Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Post Reply
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: Akcija za smanjenje cijene registracije, putarina i sl.

Post by caesar »

Posto ja vidim da od ovoga nema vajde (nije da nema volje :think: ), ja sam se sam oranizovao i obratio onima koji su i predlozili ovaj vid regulative. Naravno motiv za obracanje je bio prvo moj licni, politicki i poslovni (da ne bude nedoumice oko toga) ali je kolega koji me je tu i predstavio pomenuo motore (na osnovu naseg prethodnog razgovora). Usledilo je pred sami kraj sastanka moj veoma kratak ekspoze na temu zasto motori nisu luksuz (sa foruma NLB preuzeto) i posebno interesantne cinjenice da postoji veliki broj revoltiranih motociklista koji bi znali da cijene adekvatno smanjenje cijene registracije. E, ovo sa velikim brojem je kljucno (znate na sta ciljam) :animals-chickencatch: .

Uglavnom predlozili su da sastavim Informaciju o ovoj temi za 10 dana od danas i da je proslijedim pa ce je oni dalje uobliciti za dalju proceduru. Moze i neko drugi da je sastavlja pa da je svi aminujemo :) . Naravno da su se ogradili od konacnog ishoda dok ne vide Informaciju. Informaciju cu sastavit za 10 dana pa da su memoari ali ono oko cega mi treba vasa pomoc su DOKUMENTI tj. prikupljanje materijala na koje bi se pozivali u takvoj Informaciji. Znaci, radi se o EU preporukama, legislativi pojedinih zemalja, provjerenoj praksi (USA, GER, FR i Holandija bi bili dovoljni). Ima ovdje puno posla za 10 dana pa bi mi svaka pomoc dobrodosla, bilo prvodilacka za njemacki i francuski jezik bilo istrazivacka. Mislim da je ovo u interesu svih nas. Nadam se da za sada nece biti preferiranja drugih kanala uticaja jer nam je svima nama prvo cilj da se smanji cijena registracije, a ne promocija bilo cijih interesa. Siguran sam da prethodna recenica nije bila neophodna ali za svaki slucaj...

Naravno sve sugestije su dobrodosle ali ne preko foruma vec samo za stolom :text-feedback: .

e-mail : caesar@t-com.me
Cellphone: +38267333888
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

caesare, svaka čast na zalaganju... čujemo se brzo pa se dogovaramo oko svega da krenemo radit nešto
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ako mislite da moze valjati kakav dokument vezano za francusku, u smislu kako su oni to rijesili, ili vec sto bi vama trebalo, mislim da mogu pomoci s obzirom da u francuskom konzulati radi jedna moja skolska drugarica. A vi vidjite
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

mexiko wrote:Ako mislite da moze valjati kakav dokument vezano za francusku, u smislu kako su oni to rijesili, ili vec sto bi vama trebalo, mislim da mogu pomoci s obzirom da u francuskom konzulati radi jedna moja skolska drugarica. A vi vidjite
Hvala Mexiko, imacemo to u vidu.

Pozz C.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Oriđinali imaju još jedan predlog:
Mislimo da bi bilo pametno da se spusti starosna grupa za polaganje vozačkog ispita za,nekada zvanu "H" kategoriju tj,poznavanje saobraćajnih propisa sa 16 na 14 godina. U Njemačkoj,pa i u nama bližoj Hrvatskoj ima nekoliko vidova "A" kategorije u zavisnosti od starosti polagača i iskustva istog. Tako mislimo da bi trebalo sa 14 godina biti dozvoljeno polagati za moped ili skuter do 50 ccm,sa 16 do 125 a sa 18 preko 125.Sadašnja situacija je sledeća: svakom klincu sa 14,15 godina je želja posjedovati skuter,roditelji mu kupe skuter i on sjedne i vozi,bez ikakvog poznavanja saobraćajnih propisa i pravila. Samim time on je u prekršaju ali od želje i dalje vozi,krije se od policije itd,itd. Ovako bi se regulisao polazni nivo u obučavanju budućih motorista,samim time što ne bi bili u prekršaju oni bi se više vozili,sa više vožnje ima i više iskustva,postigla bi se pravilna stepenizacija u napredovanju u kubikaži motorista,da ne pominjem da bi time što bi uvela tri umjesto jednog polaganja vozačkog i sama država imala prihod iako to nije bit ovoga. Bit je da se rano počne sa školovanjem vozača,stecanjem iskustva prvo sa slabijim motorima i podsticanjem legalizacije tj,registrovanja skutera i ajde da kažem vozača.
To je u slučaju sa klincima,ali šta je sa starijima koji se kasnije odluče na ovaj sport?
Njemci imaju kategorizaciju u zavisnosti od godina iskustva,prvo motor sa max 25 Kw,koji mora biti u vlasništvu vozača,potom jači i tek nakon određenog broja godina(čitaj iskustva) nema limita. Da li bi se takvo što moglo uvesti i kod nas,hmm,treba razmisliti. Lično mislim da bi moralo,da bi se izbjeglo punjenje crne hronike.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by caesar »

Evo ja ovo poslah prije neki dan pa sta i kad bude na dnevnom redu. Ne ocekujem previse ali nadam se da ce je barem procitati i da ce shvatiti da je ova tema veoma kompleksna.

Zahvalio bih se svima na sugestijama i ranije na forumu iznesenim misljenjima koja sam se trudio da uoblicim i upakujem u ovu Informaciju. Takodje neka ne zamjere oni koji se nisu nasli u Informaciji jer sam i njihova misljenja ozbiljno razmotrio i sacuvao u glavi za usmenu debatu sa zakonodavcima na ovu temu ako je uopste bude. Valja nesto ostaviti i za borbe koje slijede ;) . Nadam se da ce te naci da je Informacija interesantna i napravljena tako da i onima koje ne znaju nista o motociklima pruzi makar 15min zanimljivo provedenog vremena u citanju. Evo i link:

http://hotfile.com/dl/74397391/2b62f41/ ... 0.pdf.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Javite ako link ne radi.
AMAT VICTORIA CURAM
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

ceasare junake, ovo je ispalo odlično i svaka čast na trudu, još ako bude nagrađen ukidanjem PMV-a biće žurka u tu čast :)
krenulo je s mrtve tačke, sad je red na vlastima da nastave
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

ice wrote:ceasare junake, ovo je ispalo odlično i svaka čast na trudu, još ako bude nagrađen ukidanjem PMV-a biće žurka u tu čast :)
krenulo je s mrtve tačke, sad je red na vlastima da nastave
Apsolutno se slazem, bravo za autora :clap:
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Aferim.
14:23
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Brato tebi hvala veliko aaaaaaa jos kad bi pomoglooooo, eh danamje
+1389+
Post Reply