Novi zakon Francuska 2016
-
Pejamachine
- Grijač guma

Re: Novi zakon Francuska 2016
Zavisno od toga koliko dizu nogu, a milim da je moraju koliko toliko pomjeriti da bi bilo uocljivo ovom sto nailazi, tvrdim da je dizanje ruke sigurnije nego podizanje noge...i 99% sam siguran da u CG a vjerovatno i u FR niko nijr izgubio glavu od podizanja ruke sa golana za javljanje..no je to zapadnjacko proseravanje da izvinete..
- RockerArm
- Grijač guma

- Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
E, to o cemu govoris je otvoreno za razgovor i diskusiju. U većini slučajeva zakone o bezbjednosti saobraćaja donose ljudi koji se tim pozivom bave profesionalno. Bar u velikim zemljama kao što je Francuska. Da li neki zakon moze biti ridikulozan, može. Da li je ovaj konkretno, ne znam, ali je u Francuskoj to tako. Ne slažem se da je sigurnije podići ruku sa volana nego nogu. Da li bih ovaj zakon uveo kod nas da se pitam, ne bih, ali bih uveo neke druge koje imaju Francuzi.
Recimo, retroreflektivne naljepnice na kacigi. Skroz sam, "Za". Hi-viz vest.....iako mi nije drago, mislim da poboljšava bezbjednost, isto sam "Za". Naljepnica sa oznakom države iz koje vozač dolazi, "Za". Nekakvi konverteri dugih-kratkih svijetala, o kojima govori Pokin sajt, a koji služe da spriječe zasljepljivanje drugih učesnika u saobraćaju, "Za". Mozda ima i nešto drugo ali mi sad ne pada na pamet.
Eto, ove 4 stavke ne koštaju ni 20E i svaki motorista ih može sebi priuštiti.
Eh, da. Vidio sam negdje na internetu air-bag-ove za motocikliste. I za njih sam apsolutno. I za kazne koje postoje u Francuskoj za ne postovanje saobraćajnih pravila sam isto. Rigorozno. Ne može se drugačije. Udarac po džepu. Samo to uspijeva kod nas.
Mislim da bi bilo skroz OK, da postoji neki kutak o bezbjednosti, koji bi ukazivao na česte pogreške motorista u saobraćaju, i koji bi nam svima pomogao da iste izbjegavamo. Da izbjegavamo rizične navike.
Recimo, retroreflektivne naljepnice na kacigi. Skroz sam, "Za". Hi-viz vest.....iako mi nije drago, mislim da poboljšava bezbjednost, isto sam "Za". Naljepnica sa oznakom države iz koje vozač dolazi, "Za". Nekakvi konverteri dugih-kratkih svijetala, o kojima govori Pokin sajt, a koji služe da spriječe zasljepljivanje drugih učesnika u saobraćaju, "Za". Mozda ima i nešto drugo ali mi sad ne pada na pamet.
Eto, ove 4 stavke ne koštaju ni 20E i svaki motorista ih može sebi priuštiti.
Eh, da. Vidio sam negdje na internetu air-bag-ove za motocikliste. I za njih sam apsolutno. I za kazne koje postoje u Francuskoj za ne postovanje saobraćajnih pravila sam isto. Rigorozno. Ne može se drugačije. Udarac po džepu. Samo to uspijeva kod nas.
Mislim da bi bilo skroz OK, da postoji neki kutak o bezbjednosti, koji bi ukazivao na česte pogreške motorista u saobraćaju, i koji bi nam svima pomogao da iste izbjegavamo. Da izbjegavamo rizične navike.
Worry less, ride more!
- Kesha
- Test vozač kaskader

