Pojedinci u policiji

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
Veljko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha mt-03!!

Pojedinci u policiji

Post by Veljko »

Pa sad, reci pojedinci ili vecina, ne znam sta je tacnije, ali moje misljenje je da ima vise dobrih i postenih nego ovih "zlobnih" policijajaca :mrgreen: (pod "zlobnim", mislim, na majstore koje ne znam ni sam kako su postali policajci, bez nekog specijalnog znanja o zakonu koji predstavljaju, i svoj formalni autoritet moraju da nadmetnu ovima koji bi sve po zakonu da rade, jer njima smiju..) Nego, nebitno, ne zelim sad da zalazim u neke banalne price i cuda.. :roll:

Zelim samo da podijelim sa vama jedno iskustvo, koje ne znam kako bih okarakterizovao :roll:
Ovako, danas odlucih da se provozam jedan krug sa motorom po gradu, i posle jednog kruznog toka na izlazu sam dao malo gasa, cisto da malo povuce, i odjednom se pojavljuje policiski BMW(motor) i pali rotacije, sa signaliziranjem da stanem.. Ja naravno stajem na prosirenje.. Rece mi da je mislio da sam krenuo da bjezim pa me je zaustavo.. :naughty: Nego, trazio mi je isprave, ja naravno predam, gleda vozacku i saobracajnu i zakljucuje da ja nemam polozeno za motor koji vozim( sto mi se desava drugi put).. E sad, ja imam polozenu vozacku dozvolu za A2 kaegoriju, tj motori do 35kw, 45ks, snaga/masa da ne prelazi 0,2kw/kg.. Vozim MT-03 tako da je sve od toga strikirano..Tu pocinje dokazivanje od strane izvjesnog policajca da ja nemam polozeno za ovaj motor, da je to motor za A kategoriju.. Ja sam pokazao na vozacku oznaku A2 i na saobracajnu 35kw, sa namjerom da shvati da je pogresio, i da imam polozeno za taj motor, ali naravno njegov odgovor na to je unosenje u facu i prigovor sta ja znam, ko sam ja da ga ucim o tome, da on vidi jasno da nemam polozeno.. Opet pokusavam da ga uvjerim kako su zakonom propisane te regulative, da sam sve ispitao prije polaganja i da imam polozeno za ovaj motor... Ali ne popusta i kaze da sam mogao lijepo da mu kazem izvinite, molim vas, i da bi me mozda pustio, ali ovako cu morati da platim kaznu od 150 eura, jer nemam polozeno..( i vec je poceo da vadi neke fascikle da pise kaznu) Nemam interneta, ne mogu da otvorim stranicu da procita propise, uzimam telefon i pokusavam da dobijem nekoga ko moze da mi potvrdi ono sto ja kazem.. U medjuvremenu je i on je pricao na telefon, nisam siguran da li je zvao koga da provjeri ili sto, ali po zavrsetku njegovog razgovora, prisao je, pokazao mi saobracajnu i vozacku i kaze(mumlajuci, zbunjeno) vidis da pise 35 kw da je za vecu dozvolu(a prije toga, prije razgovora, je povezivao kubikazu sa kategorijama dozvole)i rekao (drsko): "Vidi, imam neko sudjenje u 12 i nesto na sud, tako da zurim. Ovaj put cu da te pustim, ali nemoj da sam te vidim ili sretnem vise jer cu ti oduzet motor" i krenuo da navlaci rukavice i da ide... :o Dok mi je o pricao, gledao sam ga zacudjeno, i razmisljam se da mu nije ko javio preko telefona kakav je zakon, i poceo sam da se smijem, i nastavio dok sam se oblacio, iznenadio sam se odgovorom :lol: :lol: Boli njega "ono" :clap:
Stvarno sramota sa njegove strane, da pored neznanja moze onako drsko da se ponasa, kao da sam kriminalac kakav, kao da sam ga licno uvrijedio kad sam mu rekao kakav je zakon za tu kategoriju..

