Malo drugacija nedelja(12 oktobar)

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Malo drugacija nedelja(12 oktobar)

Post by CAMARO SS »

Posto je malo oskudica sa ljudima u HN koji bi vozili off samnom po brdaH u nasu opstinu,a ne ide mi sa sa R-ovcima da zujim i da mi nebi propala nedelja drug i ja krenusmo mojim motorom na vodopad da rostiljamo.Iznad Zelenike (HN) ima vodopad koji zovu Sopot ..da isto kao onaj u Risnu ..zbog cega,nemam pojma.Spakovali se na brzinu,kupili par cevapa i kobasica (ljutih :D ) i put pod noge.Posto nismo znali kuda da dodjemo do vodopada isli smo putem do mosta,parkirali motor i polako klaj klaj kroz sumu,ispostavilo se da ima dobrih 3-4 km pjesacenja ali to je sad sasvim druga prica :D.
Veci dio puta kroz sumu izgledao je ovako :
Image
Duz rijeke je bilo dosta minijaturnih kaptaza a neke su izgledale ovako:
Image
Dosta krivudavo sa dosta predjela gdje je suma pa livade pa opet suma ali to nismo mnogo slikavali,sledeci put cemo.
Na jednoj bari da je tako nazovem sam slikao jednu vrlo zanimljivu sliku refleksije,ili je to fatamorgana ali fatu nismo vodili sa nama,nista mi nije jasno uglavnom.
Image

Nakon dobrih 45min ili vise konacno dolazimo na zeljeno mjesto i pronalazimo mali puteljak o kome cu kasnije .
Vodopad ima 3 dijela da ga tako nazovem.Prvo je pad od nekih 3-4m i to ide direktno u mali bazencic,iz bazena ide drugi vodopad visine 20-ak metara ili vise i ide u drugi bazen,nakon toga ide rijeka nekih 50-ak metara i onda ide vodopad koji se u stvari vidi kilometrima daleko.
Pogled sa vrha 'malog' vodopada:
Image

Malo poziranja aka nisam preplasen visine a noge klecaju od provalije hahaha
Image

Mali bazencic,trenutno ovo nije rijeka nego potok ali kad naidje bujica mislim da voda ne ide u ovaj bazen nego da se direktno strmopizdava (ako sam se dobro izrazio :D ) u veliki tj drugi vodopad.
Image

Sve to zajedno :
Image

Dio rijeke nakon vodopada,voda je cijelim tokom izuzetno cista i prozirna:
Image
Image

Pogled sa 'glavnog vodopada' dolje se ne vidi dno ali kada se baci kamen ...nakon 3-4 sekunda upadne u bazen,po zvuku -veliki :D
dolje nismo silazili jer bi trebalo kruziti jedno 700-800 metara brdom koje nije porohodno
Image

Pogled na zapad
Image

Na jugozapad
Image

Pogled od iza dŽbuna
Image

Ova je malo lose ispala zbog sunca ali sta da se radi
Image

Mi smo zapalili rostilj 3m od litice :D u zavjetrinu a jeli smo na mjestu odakle je slikana ova slika iznad.
Hranu nismo slikavali zbog mogucih zdravstvenih problema ljudi koji budu citali ovo ali reci cu samo da je bilo i vise nego odlicno spremljeno.
Malo se zezali,pokupili smece i nazad kuci.
Dok se drug pentrao po vodopadu ja sam odmarao dolje u hladovini kao sto se vidi na slici,malo da mi se slegne rucak :D
Image

U povratku kad smo se popeli na vodopad otisli smo da istrazimo maloprije pomenuti puteljak koji je na samo 15 metara udaljenosti.Tim puteljkom kroz sumu i livade koji je dugacak ne vise od 200m izasli smo na glavni put :mrgreen: hahah i onda putem gore po motor pa istim putem nazad kuci.Ni u jednom trenutku nisam zalio sto nismo znali odma za taj put jer smo vidjeli prelijepe predijele kroz sumu prateci rijeku koja je trenutno kao malo manji potokcic.

U povratku kuci odlucismo da svratimo prema jednom selu,Brajkovina se zove.Nikad tamo nisam bio a tu mi ispred nosa,Malo se provozali dosli do kraja sela upoznali teren i slikali par slika
Ovo je pogled na vodopad koji se trenutno ne vidi.Vodopad se nalaz kad se gleda na sliku skroz lijevo,od ovog drveta sto viri pa desno gdje se vidi kamenjar u ovom brdu ...na samom pocetku kamenjara se primjeti jedan usjek,e to je to ...ili da ipak sacekam kisu i slikam vodopad ko covjek :D
Image
dogovor je da se ide opet ali kad vodopad bude u svom punom jeku snage :mrgreen:
Malo drugacija avantura,malo vise pjesacenja i planinarenja nego voznje motorom ali valja i to malo za promjenu.
Nadam se da vam se svidja ovo sto sam nasvrljao,u protivnom vas necu voditi na vodopad :mrgreen:
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Re: Malo drugacija nedelja(12 oktobar)

Post by mexiko »

Kapa dolje :clap: :clap: :clap:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Bravo :clap: :clap: :clap: odlicne slike lijepi predjeli a posebno "potokopad" :mrgreen:
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Perfekcija! Svaka čast za sve i izbor ture i mjesto i fotke i pricu!
Polako žuri - Festina lente
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

vazda mi je milo kad vidim nesto novo od prelijepe nase. bravo! :clap:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

i bas nikakvog puta nema :) pa makar i da malo nosimo motore...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

DrMracni wrote: :) pa makar i da malo nosimo motore...
Ja ne idem ako moram nositi moj motor :D
Stefane, moras nam pokazati dje je ovaj vodopad, lijepo izgleda na slikama, samo treba doci poslije kise kad nadodje voda.
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Ako me budete tako hvalili uobrazicu se :mrgreen:
Puta nema ama bas uopste ,tj mozda bi se mogli eventualno parkirati pored glavnog puta i to je to :D
Ja vec cekam kad ce voda naici da opet idem a pokazacu vam dje je kad se bude prolazilo tuda
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
Post Reply