Automatsko kvacilo

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
filip xt350
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha xt 350

Re: Automatsko kvacilo

Post by filip xt350 »

VeDzA wrote:sve to ok za cross trke,za filipa sa kurblom spas :) ali ja nesto razmisljam za ove nase tegije...mislim da nema upotrebljivost,cak naprotiv :think:
Vidi moj druze Vedza, iz citavog ovog tvog elaborata za jedno si 100% u pravu a to je da je ovo pravo kvacilo za mene :) a samo iz jednog razloga a to je da moj motor ima bar nesto automatsko :) jer je sve ostalo kurbla, sajla, cekrk... :) Mracni je bio svjedok kad mi se jednom ugasi sva sreca na nizbrdici! A ja od silnih radnji koje sam morao da preduzmem da bih ga upalio zaboravih da ga jednostavno pustim i upalim sto bi se reklo na guranje :) Jednom nogom sam drzao motor, drugom trazio kurblu, trecom... uh pardon nemam tri noge mada su mi u toj situaciji trebale, ovamo stisni kvacilo jer je bio u brzini koju ne mogah vratit u ler jer sam se na tu nogu zbog strasno lijepog i ravnog terena bas oslanjao itd... kad povika mudri Mracni da ga pustim nizbrdo i upalim vrlo jednostavno :)
E sad da te pitam Vedza sta bi se deslio da je sve to bilo uzbrdo? :) A da naravno pritom tebe nema da mi kao Poki pomognes :) ?
Zato moj glas ide za Jovana i automatsko kvacilo!!!! :) Cim skupim pare ugradicu ga :)
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

A vidji..da imas ovo kvacilo, ne bi prosa kroz tu avanturu, i ne bi nam ima sto ispricat :D
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

neko voli popa a neko popadiju :lol:

probao sam motore sa ovim kvacilom i rade perfektno . I ja sam se plasio price na uzbrdicama kako ce krenuti i super je jer se mnogo lakse kontrolise proklizavanje zadnjeg tocka i krece se optimalno. Sad ljudi sa kojima sam vozio su u sali rekli da je to za penzionere da bi odmarali lijevu ruku. premda su imali svi zadnju kocnicu mjesto kvacila a polugu kvacila nisu ni imali. meni je bilo malo neobicno ali sam se brzo navikao. Svakako kad bih imao i top motor sa top vjesanjem i kocnicama onda bih ulozio i u to
+1389+
filip xt350
Grijač guma
Grijač guma

Post by filip xt350 »

VeDzA wrote:A vidji..da imas ovo kvacilo, ne bi prosa kroz tu avanturu, i ne bi nam ima sto ispricat :D
U pravu si ne treba meni ipak to kvaciilo salio sam se :)
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

filip xt350 wrote:
VeDzA wrote:sve to ok za cross trke,za filipa sa kurblom spas :) ali ja nesto razmisljam za ove nase tegije...mislim da nema upotrebljivost,cak naprotiv :think:
...E sad da te pitam Vedza sta bi se deslio da je sve to bilo uzbrdo? :)
Okrenes na kontra stranu i opet si niz brdo ;)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

zanimljiva tema, i nasmijah se jutros :)

meni je srecom el paljenje ali kad vidim koliko se gasi i to uvijek naravno u bas teskim situacijama mislim da bi ovo rijesilo taj problem. jedino su pare sad ostale :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
filip xt350
Grijač guma
Grijač guma

Post by filip xt350 »

mexiko wrote:
filip xt350 wrote:
...E sad da te pitam Vedza sta bi se deslio da je sve to bilo uzbrdo? :)
Okrenes na kontra stranu i opet si niz brdo ;)
Ovuda kuda me provlace Jovan, Mracni i ostala ekipa koja diskutuje o kvacilu nije se lako okrenut na kontra stranu :)
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

istina :) okretanje nije obicno opcija, bez krana :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply