Dakle potrebna pomoc pri kupovini ovog modela... Oni koji je voze, vozili su je, probali nek iznesu svoja misljenja... Manje vise dosta toga sam vec cuo i znam ali nije na odmet da cujem jos po nesto... Danas sam gledao jedan primjerak, provozao po asvaltu i u sustini sam bio dosta zadovoljan ponasanjem motora u voznji na istom. Ono sto me vise intereuje kakav je za po terenu? Nije motor za mene ali ko je pratio zna da moj brat trazi primjerak koji bi mogao zadovoljiti neke terenske sposobnosti a koji bi takodje bio upotrebljiv i po asvaltu. Svjedoci smo da idealnog resenja nema(pogotovo kod nas u prodaji) tako da i ovo spada u neki kompromis. Mane mu se manje vise znaju tipa tezina, registracija i sl. u odnosu na ove manje dual sport kubikaze ali kad se vec one ne mogu naci kod nas da li je ovaj motor pametna investicija? Da bi bilo jasnije, iz inostranstva da bi se uvezao motor u dobrom stanju tipa suzuki dr 350, yamaha xt 350 i slicni modeli razlika u cijeni na nase table u odnosu na gore pomenuti model je vrlo mala. Ovamo su u pitanju motori stari po 15 i vise godina bolji za teren jeftinijih troskova eksploatacije a ovamo je opet u pitanju duplo noviji motor skuplji za za posjedovanje sto se tice registracije ali opet boljih performansi, moze i na put u dvoje, slicne potrosnje goriva itd..
Primjerak koji smo konkretno gledali je vizuelno dobrog stanja. Neku specijalnu manu mu nismo mogli naci sto ne znaci da nema skrivenih. Od ulaganja po nama ima samo registraciju , presao je 31000 i kosta 3500 evra. Fabricke auspuhe nema, leo vince je u pitanju sto nama kao kupcima ne smeta ali moze biti problem prilikom dalje prodaje jbg. ne voli svako da puca kroz grad kao iz puske na svako oduzimanje gasa.. Gume za asvalt ima nove.Od dodatne opreme ima samo nosac alu kofera.. Glupo mi je nesto da pitam konkretno za taj motor jer predpostavljam da niko nece da kvari nekom drugom prodaju, ali na osnovu datih informacija znacila bi i misljenja jeli ovo korektna cijena itd... Svakako bi ga neko od iskusnijih morao pogledati prilikom kupovine jer isto nije malo kesha u pitanju u danasnje vrijeme.
Svako misljenje je dobro doslo i hvala unaprijed svima na pomoci!
Pozdrav!
XTZ 660 Tenere 2008. Pomoc pri kupovini?!
-
filip xt350
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha xt 350
- Incognito
- Biker wannabe

- Vozim: The Beast
Re: XTZ 660 Tenere 2008. Pomoc pri kupovini?!
Evo ja ću ti odgovoriti, ali ne znam koliko ću ti pomoći...
Ja imam Tenere 2012 godište (u suštini isti je model/izgled), i sa 17000 pređenih kilometara i dosta dodatne opreme sam je platio 5500 eura prije nekih pola godine... Nova ti je oko 7500 eura, tako da je to vrlo dobra cijena (naravno ukoliko nema nekih skrivenih mana)...
I ja sam se dosta raspitivao prije kupovine motora, i ono što je sigurno je da je to jedan jako izdržljiv motor sa snažnim ramom, što znači da neće imati problema sa offroad-om, međutim težina od 207kg sa svim tečnostima znači da bi bilo poželjno da ti brat bude preko 185cm visine da bi mogao komotno da se osloni nogama tokom vožnje po čukama... Takođe, ako hoće da je koristi prvenstveno offroad, moraće da malo uloži u neke izmjene, prvo off gume, pa da uzme visočiji blatobran, crash bar bi bio dobar, štitnici ruku, a možda i amortizeri/opruge...
E sad, prednost Tenere je što sa njom možeš da putuješ, jer ima dobru zaštitu od vjetra, udobna je, ne troši puno, ima odlične kočnice... I zahvalna je što se tiče održavanja i pouzdanosti...
U svakom slučaju, ja da sada ponovo uzimam motor opet bih uzeo Tenere...
Ja imam Tenere 2012 godište (u suštini isti je model/izgled), i sa 17000 pređenih kilometara i dosta dodatne opreme sam je platio 5500 eura prije nekih pola godine... Nova ti je oko 7500 eura, tako da je to vrlo dobra cijena (naravno ukoliko nema nekih skrivenih mana)...
I ja sam se dosta raspitivao prije kupovine motora, i ono što je sigurno je da je to jedan jako izdržljiv motor sa snažnim ramom, što znači da neće imati problema sa offroad-om, međutim težina od 207kg sa svim tečnostima znači da bi bilo poželjno da ti brat bude preko 185cm visine da bi mogao komotno da se osloni nogama tokom vožnje po čukama... Takođe, ako hoće da je koristi prvenstveno offroad, moraće da malo uloži u neke izmjene, prvo off gume, pa da uzme visočiji blatobran, crash bar bi bio dobar, štitnici ruku, a možda i amortizeri/opruge...
E sad, prednost Tenere je što sa njom možeš da putuješ, jer ima dobru zaštitu od vjetra, udobna je, ne troši puno, ima odlične kočnice... I zahvalna je što se tiče održavanja i pouzdanosti...
U svakom slučaju, ja da sada ponovo uzimam motor opet bih uzeo Tenere...
- Madza
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R1200GS Adventure
Ja sam imao Tenere i bas mi se dopao taj motor.Mislim da je dobra trgovina jer malo trosi,dosta daje kao motor,gabaritno veliki motor,dobar za teren,jedina mana po meni je jedan cilindar.Zato sto je jedan cilindar nema snage u preticanje,ne bar za moje potrebe i mora stalno da se salta.
Izgled joj je pravi Dakar motor i ima preko 20 litara rezervar sto je odlicno za putovanje.Sto rece Incognito uz malo opreme mozes svuda sa njom a i da top izgleda.
Sve u svemu super motor,pogotovo za te pare!Ta konkretno bijela je bila moga druga,a Incognito ako se ne varam tvoja je bila moja prije nego sto sam je prodao prvom vlasniku nazad.Ako ima Touratech stitnike to je bila moja
Izgled joj je pravi Dakar motor i ima preko 20 litara rezervar sto je odlicno za putovanje.Sto rece Incognito uz malo opreme mozes svuda sa njom a i da top izgleda.
Sve u svemu super motor,pogotovo za te pare!Ta konkretno bijela je bila moga druga,a Incognito ako se ne varam tvoja je bila moja prije nego sto sam je prodao prvom vlasniku nazad.Ako ima Touratech stitnike to je bila moja
-
filip xt350
- Grijač guma

Incognito,
Hvala na informacijama iz prve ruke. Mislim da je na granici sa visinom a pretenduje vise off roud-u upravo zbog toga je i prodao motor koji je vozio. Prenio sam mu utiske pa nek sam odluci da ja biram znao bih sto cu.
Madza,
Hvala i tebi takodje, dobro je znati i tvoje utiske. Nego kako pomenu da poznajes motor po tebi jeli ok trgovina? Trenutno se nalazi na primorje i vizuelno je u ok stanju.
Jos jedno pitanje me muci koliko je izvodljivo da joj se nadju fabricki auspusi i za koju kintu?!
Hvala na informacijama iz prve ruke. Mislim da je na granici sa visinom a pretenduje vise off roud-u upravo zbog toga je i prodao motor koji je vozio. Prenio sam mu utiske pa nek sam odluci da ja biram znao bih sto cu.
Madza,
Hvala i tebi takodje, dobro je znati i tvoje utiske. Nego kako pomenu da poznajes motor po tebi jeli ok trgovina? Trenutno se nalazi na primorje i vizuelno je u ok stanju.
Jos jedno pitanje me muci koliko je izvodljivo da joj se nadju fabricki auspusi i za koju kintu?!
- Madza
- NLB Moderator
Ja sam znao motor prije nego sto je posao na primorije i tad je bio tip top!Sad ne znam u kakvom je stanju,cuo sam da je u Tivtu.Mogao bih poci sa vama da ga pretresem na lice mjesta jer dobro poznajem motor.Sto se tice auspuha ili internet ili u Yamahu Pg gdje imam mnogo poznanstava pa bi mogli zajedno zavrsit povoljnije.
Kako god odlucite stojim na raspolaganju!
- Incognito
- Biker wannabe

Jeste Madza, to je tvoja... Inače nema puno Teneri u CG 
Evo trenutno je na malom sređivanju u MiW, ugrađujem one maglenke što sam ti pominjao, i malo kozmetičkih sređivanja, jer je prošlom vlasniku motor stojao vani, pa su vremenske prilike ostavile trag
Inače za sada nemam zamjerki, jako dobar motor, i meni lično prelijep...
Evo trenutno je na malom sređivanju u MiW, ugrađujem one maglenke što sam ti pominjao, i malo kozmetičkih sređivanja, jer je prošlom vlasniku motor stojao vani, pa su vremenske prilike ostavile trag
- Madza
- NLB Moderator
To je mnogo dobar motor i svidja mi se top case koji si stavio,onaj metalni kockasti...top izgleda.Odlican motor za sve.
-
filip xt350
- Grijač guma

Jeste ovaj je u Tivtu. Istu takvu tennere je vozio prije par godina momak iz pg koji je radio u Danilovgradu na registraciju auta,Lovcen auto je u pitanju. On je sa njom imao pad i tada je bila u opciji da je ja kupim od njega tacnije kompenzujem za moj kawasaki z750. Imala je ostecenja od klizanja sa jedne strane i isto leo vince auspuhe. Nije to bilo nista strasno e sad nisam siguran da li je to bas taj motor. U svakom slucaju ako bi smo odlucili da idemo za njega zvao bih te da ides sa nama kad si se vec ponudioMadza wrote:Ja sam znao motor prije nego sto je posao na primorije i tad je bio tip top!Sad ne znam u kakvom je stanju,cuo sam da je u Tivtu.Mogao bih poci sa vama da ga pretresem na lice mjesta jer dobro poznajem motor.Sto se tice auspuha ili internet ili u Yamahu Pg gdje imam mnogo poznanstava pa bi mogli zajedno zavrsit povoljnije.
- Incognito
- Biker wannabe

Đe si me vidio?Madza wrote:To je mnogo dobar motor i svidja mi se top case koji si stavio,onaj metalni kockasti...top izgleda.Odlican motor za sve.
Hvala hvala, treba još da stignu i bočni isti takvi, nego kasne malo sa proizvodnjom
- Madza
- NLB Moderator
To je ta Tenera i vlasnik Milos sto radi u Lovcen.Sto se tice ponude vazda i da vidimo motor i pivofilip xt350 wrote:Jeste ovaj je u Tivtu. Istu takvu tennere je vozio prije par godina momak iz pg koji je radio u Danilovgradu na registraciju auta,Lovcen auto je u pitanju. On je sa njom imao pad i tada je bila u opciji da je ja kupim od njega tacnije kompenzujem za moj kawasaki z750. Imala je ostecenja od klizanja sa jedne strane i isto leo vince auspuhe. Nije to bilo nista strasno e sad nisam siguran da li je to bas taj motor. U svakom slucaju ako bi smo odlucili da idemo za njega zvao bih te da ides sa nama kad si se vec ponudioMadza wrote:Ja sam znao motor prije nego sto je posao na primorije i tad je bio tip top!Sad ne znam u kakvom je stanju,cuo sam da je u Tivtu.Mogao bih poci sa vama da ga pretresem na lice mjesta jer dobro poznajem motor.Sto se tice auspuha ili internet ili u Yamahu Pg gdje imam mnogo poznanstava pa bi mogli zajedno zavrsit povoljnije.
Kako god odlucite stojim na raspolaganju!Ti ces bolje znati sto je i kako je... Hvala puno korektno sa stvoje strane u najmanju ruku castim pivo ako se sretnemo dje trgovali ga ili ne