Pojas

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Malaguti Madison

Pojas

Post by NK_Biker »

Nesto gledam ovih dana da kupim pojas, pa me zanimaju neke vase preporuke i misljenja posto se u pojaseve bas ne razumijem. :)
Image
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Re: Pojas

Post by Galiot »

Ima IXS dry belt,Mislim da se tako zove koji je meni bio odlican-ima standardni pojas koji stavis,zatim sa svake strane ima dodatnu traku koju zategnes I to sprecava pomjeranje pojasa. Takodje ima stitnik na sebi.

Sent from my M-19 using Tapatalk
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

Je li to neki od ova dva ?

Image
Image
Image
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Možda nijesam u pravu i mnogi se neće složiti sa mnom, ali lično mislim da je to najbeskorisniji komad moto opreme koji postoji, naročito ljeti i naročito ako govorimo o sigurnosti, u smislu ugrađivanja štitnika i sl. gluposti. Ja imam odavno neki UVEX i baš danas sam ga prvi put u životu nosio cijeli dan jer sam danas bio na motoru od jutros od 8 do noćas do 9, a bilo je baš hladno, pa rekoh da probam i to čudo. On je širok i sve to, pokriva, grije... ali sve to radi i jakna, kad je spojiš sa pantalonama da ne duva ispod. A što se tiče one priče da štiti bubrege od stresanja i vibracija, ja u to ne vjerujem. Ko zna bolje, neka mi dokaže...
max-bm
Stoper
Stoper
Vozim: Aprilia Shiver

Post by max-bm »

http://www.e-mass.rs/proizvodi.php?idA= ... nuheader=2" onclick="window.open(this.href);return false; baci malo oko pa vidi sta ti treba.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Ja sam mislio na model na prvoj slici. Ramaro,ako nosis samo jaknu sa npr. farmerkama onda je pojas dobra stvar jer bolje stiti od vjetra nego samo jakna.

Sent from my M-19 using Tapatalk
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

Hvala max-bm, Galiot uzecu u obzir da ti je taj pojas odgovarao pa cu gledat da uzmem taj ili Dainese. Ako tebi koji novi padne u ruke a da ti ne treba salji poruku da i to trgujem :D
Image
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Одг: Pojas

Post by NikGold »

Pojas ti treba u zavisnosti koliko ti je kratka jakna ili duge gace i obratno. Ljeti uz sorc ,majicu i papuce nezaobilazan dio opreme uz kacigu koja mora da ti se slaze sa bojom motora

Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
+1389+
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Re: Одг: Pojas

Post by NK_Biker »

NikGold wrote:Pojas ti treba u zavisnosti koliko ti je kratka jakna ili duge gace i obratno. Ljeti uz sorc ,majicu i papuce nezaobilazan dio opreme uz kacigu koja mora da ti se slaze sa bojom motora

Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
I ti ga sad pretjera, kakve papuce :lol: pa ja to i trazim za ljeto :) a za ovo malo hladnije vrijeme i ova putovanja od grada do grada nadam se da ce me ova Galiotova jakna dobro sluzit. :)
Image
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

NikGold wrote:...Ljeti uz sorc ,majicu i papuce nezaobilazan dio opreme uz kacigu koja mora da ti se slaze sa bojom motora
Ne samo kaciga, i papuče treba da budu iste boje. Samo sat i kajla mogu malo da odudaraju, radi kontrasta, a majca ne smije da pokriva tetovažu. Naravno, kaciga se ne stavlja skroz nego samo na vrh glave ili bolje na lakat...
Last edited by ramaro on 27 Jan 2014 23:42, edited 1 time in total.
Post Reply