Imam problem sa min. uljem u kvacilu tj na rucki gdje stiskam kvacilo. Tu mi ulje curi i juce u voznju mi isflekalo malo po pantalonama sto me je iznerviralo.
Pa reko da vidim sto je..Evo slika u prilogu
Zamijenio sam ovaj dio pod brojem 27 jer sam mislio da je do gumice a i citao sam da ovaj model ima problema sa tim. Al evo prska i dalje. E sad, nije da to bas toci kao sa cesme ali prsce po malo. Dovoljno da me isfleka
Jel mozda neko 'vidi' problem?
Problem su uglavnom gumice, na slici pod brojem 27 je klip sa gumicama. Posto si to zamijenio, a ulje i dalje curi moze biti da nove gumice nijesu odgovarajuce ili da su ostecene prilikom montaze. Kakav je cilindar, ima li na njemu kakvih ostecenja, mozda je i on ostecen, pa nova gumica ne zaptiva. Koje si ulje koristio? U KTM hidraulicne sisteme kvacila ide mineralno hidraulicno ulje, nikako hidraulicne tecnosti DOT specifikacije. Radio sam kvacilo na KTM motoru u kome je greskom koristena tecnost DOT4, ulje je curilo i motor je ostao bez kvacila. Samo smo sve dobro oprali i sipali mineralno hidraulicno ulje Motorex i nije vise bilo problema sa curenjem ulja.
Izvadi klip i pregledaj gumice, premjeri da vidis jesu li odgovarajuce dimenzije, imaju li kakvih ostecenja, jesu li pravilno postavljene. Pregledaj klip i cilindar, na cilindru ne smije biti nikakvih ostecenja. Obavezno koristi mineralno hidraulicno ulje, imas ga u prodavnici KTM u PG.
Da, koristio sam mineralno ulje Motorex, bas u KTM kupljeno.
Evo moracu sve ponovo rastaviti, ocistiti i pogledati ima li kakvih ostecenja, mada cisto sumnjam, bili smo jako pedantni kad smo montirali. A i stari komplet koji smo skinuli, nije imao ostecenja i izgledao je zdravo pa sam bio u cudu zasto toci.
Prilikom rastavljanja, da li moram prazniti ponovo ulje iz posude zakaceno (br. 21) tj da li ce istociti kad izvucem cilindar ako ne isrpim ulje iz ove posude?
Skoro sam na japancu FZR1000 iz 91.god radio kvacilo, sve se svelo na pranje jer je sistem bio jako zaprljan, nije odavno mijenjana hidraulicna tecnost, bilo je puno prljavstine. Sve je vraceno originalno, gumice, klip, cilindar, gumena crijeva, sve, samo je tecnost zamijenjena i kvacilo radi kao novo, ne curi nidje, tako ti je to kod japanaca
Pejamachine wrote:
Prilikom rastavljanja, da li moram prazniti ponovo ulje iz posude zakaceno (br. 21) tj da li ce istociti kad izvucem cilindar ako ne isrpim ulje iz ove posude?
Moras isprazniti posudu, iscurice ulje kad izvadis klip. Ulje mozes ispustiti na ventilu za odzracivanje, stavi crijevo na ventil, otpustis ventil, dovoljno je jedan krug i pritiskas polugu kvacila dok ulje iscuri.