koji motor vam je u planu sledeci da kupite

Novosti, komentari novih i starih motora...
Post Reply
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Re: koji motor vam je u planu sledeci da kupite

Post by Rvasanin »

E vidis, ja ne znam, ne bih mijenjao ovu moju azdahu da sam malo sitniji ka' sto nijesam. Mislim da je za mene definitivno neki veci motor, jer dvoje ljudi, od to dvoje jedan ovakav ka' ja, stvari i dugo putovanje ne idu nikako. Mislim da je za mene neka magarica tipa Caponord, GS, Varadero, KTM Adventure, ali to mogu samo da sanjam trenutno. Mislim da ce nesto od navedenog jednog dana sigurno biti moje, a kad, eo vidjecemo. Uglavnom vozim asfalt, pa mi enduro karakteristike i nisu prijeko potrebne, ali nisu ni na odmet.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

:D pricamo o realnim uslovima a koliko vidim i ovi sto zivu u CH nemaju po 5 motora vec max 2. E to je drugo pitanje koja 2 motora bi voljeli da imate. Ali da pricamo o realnim stvarima, premda motor se uglavnom ne bira razumom vec srcem i zato je cesto preko nasih i vozackih i/ili materijalnih sposobnosti.
E sad bi se postavilo pitanje za sta Vam stvarno sluzi motor i koliko ga stvarno koristite. Dal je u pitanju merak, zorenje, reckanje, putovanje,adrenalin ...
Kako god trenutno sam prezadovoljan motorom sem sto bi mu jedan alanser i malo zmigavaca dobro doslo :D
+1389+
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Brate Rvasanin mozda bi te jedna burgija i par rupa na kasici spasili velikih investicija :mrgreen:
+1389+
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Jeste,otisao sam u sirinu , priznajem !
14:23
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

NikGold wrote::D pricamo o realnim uslovima a koliko vidim i ovi sto zivu u CH nemaju po 5 motora vec max 2. E to je drugo pitanje koja 2 motora bi voljeli da imate. Ali da pricamo o realnim stvarima, premda motor se uglavnom ne bira razumom vec srcem i zato je cesto preko nasih i vozackih i/ili materijalnih sposobnosti.
E sad bi se postavilo pitanje za sta Vam stvarno sluzi motor i koliko ga stvarno koristite. Dal je u pitanju merak, zorenje, reckanje, putovanje,adrenalin ...
Kako god trenutno sam prezadovoljan motorom sem sto bi mu jedan alanser i malo zmigavaca dobro doslo :D
Definitivno merak i adrenalin rush. Bilo je i zorenja (što je jako glupo) ali sam to izbacio iz sugurnosnih razloga pa sad uglavnom van grada se vozam. Volio bih da putujem ali sa sadašnjim stilom života nemam vremena za to tako da je djelom zbog toga moj izbor sportbike.

Moje sposobnosti ovaj motor uveliko prevazilazi ali svi želimo da uzjašemo zmaja. Inače bi skoro svi na planeti vozili bicikla u skladu sa svojim sposobnostima.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Meni motor sluzi da se vozim svakodnevno (trenutno ga ne vozim jer NE MOGU MAJSTORA NACI :pray: ). Nesto ne preferiram rizicne voznje i vrtoglave brzine. Ova MT zadovoljava fun factor,sto jes' - jes',ali se mora uzimat putni enduro.
14:23
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

ja sam se srecom isprofilisao i znam da samo enduro trazim. sa nekim prosjecnim standardom je jako tesko imati 2 motora, pogotovu ako se ne kupe novi ili bar u nekom odlicnom stanju. uvijek tu ima odrzavanja, gume i sve ostalo. a onda dodje i pitanje vremena i koliko se ustvari sve to moze u potpunosti iskoristiti, tj odnos ulozeno/vraceno...
vrlo je vjerovatno da covjek o tome i nikad ne prestaje da razmislja, pogledas recimo onu icon trijumph reklamu i odma pocnu lampice da ti se pale kako je ustvari moguce sa top jakim svemogucim motorom sve uspjeti. ali onda se izadje recimo na teren i vozi se prvom na kvacilo uz oblivanje znoja :)

stvarno je velika stvar kad covjek iz prve potrefi motor, i onda sve pare koje bi trosio na zamjene i ostalo, potrosi na personalizaciju motora i putovanje sto je najbitnije u svoj ovoj nasoj prici.
mi prljavi endurasi srecom za malo para dobijemo dosta, tipa jedan dan voznje se pamti i pamti.

trenutno dakle racionalno ne sad nesto SF motor koji bih gledao da uzmem je tenera xt660z zbog jednostavnosti i male cijene odrzavanja a onda definitivno ktm i to 990 i neki hard enduro
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Ja ovaj moj moped ne bih mjenjajo da je dimenzijama veći jer je upakovan baš onako kako ja zamišljam zabavnu/praktičnu/lijepu/udobnu napravu. Zato gledam prema MS (ona stara ružna sa vazdušnim hladjenjem) jer mislim da pruža sve što i ovaj moj moped u većem izdanju (visok sam 191 cm). Ipak, razum kaže, ne treba ti to ništa ... Ali ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
kalevo82
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Polar Glider - bicikleto

Post by kalevo82 »

Mislio sam da kao neiskusan i sa skrominm bajkerskim iskustvom i znanjem imam problema sa daljim izborom motora.
Sad vidim da i ovi prekaljeni bajkeri imaju nedoumica tj. mnogoumica :)
Ja sam pregazio prvu stepnicu, naucio dje je gas, kočnica i lijevi žmigavac.. sad idemo dalje. ;)
Definitivno enduro! Svidja mi se ova pokina - kle filozofija :) Skromno, ali sveobuhvatno.
Last edited by kalevo82 on 28 Dec 2012 11:11, edited 1 time in total.
Four wheels move the body.
Two wheels move the soul.
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Pa, ako pricamo o zeljama, o tome bi se dalo pisati na dugo i na siroko, ali ako pricamo u sferi trenutnih dometa i mogucnosti, onda je to i za mene, bar dok ne prodje ova kriza, neki putni do 500cc, a tu je izbor jako mali: od polovnih vjerovatno KLE, a od novih me recimo privlaci ova za maj/jun najavljena Honda CB500X. Samo cekam da izadje i da nadjem nedje na ulici 4-5 hiljada €, ostalo sve imam :)
Post Reply