
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- ramaro
- Grijač guma

- Vozim: Honda CB500XA
Zna li ko, da sad ne tražim, ko plaća kaznu, vozač ili suvozač, ukoliko suvozač na motoru ne nosi kacigu ili ukoliko suvozač u automobilu nije vezao pojas?
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Logično bi bilo u prvom slučaju vozač, a u drugom suvozač. Meniramaro wrote:Zna li ko, da sad ne tražim, ko plaća kaznu, vozač ili suvozač, ukoliko suvozač na motoru ne nosi kacigu ili ukoliko suvozač u automobilu nije vezao pojas?
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- ramaro
- Grijač guma

I meni, ali kad su naši zakoni i logika imali išta zajedničko? 
- Asta
- Stoper

- Vozim: Yamaha FZ6N
Ako suvozac na motoru nema kacigu onda on placa kaznu. Provjereno
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Po zakonu vozač je odgovorno lice. Dakle, imao saputnika bez kacige, nevezane putnike, nepravilno utovaten teret, ćelave gume, ... Vozač je taj koji je pristao da vozi u tim uslovima i zato je kriv.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- ramaro
- Grijač guma

Možda za to ostalo, ali ja baš sad pitah jednog policajca, on mi reče da za pojas ili kacigu plaća onaj ko ih nema, znači suvozač za sebe, a da je vozač auta odgovoran ako malo dijete do 5g. nije u sjedištu za djecu ili ako vozi dijete ili pijanu osobu na prednjem sjedištu.