I tako se ja prije 2 godine odlucim za ulazak u moto vode sa ciljem da sto vise putujem i naravno da prodjem ono sto sam zacrtao - Alpi. Do tad sam vozio manje vespice i grad mi je bio najveci domet na motoru.
Kupim tada u septembar 2015 KTM 990 smt kao moj prvi veci motor sto mozda i nije pametno zbog ktmove agresivnosti na sta su me mnogi i upucivali. Vec tada sam planirao da u ljeto 2016e odem na Alpe nakon sto se bolje upoznam sa samim motorom kroz krace voznje koje sam planirao u Maju i Junu. Majske i Junske voznje su dosle i prosle ali Alpi ipak nisu mogli zbog mnogobrojnih problema. Morao sam se zadovoljiti voznjom po Balkanu na turu od 3 dana (1000km) koja je isto bila fenomenalna za mene.
Polozio sam KTM, presao sam nekih 8k km sa njim, pretekao sam i nauzivao se. U Mart 2017e ga prodajem i kupujem BMW r1200gs u pokusaju da sa njim osvojim Alpe. Plan je bio da u Julu idemo na MotoGp u Muggelu i nakon trke da produzimo za Alpe dje bi ostali 3-4 dana, obisli poznatije passove i povratak za CG. Jako sam se radovao i prizeljkivao dan kad ce se krenuti ali opet maler i opet sam morao odloziti. Elem, motor mi biva otudjen/pozamljen tako da sam morao odloziti polazak do pronalaska svog bavarca. Srecom, motor mi dolazi opet u ruke i cim sam papirologiju zavrsio zakazujem novi datum za polazak 12.08.2017
Na put idem sa kolegom iz IT struke a koji vozi KtM 1290 SA koji ima istu zelju kao ja da ode gore, sa razlikom sto je on vec bio. Eh IT struka a vozi KTm od 1300cc...hmmm i dalje mi to cudno
Plan je ostati na putu 10 dana i to izgleda ovako

Pripremu oko motora sam vec poceo, psihicka priprema isto samo ova fizicka me malo zeza al bice i to.
Sto se tice motora - motor je poprilicno nov ipak odradicu servis/kontrolu prije polaska. Nosicu naravno set za krpljenje guma, mali kompresor. Isto tako uzecu alat koji da kazem 'odgovara' gs-u za ne daj boze, iako znam da samo servis moze bmw-a popravit
Sto se moje opreme tice - odijelo sa termo i kisnom postavom, kisno odijelo, rukavice za ljeto, vodonepropusne rukavice i i cizme, poskape dvije, termo ves x2.
Nismo planirali kampovanja nego smjestaj sa krovom iznad glave da se ne nosimo sa kamp opremom.
Ovo je kostur putovanja a Jos sam na vrijeme da mijenjam detalje oko ture tako da kolege - budite slobodni za predloge