Pozdrav svima!
Nema direktne veze sa motociklima ali mislim da zaslužuje da se podijeli sa vama. Naime danas na povratku sa plaže zatičem momka koji cipelom grebe moj novi Audi A6. Na pitanje šta to radi odgovara da je izlazeći iz njegovog auta vratima udario u moje pa bi da očisti to. Pri tome mi je napravio još ogrebotina cipelom. I kaže meni taj budvanin da to nije ništa i da ne vidi nikakvu štetu. Inače auto je registrovano u Njemačkoj a i ja sam njemački državljanin. Pozovem policiju, oni uzeše izjave meni i vozaču tog auta ali ne i ovome suvozaču što je izazvao štetu. Dadoše nam termin kod sudije za prekršaje i gotovo pomislih ja. Ali sam zaboravio činjenicu da se to sve odigralo u mrčenoj Crnoj Gori dje je svako svakom kum. Ne bi lijen budvanin nego okrenu par telefona i već nadje policajcevog prijatelja sa pecanja. Ne bi lijen ni policajac nego pozva ponovo sudiju za prekršaje i "dogovoriše" se da to nije ni bio udes nego oštećenje tuđe stvari. Otkaza mi i termin za suđenje i uputi me da ja mogu budvanina privatno da tužim pa šta bude. Ok, rekoh, ali ćete mi vi sigurno posvjedočiti da je ovaj budvanin priznao da mi je udario auto. To ja nisam čuo reče policajac - pecaroš i pozdravi se sa mnom.
A ja se zanosim mišlju da i nije sve tako loše u Montenegru i da bi se ovdje moglo pošteno živjet. Ovi su mi kumovi i pecaroši danas izbili i posljednji argument za povratak.
Čast izuzecima ali sve u svemu jad i bijeda ova moja bivša domovina.
Saobracaj u mirovanju
- Falco
- Grijač guma

- Vozim: V-Strom DL 650 K9
Saobracaj u mirovanju
Pozdrav lijevom!
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Re: Saobracaj u mirovanju
Ma nije ti on ogrebao auto no si ti zapravo njemu napravio stetu time sto si se parkirao da te on ogrebe. Ti si kriv po meni i jos si dobro prosao pa tamo u Njemacku nek ti grebu kola, a da ne budes ti kriv.
Pusti, dobro da su kola u pitanju, a ne motor.
BTW (sto bi nas narod rekao) ipak imamo lijepu prirodu pa se isplati turistima doci bez obzira na sve.
Sent from my GSXR 1000 @ the 299
Pusti, dobro da su kola u pitanju, a ne motor.
BTW (sto bi nas narod rekao) ipak imamo lijepu prirodu pa se isplati turistima doci bez obzira na sve.
Sent from my GSXR 1000 @ the 299
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- Falco
- Grijač guma

Re: AW: Saobracaj u mirovanju
Samo nek vam je za nauk kad sljedeći put parkirate motor, a zateknete ga oboren jer je neki magarac (da izvinu magarci) malo šire otvorio vrata svoje krntije.
Zakon o bezbjednosti saobraćaja kojim se svi diče i ne pominje ovu temu. Ako se varam neka me neko ispravi. U normalnim državama ovakvi slučajevi, kako se upravo informisah, su rutinska stvar.
A zbog lijepih pejzaža se i vraćam ovim kršima
Zakon o bezbjednosti saobraćaja kojim se svi diče i ne pominje ovu temu. Ako se varam neka me neko ispravi. U normalnim državama ovakvi slučajevi, kako se upravo informisah, su rutinska stvar.
A zbog lijepih pejzaža se i vraćam ovim kršima
Pozdrav lijevom!
-
Freeman
- Grijač guma

Sila akcije jednaka je silli reakcije (po intezitetu), pa je pitanje ko je kome ugrebao kola.
A evo i hita dana (u stvari ovo je hit zadnjih desetljeca): https://www.youtube.com/watch?v=tbaMHI0odpk" onclick="window.open(this.href);return false;
A evo i hita dana (u stvari ovo je hit zadnjih desetljeca): https://www.youtube.com/watch?v=tbaMHI0odpk" onclick="window.open(this.href);return false;
- Falco
- Grijač guma

Naravno da je sila akcije jednaka sili reakcije (apsolutno), ali je ovdje tijelo A (prednje krilo mog auta) bilo nepomično za razliku od tijela B (vrata drugog auta) koje je bilo u pokretu. Time je jasno ko je uzročnik oštećenja.Freeman wrote:Sila akcije jednaka je silli reakcije (po intezitetu), pa je pitanje ko je kome ugrebao kola.
Ali to je "...moja domovina mene dala..."
Pozdrav lijevom!
- mexiko
- Test vozač kaskader

- Vozim: vozio bi , no trpim
Lik je raznio zenu na dava dijela na sred bulevara u PG, pa nije dana odlezao. Tako da je suvisno pricati o tome sto se tebi desilo. Ne zaboravi da si u zeljmi dje vecina ljudi smatra da su uspjeli u zivotu kad odu odavde. Danije tragicno bilo bi komicno.
P.S.
Da nema kakvi posa u tu Njemacku da i ja idem tamo, da vidim kako je tamo tesko i da se osvijestim kako ovakve ljepote nema nidje
P.S.
Da nema kakvi posa u tu Njemacku da i ja idem tamo, da vidim kako je tamo tesko i da se osvijestim kako ovakve ljepote nema nidje
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
- I tebi sinko, i tebi!
-
Freeman
- Grijač guma

Ako za referentnu tacku uzmemo njegova vrata, onda si ti udario njega...Falco wrote:Naravno da je sila akcije jednaka sili reakcije (apsolutno), ali je ovdje tijelo A (prednje krilo mog auta) bilo nepomično za razliku od tijela B (vrata drugog auta) koje je bilo u pokretu. Time je jasno ko je uzročnik oštećenja.
Ali to je "...moja domovina mene dala..."
Ma salim se, naravno. Kao sto rece Mexico, imas slucajeva gdje za mnogo gore slucajeve nisu kaznjavali. Znam za lika koji je u PG zgazio dvije djevojcice (ili tri, ne sjecam se dobro), u BA dva momka, i tek posto je jos nekog zgazio kaznili su ga privremenim oduzimanjem vozacke. Sta reci.