Veci dio puta kroz sumu izgledao je ovako :

Duz rijeke je bilo dosta minijaturnih kaptaza a neke su izgledale ovako:

Dosta krivudavo sa dosta predjela gdje je suma pa livade pa opet suma ali to nismo mnogo slikavali,sledeci put cemo.
Na jednoj bari da je tako nazovem sam slikao jednu vrlo zanimljivu sliku refleksije,ili je to fatamorgana ali fatu nismo vodili sa nama,nista mi nije jasno uglavnom.

Nakon dobrih 45min ili vise konacno dolazimo na zeljeno mjesto i pronalazimo mali puteljak o kome cu kasnije .
Vodopad ima 3 dijela da ga tako nazovem.Prvo je pad od nekih 3-4m i to ide direktno u mali bazencic,iz bazena ide drugi vodopad visine 20-ak metara ili vise i ide u drugi bazen,nakon toga ide rijeka nekih 50-ak metara i onda ide vodopad koji se u stvari vidi kilometrima daleko.
Pogled sa vrha 'malog' vodopada:

Malo poziranja aka nisam preplasen visine a noge klecaju od provalije hahaha

Mali bazencic,trenutno ovo nije rijeka nego potok ali kad naidje bujica mislim da voda ne ide u ovaj bazen nego da se direktno strmopizdava (ako sam se dobro izrazio

Sve to zajedno :

Dio rijeke nakon vodopada,voda je cijelim tokom izuzetno cista i prozirna:

Pogled sa 'glavnog vodopada' dolje se ne vidi dno ali kada se baci kamen ...nakon 3-4 sekunda upadne u bazen,po zvuku -veliki
dolje nismo silazili jer bi trebalo kruziti jedno 700-800 metara brdom koje nije porohodno

Pogled na zapad

Na jugozapad

Pogled od iza dŽbuna

Ova je malo lose ispala zbog sunca ali sta da se radi

Mi smo zapalili rostilj 3m od litice
Hranu nismo slikavali zbog mogucih zdravstvenih problema ljudi koji budu citali ovo ali reci cu samo da je bilo i vise nego odlicno spremljeno.
Malo se zezali,pokupili smece i nazad kuci.
Dok se drug pentrao po vodopadu ja sam odmarao dolje u hladovini kao sto se vidi na slici,malo da mi se slegne rucak

U povratku kad smo se popeli na vodopad otisli smo da istrazimo maloprije pomenuti puteljak koji je na samo 15 metara udaljenosti.Tim puteljkom kroz sumu i livade koji je dugacak ne vise od 200m izasli smo na glavni put
U povratku kuci odlucismo da svratimo prema jednom selu,Brajkovina se zove.Nikad tamo nisam bio a tu mi ispred nosa,Malo se provozali dosli do kraja sela upoznali teren i slikali par slika
Ovo je pogled na vodopad koji se trenutno ne vidi.Vodopad se nalaz kad se gleda na sliku skroz lijevo,od ovog drveta sto viri pa desno gdje se vidi kamenjar u ovom brdu ...na samom pocetku kamenjara se primjeti jedan usjek,e to je to ...ili da ipak sacekam kisu i slikam vodopad ko covjek

dogovor je da se ide opet ali kad vodopad bude u svom punom jeku snage
Malo drugacija avantura,malo vise pjesacenja i planinarenja nego voznje motorom ali valja i to malo za promjenu.
Nadam se da vam se svidja ovo sto sam nasvrljao,u protivnom vas necu voditi na vodopad