Pa sad, reci pojedinci ili vecina, ne znam sta je tacnije, ali moje misljenje je da ima vise dobrih i postenih nego ovih "zlobnih" policijajaca

(pod "zlobnim", mislim, na majstore koje ne znam ni sam kako su postali policajci, bez nekog specijalnog znanja o zakonu koji predstavljaju, i svoj formalni autoritet moraju da nadmetnu ovima koji bi sve po zakonu da rade, jer njima smiju..) Nego, nebitno, ne zelim sad da zalazim u neke banalne price i cuda..
Zelim samo da podijelim sa vama jedno iskustvo, koje ne znam kako bih okarakterizovao
Ovako, danas odlucih da se provozam jedan krug sa motorom po gradu, i posle jednog kruznog toka na izlazu sam dao malo gasa, cisto da malo povuce, i odjednom se pojavljuje policiski BMW(motor) i pali rotacije, sa signaliziranjem da stanem.. Ja naravno stajem na prosirenje.. Rece mi da je mislio da sam krenuo da bjezim pa me je zaustavo..

Nego, trazio mi je isprave, ja naravno predam, gleda vozacku i saobracajnu i zakljucuje da ja nemam polozeno za motor koji vozim( sto mi se desava drugi put).. E sad, ja imam polozenu vozacku dozvolu za A2 kaegoriju, tj motori do 35kw, 45ks, snaga/masa da ne prelazi 0,2kw/kg.. Vozim MT-03 tako da je sve od toga strikirano..Tu pocinje dokazivanje od strane izvjesnog policajca da ja nemam polozeno za ovaj motor, da je to motor za A kategoriju.. Ja sam pokazao na vozacku oznaku A2 i na saobracajnu 35kw, sa namjerom da shvati da je pogresio, i da imam polozeno za taj motor, ali naravno njegov odgovor na to je unosenje u facu i prigovor sta ja znam, ko sam ja da ga ucim o tome, da on vidi jasno da nemam polozeno.. Opet pokusavam da ga uvjerim kako su zakonom propisane te regulative, da sam sve ispitao prije polaganja i da imam polozeno za ovaj motor... Ali ne popusta i kaze da sam mogao lijepo da mu kazem izvinite, molim vas, i da bi me mozda pustio, ali ovako cu morati da platim kaznu od 150 eura, jer nemam polozeno..( i vec je poceo da vadi neke fascikle da pise kaznu) Nemam interneta, ne mogu da otvorim stranicu da procita propise, uzimam telefon i pokusavam da dobijem nekoga ko moze da mi potvrdi ono sto ja kazem.. U medjuvremenu je i on je pricao na telefon, nisam siguran da li je zvao koga da provjeri ili sto, ali po zavrsetku njegovog razgovora, prisao je, pokazao mi saobracajnu i vozacku i kaze(mumlajuci, zbunjeno) vidis da pise 35 kw da je za vecu dozvolu(a prije toga, prije razgovora, je povezivao kubikazu sa kategorijama dozvole)i rekao (drsko): "Vidi, imam neko sudjenje u 12 i nesto na sud, tako da zurim. Ovaj put cu da te pustim, ali nemoj da sam te vidim ili sretnem vise jer cu ti oduzet motor" i krenuo da navlaci rukavice i da ide...

Dok mi je o pricao, gledao sam ga zacudjeno, i razmisljam se da mu nije ko javio preko telefona kakav je zakon, i poceo sam da se smijem, i nastavio dok sam se oblacio, iznenadio sam se odgovorom

Boli njega "ono"
Stvarno sramota sa njegove strane, da pored neznanja moze onako drsko da se ponasa, kao da sam kriminalac kakav, kao da sam ga licno uvrijedio kad sam mu rekao kakav je zakon za tu kategoriju..
Sve u svemu, zanimljivo iskustvo mozemo imati sa policijom, posebno ako postujemo zakon!
Sad vidjeh kakav roman napisah

Prastajte, pod utiskom sam jos od danasnje gluposti
Inace, "zloban" policajac(

) je iz Pg-a, J.Medenica..(ako sam pogodio dobro)
Pozdrav