Eto, polako mi se bliži novi tehnički i rekoh da opremim malo motorin i zamijenim razbijene djelove (namjerno nijesam ništa mijenjao dok budem morao)... Dakle, trebalo je da zamijenim instrument-tablu, far i kvačilo. Pošto mi je to izgledalo jednostavno, a imao sam vremena na raspolaganju, rekoh da sam čačnem to. Prvo me je zbunilo milion žica, ali uz strpljenje i pažljivo obilježavanje spojeva, nekako raskačih to i postavih far, povezah kako treba sve to u njemu i probam - sve radi na dugme na koje bi trebalo da radi, ali tad vidim da postoji razlog što to rade stručni ljudi: far mi bije put nebesa, mada meni izgleda potpuno pravilno, tabla mi je ukoso, a ono što mi je izgledalo najjednostavnije - najviše sam zeznuo. Izgleda da sam nekako pretegao sajlu na kvačilu, sad kao da je konstantno pritisnuto. A nema majstora koji će raditi prije utorka, zbog praznika. Dakle, nema više izigravanja majstora, ali sad mi treba neko ko će mi reći šta treba da uradim dok pravi majstor dođe da pogleda ovo... Da li da nastavim da petljam dok unormalim stvari ili da ostavim ovako?
Ako sam promašio forum, izvinjavam se, premjestite.
Sam svoj majstor...
- Kolasinac
- Grijač guma

- Vozim: Honda VT750C
- In_Utero
- Grijač guma

- Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition
Re: Sam svoj majstor...
Moj savjet je da skines nedje na internetu Service Manual (SM) za tvoj motor, ako ga mozes naci, a najvjerovatnije mozes. Ja radim sve popravke i servise na mom motoru, ali nikad bez SM. To je uputstvo koje dobijaju ovlasceni servisi, gdje se prikazuje rastavljanje do najmanjeg sarafa. Imas naravno i detaljne sheme za struju, "cak" i silu u KN kojom se pritezu svi sarafi. Proguglaj, skini, razmontiraj sve, pa nastavi po SM
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
- In_Utero
- Grijač guma

P. S. Samo da napomenem, Service Manual nije isto sto i User Manual. SM je dakle CD koji dobijaju ovlasceni servisi (za mog Varadera sam ga nasao na spanskom samo, ebi ga) a UM je uputstvo koje dodje uz motor, auto, televizor i td sa objasnjenjem kako se koristi uredjaj
- Markenzi Pg
- Grijač guma

- Vozim: Husqvarna SM610
Mozda si pretegao sajlu, ne razumijem kako je stalno pritisnuto kvačilo..Da nije lamela loša, pa visoko odvaja ?
Treba da ima mali luft( prazan hod) kod ručice...
Service manual je svakako must have stvar za svaki motor, jer nekad i sam majstor mora da pogleda tu i tamo kroz njega.
Treba da ima mali luft( prazan hod) kod ručice...
Service manual je svakako must have stvar za svaki motor, jer nekad i sam majstor mora da pogleda tu i tamo kroz njega.
-
Mikan
- Grijač guma

- Vozim: Afrika Twin
Kolega,bez zurbe ionako se od snijega ne moze voziti
Zanima me kad pominjes tehnicki dje ga pregledas.Cujem da su sada poostrili kriterijume i da mora biti sve 100% ispravno i bez ogrebotine,ali za auta.Kako na motorima primjenjuju te propise ne znam.Meni su zadnji put stavili onu sondu u auspuh i pogledali broj na ramu,a kocnice-gume-signalizaciju-amortizere...nista niti imaju cime.Ali da naplate i da nas opljackaju za 12-to mjesecnu registraciju to umiju i mogu.No ja odoh u pricu van ove tvoje ali morah,pozdrav
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
Trebalo bi da imaš štelovanje sajle kvačila odma pored ručice i šetelovanje na kraju sajle blizu dekla kvačila, vrlo moguće da je sajla sad pretegnuta i da treba da se opusti. Far moguće da ima svoje štelovanje, ali provjeri da li si dobro uklopio sijalicu u njega.
U svakom slučaju što reče In__Utero SM je dobra stvar i pažljivo ga prelistaj.
U svakom slučaju što reče In__Utero SM je dobra stvar i pažljivo ga prelistaj.
- Kolasinac
- Grijač guma

- Vozim: Honda VT750C
Ljudi, hvala svima na savjetima, probaću sve to, čim stignem. Ne mogu naći Service Manual, ali je ovaj motor toliko prost da čisto sumnjam da ima neko "fensi" štelovanje fara.
Mikane, radio sam kod Kujovića, isto su mi tako pogledali... E sad, ja imam malo ulubljenje, ali sam ga zamaskirao sprejom, i jedan žmigavac mi drži izolirka (radi, ali ga izolirka drži da se ne pomjera), ako mi to ne zamjere, ostalo će biti ispravno. Znam da su za kola sad baš strogi, dako me još ovu sezonu puste s ovim magaretom, a već pregovaram da neki drugi uzmem. Mada bih Kivej i dalje držao za grad, kad mi ne treba za dužu relaciju - odličan je!
- In_Utero
- Grijač guma

Ma ima SM i za njega, imao sam ga ja, pdf fajl...ali ja sam moj Kivi prodao davno...pokušavao sam naći, ali to je izgleda davno obrisano, jbg...
-
kost_u_grlu
- Stoper

- Vozim: Chopper Vista
pozdrav,
ima li ko da mi preporuci majstora za ove azijske(kineske) motore - copere? nedje u okolini mojkovca,kolasina,bijelog polja...?
imam nekih problema sa strujom i potrebna je zamjena pojedinih djelova..
ima li ko da mi preporuci majstora za ove azijske(kineske) motore - copere? nedje u okolini mojkovca,kolasina,bijelog polja...?
imam nekih problema sa strujom i potrebna je zamjena pojedinih djelova..
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Sto se tice tehnickog pregleda za motore, cini mi se da je Auto centar Jankovic u PG, na tuski put, nabavio liniju za te stvari
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!