Alpi- dolomiti ( da nije ko za druzenje )

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
dule
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 ADV

Alpi- dolomiti ( da nije ko za druzenje )

Post by dule »

Postavljam ovu temu radi poziva kolega koji oce sa nama da krenu na ovaj put isto tako i za pomoc oko smjestaja, rute i jos nekih sitnica .

pa da kazem nesto kratko o tome. za sad je sve ovo prica i jos nije nista 100% rijeseno, uglavnom da skratim, za sad na ovaj put bi isli ja i drug nikola, . plan je da obidjemo jedan mali dio alpa tacnije dolomite. posto sam vec obisao prije dvije godine veci dio alpa, i ispostavilo se da su mi dolomiti bili najljepsi na tom putu, zato zelim ovaj put malo bolje da ih obidjem. e sad posto nas budzet ogranicava moramo se najvise u to uklpati. plan je da se predje nekih 3000 km i da se ostane 15 dana . najveci problem na ovaj put ce biti to sto ja vozim ktm 990adv a nikola salkana 200ccm, i tu ce biti malih problema oko pracenja al i to ce biti neki izazov za nas, ipak idemo da uzivamo a ne da se trkamo . ovog puta bi i da se oprobamo sa kampovanjem na alpe naravno ako to vrijeme dozvoli, isto me tako zanima da li mozemo postaviti bilo gdje sator i kakva je procedura sa tim na alpe u italiji .

To bi bilo to za sad, neko ako zna gdje ima jeftinog smjestaja nek javi i sve ostalo sto nam je od pomoc
https://www.google.com/maps/dir/%D0%9F% ... 83eb80!3e0" onclick="window.open(this.href);return false;
to je jedan dio od rute
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Alpi- dolomiti ( da nije ko za druzenje )

Post by bokibd »

Mislim da se za 15 dana moze obici veliki dio ne samo dolomita nego i ostalih djelova Alpa. Ja sam bio 3-4 puta gore i svaki put mi je bilo super. Prosle godine smo prvi dan obisli Autrijski dio Gross i okolinu onda smo se prebacili u Italiju nasli dobar hotel gdje smo bili 3 noci a odatle svaki dan isli na ture po 400 km. Stigli smo do Svajcarske i obisli sve vise i manje poznate pasove. Tako da Ne racunajuci put tamo i nazad(koji sam ja presao iz komada 900km) 4 puna dana voznje i obuhvatis dosta toga. Ako hoces bas da ga razvlacis racunaj duplo to je 8 dana 2-3 dana voznje do tamo i nazad to je 10-11 dana. Tako da vi za 15 dana ne da mozete obici Dolomite nego skoro cijele Alpe.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
dule
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 ADV

Re: Alpi- dolomiti ( da nije ko za druzenje )

Post by dule »

ja sam bio prije dvije godine, i obisli smo bas veliki dio alpa , isli smo do svajcarske i onda se spustili ka milanu, nije nas vrijeme posluzilo , svaki cas nas je kisa pratila i obisli smo nekih 5000km za 10 dana, sto se ipostavilo da je velika trka , po citav dan se vozi nista ne moze da se vidi, dolomiti su mi bili najljepsi dio al smo ih brzo prosli iz tog razloga ovaj put bi da to fino na tenane obidjemo, sve se mozemo dogovoriti , mozemo i manje dana,, mozemo i iz jednog mjesta obici taj dio, ako nam se ne svidja mozemo nastaviti dalje, znaci stvar je dogovora, kako se dogovorimo . cilj je ovoga da idemo sto vise turisticki, da se na dan ne prelazi vise od 200, 250km , ako imas mapu posalji da je vidim kuda ste sve isli
Post Reply