Motor leptira auspuha kawasaki z1000 2009
-
monk
- Stoper

- Vozim: Kawasaki ER6n
Motor leptira auspuha kawasaki z1000 2009
Pozdrav ljudi,imam problem na kawasakiju z1000 09 ,naime,kad se okrene kljuc pored uobicajenog zvizduka pumpe cuje se tupo skrkanje koje prestane posle 2 sekunde.svaki put kad se okrene kljuc isto,podmazao sam sajle exupa,i nista.sta da radim a da ne mijenjam motor.kad se otkace sajle radi normalno.
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Re: Motor leptira auspuha kawasaki z1000 2009
Radi li leptir, pomjera li se ili je blokirao? Desi se da blokira leptir ili sajle, pa servo motor ne može da okreće. Možda su i zupčanici u kućištu aktuatora oštećeni. Normalno je da leptir odradi kad daš kontakt, samo ne smije da se čuje nikakav zvuk osim zujanja servo motora, leptir ode do kraja i vrati se.
-
monk
- Stoper

- Vozim: Kawasaki ER6n
Ne radi kako treba,preskace i na lijevu i na desnu stranu i zaskrguce kao da je sve pocupano unutra.ocu li izgubiti nesto ako maknem citav motor sa sve sajlom i klapnom iz auspuha i stavim modulator? da ne kupujem motor polovan na ebay
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Taj ventil svakako nije radio kako treba čim je preskakao, pa probaj da otkopčaš sajle, postavi leptir u otvoren položaj i tu ga fiksiraj da se ne pomjera, pa probaj ima li kakvog uticaja na rad motora. Kod nekih modela se osjeti više, kod nekih manje kad ventil ne radi, ne znam koliko će uticati na rad kod Z1000.
Obrati pažnju na niže i srednje obrtaje, ventil povećava obrtni moment na niskim obrtajima, pa probaj kako će da ubrzava.
Obrati pažnju na niže i srednje obrtaje, ventil povećava obrtni moment na niskim obrtajima, pa probaj kako će da ubrzava.