Situacija je sledeca:
Te noci, oko pola 9, dolaskom na nekih 20-30 metara od mjesta nezgode, odnosno prije ulaska u krivinu uocio sam dva parkirana auta sa moje desne strane i jedno sa lijeve (u samu krivinu, gdje naravno ne bi smjeli da se parkiraju) koji su znacajno suzavali ionako uzak put, rasvjeta na tom djelu nije radila, odnosno 4-5 stuba oko same te krivine. Primjetio sam kola koja dolaze iz suprotnog pravca na daljini od oko 100-150m kao i 4 pjesaka sa moje desne i jednog pjesaka sa lijeve strane koji su u tom trenutku uredno pjesacili oko parkiranih auta, tj. po kolovozu. U tom trenutku sam smanjio brzinu mog kretanja sa nekih 50km/h na oko 40 km/h pri samom ulasku u krivinu a i jer sam vidio da ima pjesaka koji se krecu uz kolovoz i dao sam svjetlosni signal koji je bio upucen kako pjesacima u tom dijelu tako i nadolazecem automobilu kako bih se ja uvjerio da su me vidjeli. Zatim iznenada sa moje lijeve strane primjecujem pjesaka koji okrenut ledjima prema meni (tj kretao se u istom smjeru kao i ja) sve vise ide udesno, dijagonalno, odnosno sve vise koraca na kolovozu sa namjerom da predje sa jedne strane na drugu i ide u moju putanju, pokusao sam da izbjegnem kontakt tako sto sam se nagnuo udesno i sto sam zakocio koliko sam procijenio da mogu buduci da je bilo 4 pjesaka na desnu stranu i buduci da naglo kocenje u krivini na motoru nije nikako preporucljivo. U tom momentu dolazi do kontakta lijevog nogara za saputnike koji se nalazi na zadnjem dijelu motora sa nogom pjesaka (pritom pjesak dobija posjekotinu na nozi) nakon cega pjesak pada na asfalt (lomeci tako nosnu kost). nakon cega i ja padam sa motora (buduci da sam izgubio ravnotezu, pritom istezajuci desno rame odnosno misic "superlatus" ili tako nesto).
Olaksavajuce okolnosti po mene su: (po mojoj slobodnoj procjeni)
- nisam bio pod dejstvom alkohola
- motor uredan, nosio sam kacigu, nisam vozio brzo
- pjesak prelazi ulicu u krivinu bez idje pjesackog prelaza pritom ne gledajuci ima li vozila na kolovozu, i to dijagonalno umijesto najkracim putem
- mjesto udara je po sred kolovoza
- prilikom priblizavanja svjetlosnim signalom sam upozorio ostale ucesnike u saobracaju
Otezavajuce okolnosti:
- sudsko-medicinski vjestak je okarakterisao pjesakove povrede kao "teske tjelesne povrede"
- praksa je da u slucaju incidenta "vozilo vs. pjesak", pjesak je uvijek u pravu, pogotovo ako je to vozilo motocikl i ako je taj vozac momak u 20-tim godinama
Moj je cilj da dokazem da moje cinjenje ili necinjenje nije dovelo do samog kontakta izmedju motora i pjesaka, odnosno da je cinjenje pjesaka prouzrokovalo sami incident, kao i to da zatrazim dopunsko vjestacenje koje bi jos jednom okarakterisalo povrede, odnosno tezinu istih, jer smatram da posjekotina na nozi i prelom nosne kosti nisu teske tjelesne povrede.
Eh sad, pitanje koje ja postavljam jeste kako da to odradim, i ukoliko ima nesto sto sam previdio da mi neko skrene paznju na to.
Krace od ovoga nisam mogao stvarno, prastajte
Mislim da je to to, ukoliko sam nesto izostavio rado cu pojasnit svakom ko se bude zainteresovao.