Moja trkaca sezona 2015

Moto GP, Super Bike, Dakar...
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Re: Moja trkaca sezona 2015

Post by RockerArm »

Svaka čast! Hvala, hvala, hvala za share-ovanje utisaka i sjećanja......
Worry less, ride more!
mali caca
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW S1000RR 2011 trkaci motor
Ducati 748 1997 trkaci motor

Post by mali caca »

RockerArm wrote:Svaka čast! Hvala, hvala, hvala za share-ovanje utisaka i sjećanja......
nema na cemu. Hvala tebi sto si nasao vremena da citas moje pisarije :mrgreen:
Pristojan momak, al' lud u mozak
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

Jos uvek pod uticajem prvog trkaceg vikenda, nisam moga da izdrzim da dodje taj sedamnaesti maj i da odem na stazu. Kao i prosli trkaci vikend sam sam se probudio bez budilnika. Morao sam da se iskradem iz kuce na vrhovima prstiju da ne probudim decu i Teresu. Bilo je to nege ujutro oko 05:30 i ja sam seo u kamion i polako se uputio prema stazi Mission Raceway Park. U gradu gde zivim (Surrey) staza je udaljena 45 minuta voznje. Po starom obicaju svracam u Tim Hortons po dorucak, uzimam oatmeal i caj od kamilice. Usput sam sipao gorivo za agregat i motor. Koristim Chevron 94 oktana koje navodno nema ethanola. Kasnije sam presao na Shell 91, ali o tom cu malo opsirnije u nekom od nastavaka.
Dolazim na stazu i parkiram se na samom ulazu u boksove, a boksovi su ustvari jedan veliki otvoreni prostor koj imaju parking mesta velicine za dva automobila i izmejdu njih je sljunak. Povezani su asvaltiranim stazama i vozi se u jednom smeru. Samo jutro je bilo nesto sto svaki trkac moze da pozeli, svezu ali sunacano.Sama staza je na obali reke Fraser gde smo morali da se izbrimo sa komarcima ujutro dok sunce nije obasjalo stazu. Raspremio sam boks i registrovao se za moje dve klase za subotu i nedelju. Ja uvek propustim prvi trening i uz razgibavanje, kontrolisanje guma i kolicine goriva se spremam za drugi i ujedino zadnji trening tog jutra za moju grupu. Malo je sve ovo za nekog ko gleda sa strane mozda i rizicno sa moje strane, jer ako nesto nije u redu sa motorom ja nemam vremena da popravim. Prva trka dana je za nekih sat vremena posle zadnjeg trening tog jutra. I dalje vozim sa starim kavacilom i odlucio sam da nista nediram jer jos uvek fukcionise i ne proklizava na startu. Trening je prosao kako sam i planirao i sad sam konacno spreman za prvu trku dana.
Prva trka dana je kao i prosli put Middleweight Superbike. Negde 30 minuta pred trku kolega me obavestava da nema mog trkaceg broja na startnoj tabli. Idem do sudije koji kontrolise ulaz na stazu i pitam sta je problem?! Ona kontaktira preko radio stanice direktora trke i posle desetak minuta greska se ispavalja i opet sam na pol poziciji. Izvinuli se ljudi i sve sam zaboravio cim sam se vratio u boks. Tom me podseca da moram nesto da pojedem i da pijem mnogo vode da nebi dihidrirao zbog temperature, sunca je vec pocelo da greje. Bio ja pred nama jos jedan suncan i veoma vruc trkaci dan. Malo samo Tom i ja mozgali koje pritisak u gumama da ostavimo za trku dok sam ja oblacio odelo i razgibavao se pred trku. Kad smo sve zavrsili i Tom sipao gorivo, ja sam se posvetio sebi na nekih desetak minuta. Sad vec nemogu bez toga da zamislim trku, a da se ne pomolim bogu, izgovorim ocenas i prekrstim pred trku.
Konacno sam se malo smirio i neidem svakih trideset sekundi u WC, stavio sam kacigu na glavu i cekam zadnji poziv za izlazak na stazu. Izlazak na stazu je kao uvek nesto posebno za mene. Dolazim na svoje startno mesto i cekam da tip isped mene podigne i ispusti kanadsku zastavu. Zastavu je ispustio iz prstiju svoje leve ruke i svi krecemo, ali Nikola i ovaj put ima los start. Ipak uspevam da zadrzim drugo mesto. Iz krvine u krivinu pratim motor isped sebe i polako cekam povoljnu priliku da ga preteknem. Znajuci da iza mene ima par brzih vozaca brzim SV650 sa SBK agregatima. Malo sam pozurio i u drugom krugu izbijam na celo. Ubrzao sam tempo i napravio prednost nekih deset sekundi, sto sam tokom trke odrzavao da bi na kraju trku u zadnjem krugu malo usporio. Prolazim kroz cilja kao prvi na najboljim vremenom iz ove trke 1:16.342. Mali vise od pola sekunde brze nego prosli trkaci vikend.
Druga trka dana je F115 koja se vozi posle podne, nesto oko 15:30h. Na samom staru trku motor mi se ugasio. Podigao sam ruku i cekao ko ce me udariti od pozadi, jer sama bio u prvom redu na startu. Na moju srecu niko od trkaca me nije uradio nego me svi uspeso zaobisli. Onog trenutka kad sam svatio sa svu svi vec bili u prvoj krivini. Ja pokusavam da upalim motor, krecem veoma ostro u prvu krivinu kao i u drugu. Da bi na kocenju u trecu krvinu izbio na peto mesto. Nastavljam i dalje da jurim za prvom cetvoricom kako im se nebi makar priblizio do karaj trke. Vozio sam jedno dva kruga sam i tu sam znao da sam presao onih magicnih 1:15.00. Ali nisam odustajao da bi na osmom krugu trku izbio na drugo mesto i krug posle na prvo gde sam ostao do kraja trke. Cim sam se vratio u boks bio sam obavesten da sam vozio prebrzo i da sam diskvalifikovan u ovoj klasi. Bio sam presrecan da sam vozio 1:14.00 sto je prevazislo moje licne ciljeve za ovu sezonu. Zeljan da vozim pitao sam predsednika kluba dali mogu da se oprobam u 600SS. Na sto je on pristao, a u cast meni su uradili mali gest i napravili pauzu 15 minuta da bi imao vise vremena da se odmorim. Jer je 600SS trka bila druga trka posle F115.
E sad sta da ocekujem to nisam znao niti sam mnogo razmisljao. Bio sam pun adrenalina i samo mi je u glavi bilo da vozim 1:13.xxx. Znao sam da nema velike sanse da se trka sa GSXR600 iz 2011 sa Supersport agregatom. Znam da mogu da ga pratim po krvinama, ali po pravcu samo gledam kako nestaje u daljini. Na startu trke bilo je osam trkaca i ja izlazim kao cetvrti iz prve krivine. Gde sam muku mucio narednih par krugova sa par motora koji su vozili u F115. U cetvrtom krugu izbijam na drugo mesto gde ostaje do kraja trke. Moja sreca je prevelika i sad mogu da kazem da vozim najstariji motor u 600SS u klubu. Namam nista posebno od preme, nemam ni brzu saltalicu ili opciju da menjma mape u kompjuteru. Najbrzi krug sam izvezao 1:14.243. Malo sporije nego u prethodnoj trci ali sam jos uvek u istom ritmu. Polse trke sam se spremio i otisao kuci da se odmorim za nedelju koja ce nadam se biti jos...