Sve u svemu, zanimljivo iskustvo mozemo imati sa policijom, posebno ako postujemo zakon!

Sad vidjeh kakav roman napisah :D
Prastajte, pod utiskom sam jos od danasnje gluposti :roll:
Inace, "zloban" policajac( :lol: ) je iz Pg-a, J.Medenica..(ako sam pogodio dobro)
Pozdrav
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Re: Pojedinci u policiji

Post by Madza »

Ja sam gleda dje muza i zenu fizicki guraju i mrsikaju kod Nikic zgrade kad je bila ona Parada u Pg,a ne motoristu da ne maltretiraju.To su pascad jadan!

KEROVI KEROVI... :D
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

Navikni se na takve stvari.

Mene je jednom zaustavio policajac i pita jesam li pio. Ja kazem da nisam, a on mi daje da duvam i instrument pokazuje 0,23.
Kaze on meni "aha, vidis da si pio, ti mene lazes..." na sta mu ja odgovaram da je dozvoljeno 0,5 a da je 0,23 manje od 0,5.
Gleda on mene zacudjeno, kako to 23 moze biti manje od 5, nije bio siguran da li ga lazem ili je to stvarno tako. Na kraju mi vrati dokumenta i naravno kaze "ovaj put cu te pustiti, ali sledeci put nemoj".
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Freeman wrote:Navikni se na takve stvari.
Nebi trebalo da se navikamo na te stvari, nego treba navakavat njih na nesto drugo, a to je fino presaviti tabak, pa traziti zvanicno misljenje od MUPa i po dobijenom (ako si u pravu) napisati zalbu rukovodiocu saobracajne policije, ili kome vec. Jes da je nekad dusa, ali treba iskiorstiti sovje pravo. Iznenadili bi se koliko ljudi trazi razna misljenja po pitanju ZOBSa. Cak i to oduzimanje motora, auta....tacno se zna kad zakon to dozvoljava, a ne kad se nekom policajcu napne ona stvar.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750

Post by Citizen Pg »

meni se jednom desilo da me policajac ubjedjuje da sam preticao u tuNJel budos... :mrgreen:
Orion
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156

Post by Orion »

Čuješ pitanje.... ima li više korektnih ili zlobnih.... njemu je prika takav posao da MORA da bude korektan, a zlobu neka iskaljuje tamo-njemu đe oće!
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Tako je, mada treba priznati da su ovakvi ipak u manjini, bar po mom iskustvu. Ja sam sa njima korektan sve dok su i oni sa mnom i dešavalo se da mi zbog kulturne komunikacije i urednog priznanja nekog sitnog prestupa, isti bude i oprošten.
Ali je bilo i par slučajeva kad me policajac, glavačke iskočivši iz obližnjeg butika i pored živog svjedoka koji je bio na mojoj strani ubjeđuje da sam prošao kroz crveno, a nije se bilo ni žuto upalilo kad sam prošao. Ili u drugom slučaju kad sam približavajući se znaku za ograničenje brzine usporio i onda vidio policajca koji već spušta radar dok ja prolazim znak i zaustavlja me optužujući za prekoračenje brzine. Na moj odgovor da sam uredno usporio prije znaka i da me je vjerovatno izmjerio prije znaka on odgovara: "Nemoj ti da se raspravljaš sa mnom, radar ne hvata prije znaka", stojeći pritom na samo 100-200m od znaka, a znamo da radar pri normalnim uslovima ima i do 10 puta veći domet...
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Post by bikerboy »

Citizen Pg wrote:meni se jednom desilo da me policajac ubjedjuje da sam preticao u tuNJel budos... :mrgreen:
a kao nisi? :mrgreen: :P
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750

Post by Citizen Pg »

ne bez majke :lol:
Veljko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha mt-03!!

Post by Veljko »

A tako i treba, kako on sa tobom, tako i ti sa njim... No trebamo uzeti malo da procitamo nasa prava, pa da mi njih pocnemo navikavati na neke stvari..
Post Reply