Keeway Speed 125

Novosti, komentari novih i starih motora...
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: Keeway Speed 125

Post by vuk »

Ko je prije neki dan vozio plavi (valjda) Keeway od Virpazara ka Rijeci Crnojevica? Prosli smo ga negdje na pola puta, vidjeh plavu kacigu sa http://www.nolimitbikers.com" onclick="window.open(this.href);return false;, svirah kao svat ali nismo stajali.
Pozdrav za kolegu, ko god da je :handgestures-thumbup:
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Post by In_Utero »

vuk wrote:Ko je prije neki dan vozio plavi (valjda) Keeway od Virpazara ka Rijeci Crnojevica? Prosli smo ga negdje na pola puta, vidjeh plavu kacigu sa http://www.nolimitbikers.com" onclick="window.open(this.href);return false;, svirah kao svat ali nismo stajali.
Pozdrav za kolegu, ko god da je :handgestures-thumbup:
Nemam pojma, mada bih rado upoznao jos nekog kolegu koji vozi ljutu kinesku masinu :character-jaws: ...da razmjenimo iskustva... :D
Elem, i ja uvijek bl(j)icam kolegama bajkerima...cak i onim gancijima sto vuku onu prikolicu na tomose...bajker je bajker, moramo se drzati zajedno... :romance-grouphug: :D
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
Bosko
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Bosko »

Evo zasto sam pitao je li kod maxima al promasih za broj... :D
Image
Image
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Ovaj Keeway je sa full opremom, ima naslon na kuferu :) Qmara je upgrade-ovao svoj kofer zamjenivsi ga sa Djivijem :D
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma

Post by In_Utero »

Hogar wrote:Ovaj Keeway je sa full opremom, ima naslon na kuferu :) Qmara je upgrade-ovao svoj kofer zamjenivsi ga sa Djivijem :D
Jes dobri moj kumara...ja to zbog rime...Na moj Kivi kofer Givi... :lol:

A evo i slike kako izgleda sa Givogim koferom...
A inace, i ja tek sad na slikama primjetih da je onaj Kivi na gornju sliku AF31...a moj AF32...ka' da smo se dogovarali :D

Image

i...

Image
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma

Post by In_Utero »

Da bih sklopio sto kompletniju sliku o modelu KeeWay Speed125 onima koje to interesuje, jer mozda neko nekad bude razmisljao da kupi ovaj motocikl, dokle god budem vozio ovaj model pisacu o istom sta i kako mi se desava tokom eksploatacije.
Kako sam u nekom od postova ranije pomenuo, narucio sam dio za njega iz BG i zamjenio ga, a dio koji je u pitanju je CDI (za one koji ne znaju, CDI je sklop zaduzen za "tajming" prenosa elektricnog naboja u svjecicu, a radi paljenja smjese. Najjednostavnije receno, to su unaprijedjena platinska dugmad :D ). Simptome koje sam imao na motoru u zadnjih nekoliko mjeseci su gubljenje snage, pucanje iz auspuha i gasenje kad se motor ugrije. Posto sam zamjenio pomenuti dio(savjet KeeWay servisa iz BG), mislio sam da je kvar nestao, ali se isti pojavio maltene poslije predjenih 20-ak kilometara. Posto vise nijesam znao sta da radim, motor sam poveo kod majstora Vlada (kojeg toplo preporucujem svima vama, kad vam bude trebao majstor) gdje smo konstatovali da je kvar u sljedecoj trivijalnosti. Crijevo koje dovodi gorivo u karburator je bilo predugacko, pa se na polovini previjalo. Dok je motor u pokretu, hladan vazduh struji preko crijeva i time sprijecava sirenje materijala od kojeg je napravljeno. Kad napravim pauzu u voznji, topao zrak se podize sa motora, zagrijeva crijevo koje se jos vise siri i previja, tako da sprecava dovod goriva u karburator. Posto sam zamijenio crijevo, koje je kostalo "za dz", motor radi bez ikakvih problema. U zadnjih nekoliko dana sam motorom presao bas lijepih kilometara...(Bukumirsko jezero, Piperi-Bioce, danas od Podgorice do Berana i nazad maltene iz cuga) i nijesam imao nikakvih problema. Motor je zgazio nekih 4000km, a JEDINI kvar na njemu do sada je bila sijalica, posto sam gume i svjecicu zamjenio samoinicijativno.
Potrosnja u zadnjih 500km je 2.2l
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

Srecno bilo! :) Pa da idemo za Ohrid :D
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Post by Kolasinac »

Ja sam dobio informaciju da za Keeway Speed 125 tražim sijalicu za traktorski far. Nijesam provjeravao to (mada ne sumnjam da je tako), jer mi je kolega Orion uz motor dao i rezervnu sijalicu. Eto, možda nekome pomogne, u svakom slučaju ne može da škodi (rekao bi Lane Gutović).
Image
BalsaNo1
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM adventure 1190,Yamaha XT660X,Yamaha R6

Post by BalsaNo1 »

Jes da je stara tema al eto moram da se pohvalim da je ovo u medjuvremenu bio i moj motor..tacnije odkupio sam ga od neko momka u tivat bas ovat pg af32..Nikad problema nisam imao sa njim motor trosi max 2 ipo litra i ide nekih 105 po satu kolko sam ga ja vozio,doduse morao sam ga prodat jer su mi malo porasli apetiti al sve preporuke za ovaj model jer se bukvalno nema sta pokvariti..eto jedino sto me nevira taj mjenjac jedva ga u neutral ubacim ponekad hahha..POZZ
Ne mozes bit star i mudar ako nisi bio mlad i lud!!!!!!!!!
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma

Post by In_Utero »

Znači, nekad moj Kivi se još uvijek drži na putu...extra mašina, nema što :)
Post Reply