Image
Image
Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Bravo...napeto je dok se cita,a kamoli vozit pravu trku...uzivas za sve pare :clap:
daj nam malo detalja o tome dukcu :)snaga,ubrzanje,brzina koju razvijas na stazi....
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Svaka cast.Pratim :clap: :clap:
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

VeDzA wrote:Bravo...napeto je dok se cita,a kamoli vozit pravu trku...uzivas za sve pare :clap:
daj nam malo detalja o tome dukcu :)snaga,ubrzanje,brzina koju razvijas na stazi....
Uzivam kad pobedim ili kad se nesto ne pokvari :lol: :lol: :lol: ... salu na stranu jos nisma imao nikakvih velikih problema sa gospodjom :roll:
Motor je 1997 Ducati 748 Bip vlasnistvo Pazzo Racing,
agregat je fabricki i sem topiva i chipa Fast by Ferraci, nema nista posebno (sem ludog vozaca) :mrgreen:
Ogibljenje je fabricko Showa koje je prepravljeno od strane GP Suspension
Kocnince su fabricke sem prednjeg glavnog kocionog cilindra koji je sa Ducatija 1098,
kocione plcice su SBS DC serija,
koristim Shell 91 gorivo i Pirelli slick gume,
kvacilo je proklizavajuce od kompanioje yoydyne sa trkacim lamelama
trkaci fuzasteri su frime Woodcraft kao i kormani,
trkaci oklop je od frime Shark skinz
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

sve fabricko, 97 dukac i jos ti nije crkao? ja ne vjerujem u to, nesto nam cutis, mora da ih imas oko 200 pa samo mijenjas ;p
risk,is what makes life worth living.
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Dobro si se sjetio vise da se vratis ovdje...ja te vec prezalio :lol: :lol: Ajde daj te nastavke :clap: :clap: :clap:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
mali caca
Grijač guma
Grijač guma

Post by mali caca »

sparco wrote:sve fabricko, 97 dukac i jos ti nije crkao? ja ne vjerujem u to, nesto nam cutis, mora da ih imas oko 200 pa samo mijenjas ;p
Kad se redovno menja ulje nista nije problem i moze da traje duzne nego od kafica do kafica
mexiko wrote:Dobro si se sjetio vise da se vratis ovdje...ja te vec prezalio :lol: :lol: Ajde daj te nastavke :clap: :clap: :clap:
evo cim navatam neke slike od ostatka sezone. Otvorio sma mali servis za Aprilije, Dukatije, Moto Guzzi, MV i Triumph pa radim k'o dragsor
Post Reply