Kupovina polovnog motora?

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Re: Kupovina polovnog motora?

Post by Kesha »

Pa meni treba nešto što se lako vozi i za raznovrsniju upotrebu.

Poka, to su ti motori koji se nude, ali lijepo je imati mogućnost - ja bih volio - da iskočimm sa njim put sela i brda našijeh makar malo. Od ovih gore NC može nešto minimalno.
Eno na oglase: mt03 - 3600eura 2007g prešao preko 30000km; er6 3800eura, 2009, prešao 20000km... Meni sve to izgleda skupo :shock: . Nije skup mt07 - to mi je realno, 900km prešao.

Jovane, slažem se da je teško ocijenit različito pažene i korišćene motore. Čitam u ovim italijanskim novinama da ima neki kakav-takav sistem. Naravno svaki slučaj je specijalan.
Dodatna oprema - meni je to kao nečije uspomene, i to se ne može platit, ali nekom drugom može samo imati nekakvu upotrebnu vrijednost.

Rvašanine, cijene skaču - znači ima para :D Ili sve više ljudi se loži.

Ja sam na skutera izgubio 300 eura za pola godine (1500+prevod 100 na 1300) - mišljenja sam: bolje je da ga neko vozi no da stoji.

Isto sam se odlučio za nešto novo, ali iz "inostranstva", ako upali varijanta. Ako ne - brzo ćemo to ovđe ralizovat, do kraja marta... Informisaću u svakom slučaju.

Fala na podršci.
Polako žuri - Festina lente
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Koliko kapiram ti traziz yamahu xt660z ili bmv 650
Ne kupuj motor napamet da ga ne bi brzo prodavao. Pozz
+1389+
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

E, takvo nešto, slično...
Viđećemo za koju sedmicu jel moguće i predstaviću ga ako bude.
Koncepcija je ta, jahao sam ga i odgovara mi - u mjestu :)
A svakako ću ga prodavat kad mi žena dozna :D :lol: :doh:
Fala na sugestijama!
Polako žuri - Festina lente
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Slazem se sa Jankom, ovo su dobri enduro motori za kombinovanu voznju, dobri i na asfaltu i na terenu. Ja bih jos dodao Yamaha XTR660, Aprilia Pegaso 650 Trail, Kawasaki KLR650, Suzuki DR650SE, Honda XR650L... Ovo su ti dosta ozbiljni motori za teren, jednocilindrasi, jednostavni i jeftini za odrzavanje, provjerenog kvaliteta, pravi enduro motori. Nadam se da ti bar malo pomazemo pri izboru. Ako imas neki motor u uzem izboru pitaj kakva su iskustva, mozda se nadje neki i da probas, onda ce ti sve biti mnogo jasnije.
Zamalo da preskocim KTM 690 Enduro R, moj favorit, najbolji za teren, mada ga tesko mogu zamisliti na asfaltu, nekako mi je vise za kramponke :)
Last edited by jovan on 02 Mar 2015 14:37, edited 1 time in total.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

novi kupi samo ako bas znas sta zelis i ako si probao dosta kategorija.
istina je da je ovo vrlo kompleksna tema koliko god to zvucalo cudno.
dakle ovo sto sti svi kazu a posebno janko ako planiras iole makada.

nemoj novi za sad.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

http://www.autodiler.me/auto_oglasi_moto/339122" onclick="window.open(this.href);return false;

Zaboravismo i kle500
Nezgodna situacija jer ces kupovati motor na osnovu izgleda i boje :D i na osnovu foruma. Ni sam neznas sto hoces niti iskustva da uporedis i sigurno ces pogrijesiti a to ces uvidjeti prije ili kasnije i poenta je da kiksas sto manje para. Recimo ako podjes samnom u voznju i ako si mazohista i adrenalinski zavisnik ces rec nevalja mi ovaj motor nista treba mi neki hard enduro. Ako podjes sa nekom drugom ekipom odlucices da je bitniji fotoaparat i dobra klopa i zajebamcija koju ces aparatom ovjekovjecit a motor je nebitan u cijeloj prici. Samo nemoj da ides u voznju sa niksicanima. Oni ce te ubijedit da ti gume netrebaju i da sto su starije to su bolje.
+1389+
NikGold
NLB Moderator

Post by NikGold »

Salimo se
Vidi da probas sto vise motora i ne zuri. Ja sam nekada silno zelio ktm 640adv sve dok ga nisam probao. Meni motor ako ima preko 130kg nije to to. Dok moji drugovi kad probaju moj motor ne mogu da vjeruju na cemu se ja vozim i tako u krug i nedogled. Slicna prica kao sa zenama .prici nema kraja
+1389+
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

hahahahhahahahahah dobar dobar Janko!
ali ima jedna istina, na svojim greskama se najbolje uci :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

NikGold wrote:Samo nemoj da ides u voznju sa niksicanima. Oni ce te ubijedit da ti gume netrebaju i da sto su starije to su bolje.
Hahahahaha ne znam kako si dosao do ovog zakljucka djeluju mi bas pristojno :mrgreen:
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Ja mislim da u CG, od ovih što ti tražiš, nećeš naći motor u boljem stanju za manje para od ovog:
http://www.nolimitbikers.com/forum/viewtopic.php?t=7167
Post Reply