- Vozim: Hondu
Nekad se smatralo da su kola bezbijedna ako imaju kočnice... Tehnika ide naprijed i nikad dovoljno zaštite.
Zakon ne može izmisliti nešto ili naćerat ljude da rade nešto novo i nepoznato, neuobičajeno ili neprirodno - odjednom: Treba lagane promjene unaprijed.
I ja prihvatam da me francuskinje pozdravljaju dizanjem nogu
Zakon ne može izmisliti nešto ili naćerat ljude da rade nešto novo i nepoznato, neuobičajeno ili neprirodno - odjednom: Treba lagane promjene unaprijed.
Polako žuri - Festina lente
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
To je već neki ekstrem u razmišljanju.Kesha wrote:Nekad se smatralo da su kola bezbijedna ako imaju kočnice... Tehnika ide naprijed i nikad dovoljno zaštite.
Da ponovim onda ono famozno pitanje Buksovaca: " Navedite mi jednu stvar koju smo mi Crnogorci izmislili?"
Toliko što se tiče trulog zapada. Nećemo se ni u bezbjednosti saobraćaja proslaviti. Imas pravo, to treba sve polako, po malo, ne daj bože da se zaletimo sa nečim...
...."Izdržite još malo, reče jedan sijedi starac 2050 godine sa skupštinske govornice"....skoro nedje vidjeh...polako cijeli je život ispred nas. Da ne brzamo.Worry less, ride more!
- Kesha
- Test vozač kaskader

Ja se sam štitim koliko mogu - znanjem i pripremom.
Full- face kaciga kompozitna sa čistim vizijerom, oprema sa štitnicima, upadljive boje, gledam da mi je ispravan i čist motor, defanzivna vožnja, pozicioniranje u odnosu na druga vozila, paket prve pomoći, kondomi,... O prsluku fluorescentnom razmišljam, imam ga i staviću ga u stalnu opremu pa ga vadit kad treba! To je rezultat ove rasprave!
Ne treba mi represija.
Više nam treba edukacija - i motoristima i drugim učesnicima u saobraćaju. O tome treba više priče.
Full- face kaciga kompozitna sa čistim vizijerom, oprema sa štitnicima, upadljive boje, gledam da mi je ispravan i čist motor, defanzivna vožnja, pozicioniranje u odnosu na druga vozila, paket prve pomoći, kondomi,... O prsluku fluorescentnom razmišljam, imam ga i staviću ga u stalnu opremu pa ga vadit kad treba! To je rezultat ove rasprave!
Ne treba mi represija.
Više nam treba edukacija - i motoristima i drugim učesnicima u saobraćaju. O tome treba više priče.
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Generalno se slazem oko svega sto si rekao. Samo mi ovo nije jasno. Sta ce ti ta naljepnica?RockerArm wrote: Naljepnica sa oznakom države iz koje vozač dolazi, "Za".
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kesha
- Test vozač kaskader

Kakav kutak misliš? Ovđe na forumu? U auto školi nekoj? U moto klubovima? Na te-ve-u?RockerArm wrote:Mislim da bi bilo skroz OK, da postoji neki kutak o bezbjednosti, koji bi ukazivao na česte pogreške motorista u saobraćaju, i koji bi nam svima pomogao da iste izbjegavamo. Da izbjegavamo rizične navike.
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Kutak na što više mjesta, to bolje. Što se tiče represije, slažem se sa tobom da ona nije spiritus movens u kulturi vožnje, ali vjerujem da je treba više biti u kaznenom smislu. Uporedi samo kazne kod nas ili u razvijenim drzavama EU. Kod nas skoro pa da i ne postoje kazne.
Worry less, ride more!
- CAMARO SS
- Grijač guma

- Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R - Location: Herceg Novi
A jesi li uporedio plateRockerArm wrote: Kod nas skoro pa da i ne postoje kazne.
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
- RockerArm
- Grijač guma

Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure
Plate su nebitne kad neko pretenduje da nam djecu pregazi a nema kazne!CAMARO SS wrote:A jesi li uporedio plateRockerArm wrote: Kod nas skoro pa da i ne postoje kazne.
Worry less, ride more!