SICILIJA - na kratko

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: SICILIJA - na kratko

Post by poka »

uh Corleone! :mrgreen:
kako je sam se nekako u njega razočara. prvo smo došli sa neke lijeve strane, sa koje se ređe dolazi :)
onda i u tom prilasku gradu, promašim neko skretanje. reko evo ga alternativni put, može i ovuda. skrenem. posle nekoliko desetina metara lakat krivina na dolje. idemo! odma iza krivine nizbrdica, pada put, betonski, tako naglo i strmo da nisam moga vjerovat! nikad na većem nagibu nisam bio. silazio. :shock:
držim sve nekako. nas dvoje i sve :) užas! sišli nekako! 8-) usra sam se bio. pogotovo što sa tog uskog puta tako strmog, pod pravim uglom izlazimo na magistralu. :)
ušli u gradić.

Image

nikoga!

Image

Image

odjednom neko viče: crnogorci!!!
dva para slovenaca, muvaju se mjestom, i oni i mi zaključujemo da ništa ne radi. neđelja je! nađemo lokalčić za popit kafu sa njima. i ćakulamo. oni su smješteni na jednom mjestu, i svaki dan voze na drugu stranu ostrva. razmijenimo kontakte, planove i informacije, i rastajemo se. mi malo još razgledamo mjesto u kojem je sve zatvoreno. i muzej mafije i sve. :?

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

nakon razočarenja u Corleone (više smo očekivali), idemo dalje.
sledeća tačka je Palermo! ;)

Imageimage upload

masu, masu predrasuda smo imali. masu nekih grdnih priča o krađama, o saobraćajnom haosu, i o ....... pojma nemam, nekako smo očekivali dosta "lošeg". tako smo se i spremili :) sve je bilo u odbrambeni mod! :D (tako sam i za Rumuniju poša :) )

Image

sami ulazak u grad i nije bio komplikovan. nekako se uklopih u onaj njihov saobraćajni mod. išlo mi je. :) lagano se primakosmo katedrali, i tom nekom centralnnom dijelu.

Image

tu već mozganje oko parkinga. smijemo li ili ne, ma smijemo. kako i koliko sve spakovat i zaključat u motor. itd, rekoh sve samo na odbranu ulažemo! :D
spakovasmo se, i ajmo.

Palermo strašan!!!! miriše na drugo od očekivanog.

Image

Image

Image

katedrala je više nego impozantna!
i sve ostalo. ova raskrsnica sa 4 fontane na 4 ćoška :)

Image

Image

Image

Imagegifs upload

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

Palermo je fenomenalan grad! ko ne bude mora da ide na kratko i na brzinu ka mi, slobodno 2 dana može se lijepo nauživat!
od katedrale ide jedna ogromna ulica koja je šetalište. možda ne baš direktno od katedrale, možda koja uica lijevo :) svakako tuda neđe. masa naroda. prelijepo.

Image

Image

on i njegovi prodaju sok ovđe vele nekoliko decenija!

Image

ova trafika je pored. ni ona ne stoji ovđe od juče. i ima ih par, identičnih na ovom trgu. čuvaju se.

Image

merak im je dat euro ili dva!

Image

Image

Imageimage url upload

lagano se treba prema motoru. ideja nam je da izađemo obalom iz Palerma, i da u nekom obližnjem mjestu nađemo smještaj za prespavat.

Image

Imageimages upload

sami izlazak i saobraćajni haos su priča za sebe :) jurnjava! vozio sam ka i ostali, a svi voze ka da rade delivery! :D
uglavnom smještaj imamo, i idemo tamo. a tamo sve fenomenalno!

Image

Image

Image

Image

pica, koka kola, kraj! :)
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jutro! rano naravno, i treba da krenemo prema Mesini. ideja da ovaj dan odemo sa Sicilije, i da stignemo što više kroz Italiju proć. spakuj, i ajmo.

Imageupload gif from url

Imagescreenshot on pc

na putu za Mesinu, oćemo da doručkujemo, kafenišemo, i malo vidimo Cefalu. gradić na moru. očekivanja nam je ispunio, iako se nismo dugo zadržavali.
fine plaže, i fino mjesto.

Image

Image

Image

Imagefree picture upload

Image

Image

Image

odavde bi trebalo da se maknemo sa obale. dobili smo dojavu od onih slovenaca da je taj dio putas do Mesine prenaseljen i da ćemo samo izgubit vrijeme a nema se što viđet. idemo na autoput.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

iz Cefaleu-a idemo uz obalu. ne znamo dokle. idemo dok ne vidimo da počinje više naselja, a onda na autoput za Mesinu.

Imageimage hosting no registration

Image

Image

odtle neđe, autoput. ništa. užas. morali smo kako bi ispunili plan.
u Mesini trajekt, i onda na ručak

Imagescreen capture freeware

vrijeme nam ne obećava, a plan je da spavamo u Catanzaro.

Image

tako je i bilo. nije nam pala kiša. do Catanzara ništa posebno. magistrala. uglavnom zadovoljni i današnjim danom. sjutra treba da stignemo do na trajekt u Bari.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jutro. rano. idemo za Bari, ali preko Arbelobela. za Arbelobelo, preko nacionalnog parka Sila.

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

put kojim se ređe ide. nikoga. samo krivine, šuma i uživanje.

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

prelazila se ta neka planina :) mnogo lijepo, a i neočekivano nam je bilo. sa druge strane jezero. :) put oko njega prati konfiguraciju planine. temperatura i malo niža nego što bi očekivali.

Imageupload pictures

Image

Image

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

posle jezera smo pogidili neki još uži, još ređe korišten put. na momente je i asfalt bio loš dosta.

Image

vodio je na drugu stranu prema moru već sad.

Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

silazak do obale. puno krivina, sve skoro lakat. mali razmak između njih. dosta sam kočio, a glicerin ne nov. i naravno propade zadnja. ;) obično kočim sa obadvije e sad samo prednja dok ovu ne oladim dolje.
uz obalu dosadno. užasno. smorili se. da nije bilo kurvi uz magistralu za javit se i pozdravit bio bi totalni smor. ali nema veze idemo za Arbelobelo. :) i kočnica se vrati.

dolazimo, gužva. praznik. Gospođa popižđe! :D mene prdi peta :D

Image
Post Reply