Suzuki GSR600

Sto se sve danas vozi.....
Post Reply
Irelevantije
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Suzuki GSR600

Suzuki GSR600

Post by Irelevantije »

E pa evo i odje.
Napokon da se i ja upišem.
Od danas sam i zvanično "bajker" i vlasnik sam Suzukija GSR600.
2010 godište, 2500 km prešao.

E sad ću krenuti da vas smaram za savjete :)

Evo malo slika

Image Image Image

Dobio sam servisnu knjizicu uz njega u kojoj pise da je odradjen servis na 1080 km u Prokom. Sad ima 2500 pa me interesuje sta bih trebao promjeniti sem ulja i filtera za ulje? Jeste da je presao samo 2500 al je proslo 5 godina.
Takodje sam htio pitati, iz vaseg iskustva ko bi bio najbolji majstor za suzukija. Mislim da bih trebao malo ler gas da mu dignem jer pada na 500 i da vidim da mi odradi jos neke sitnice na njemu?
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Re: Suzuki GSR600

Post by bokibd »

Ulje,filter ulja,glicerin u kocnicama. Pogledaj gume da se nisu pretvorile u plastiku od stajanja jer 5 godina je dug period.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Neka je srecan i da te dobro sluzi!

Dobar motor, ovaj izgleda kao da je nov.

Za podesavanje ler gasa imas dva sarafa sa lijeve strane motora, na leptirastom tijelu (throttle body), na mjestu dje su prikopcane sajle gasa. Gornji saraf je za podesavanje ler gasa kad je motor hladan. Kad se motor ugrije podesi ler gas pomocu donjeg sarafa na 1300 +-100 obrtaja.
Irelevantije
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Irelevantije »

bokibd wrote:Ulje,filter ulja,glicerin u kocnicama. Pogledaj gume da se nisu pretvorile u plastiku od stajanja jer 5 godina je dug period.
Ok, to cu sve za vikend da odradim, a što se guma tiče, odlične su. Momak ga je držao u garaži, sunca vidio nije.
jovan wrote:Neka je srecan i da te dobro sluzi!

Dobar motor, ovaj izgleda kao da je nov.

Za podesavanje ler gasa imas dva sarafa sa lijeve strane motora, na leptirastom tijelu (throttle body), na mjestu dje su prikopcane sajle gasa. Gornji saraf je za podesavanje ler gasa kad je motor hladan. Kad se motor ugrije podesi ler gas pomocu donjeg sarafa na 1300 +-100 obrtaja.
Kad je hladan, dobar je ler. Drći ga na 1300 bez mjenjanja, al čim se ugrije pada na 500 i onda se guši i skače sa 500 do 1000. Moraš malo zavrnuti gas da bi krenuo čak i na ravnom.

Al to što ti kažeš nije toliko komplikovano. U User Manual-u je opisana malo teža procedura đe moram dizat rezervar od goriva i čuda činjet, nadam se da postoji lakši način, jer ne bih sam da ga rastavljam prvi dan.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ja bih prvo provjerio filter vazduha mozda je samo od stajanja, ali ja nijesam mehanicar : ))
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

Pazi, provjeri gume dobro, nije to samo od sunca..ako nije bio na stenderima, poslije 5 godina stajanja, vrlo je lako moguce da dobije guma elipcitasti oblik i da joj balans bude u q**c
A za ler gas, pa jovan ti je i napisao, ler gas kad je zagrijan podesavasas na donjem sarafu na throttle bodiju
Momci su ti sve rekli, ulje, filteri (vazduha isto), glicerin a dodao bih kad vec sve mijenjas i antifriz ili destilovanu vodu zamijeniti isto.

Provjeri i amortizere i podesi prema svojoj kilazi i nacinu voznje.

I ti si onda ready to race.
ali malo juce.
Treba ti KTM za to :D :D
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Lako je podici rezervoar, nema tu puno posla, a zanimljivo je i rastaviti motor prvi dan , da vidis sta si kupio :D
I kad zavrsis sve sto treba na motoru, polako, nije ovaj motor sa oko 100 ks mnogo manje ready to race od bilo kojeg KTM-a :D
Irelevantije
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Irelevantije »

A planirao sam za vikend da odem malo na Lovćen da vozam, al mi se čini da će vikend biti na klocnama, pa ću lagano da ga rastavim i krenem redom ulje, glicerin, filteri, ler gas... Daako ne bude viška šrafova kad ga budem sastavljao.
A recite mi đe bih mogao da kupim ceradu i standere?

Evo, ako nekom treba, našao sam i Servisni Manual u elektronskoj formi sa svih 230 strana.

Link sa preview opcijom (treba malo vremena dok učita preview):
https://www.4shared.com/web/preview/pdf/N6-kvWjIce

Link:
https://www.4shared.com/office/N6-kvWjIce/gsr600.html
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Nista od ovoga sto si naveo nije hitno za zamjenu, tako da ne moras propustati voznju za vikend da bi servisirao motor, ja izmedju servisiranja i voznje uvijek odaberem voznju :)
Irelevantije
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by Irelevantije »

jovan wrote:Nista od ovoga sto si naveo nije hitno za zamjenu, tako da ne moras propustati voznju za vikend da bi servisirao motor, ja izmedju servisiranja i voznje uvijek odaberem voznju :)
I ja bih, al me to čeka kad tad pa onda bolje što prije da završim.
Post Reply