Pommoc oko kupovine prve kacige

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
lubev
Stoper
Stoper
Vozim: beverly 250 cruiser

Re: Pommoc oko kupovine prve kacige

Post by lubev »

boki, ja sam nedje u maj uzeo nolanku n71 i ne bih je mijenjao ni za jednu drugu. Mada pored Nolana bih gledao Arai i Shuberth i to je to... Sto se tiche modela, uvjek bih izabrao full face, ove otvorene ne rachunam u kacige..
doktor067
Stoper
Stoper
Vozim: honda cbr600rr

Post by doktor067 »

Ma NOLAN kaciga je zakon ja sam prezadovoljan snjom. A ta N71 vidio sam je u vgmoto kad sam gledao kacige i svidjela mi se mnogo pa se lomim izmedju nje i X-lite602. Kod N71 mi se dopada to sto je veoma funkcionalna kaciga,a dobro su joj odradili sistem skidanja donjeg dijela, tako da se ne moze primijetiti na prvi pogled da se moze micati,bas dobro odradjeno :handgestures-thumbupright:
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Da se razumijemo nolan kacige su dobre kacige. I sam imam N43 air za grad, jer ima zastitu za bradu a ventilacija je kao da nemas nista na glavi. Ali ipak kad idem na neku ozbiljniju voznju uvjek nosim Shoei qwest.
Nolan je da kazem visa klasa kacige ali ipak u samom vrhu su po meni Arai,Shoei,Schubert. ;)
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

lubev wrote:Sto se tiche modela, uvjek bih izabrao full face, ove otvorene ne rachunam u kacige..
Ovo podrzavam 100%, ja ne vozim cak ni sa jet kacigom, one smjesne slemove necu ni da komentarisem.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
lubev
Stoper
Stoper
Vozim: beverly 250 cruiser

Post by lubev »

doktore,sto te nema u brskut sa tom hondom,stedis gume a ne znas da su one kao i ona rabota,vozio,ne vozio,vrijeme im prolazi,opstina za brskut :lol:
Luchka
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW F650ST

Post by Luchka »

doktor067 wrote:Ma NOLAN kaciga je zakon ja sam prezadovoljan snjom. A ta N71 vidio sam je u vgmoto kad sam gledao kacige i svidjela mi se mnogo pa se lomim izmedju nje i X-lite602. Kod N71 mi se dopada to sto je veoma funkcionalna kaciga,a dobro su joj odradili sistem skidanja donjeg dijela, tako da se ne moze primijetiti na prvi pogled da se moze micati,bas dobro odradjeno :handgestures-thumbupright:
X-Lite, Nolan, Grex su kacige iz iste fabrike s tim što je X-Lite najskuplji (a vjerovatno i najkvalitetniji) njihov brend, X-802 nosi Lorenco na GP, Nolan je srednji, a Grex jeftinji. Ja nosim X-602 i meni je extra, nije teška, nije bučna i dosta je aerodinamična...

Ma što se tiče kaciga, ista priča kao i sa svim ostalim - koliko para toliko muzike!
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Ovo je slaba pomoc vec prenosim iskustvo... Imao sam probiker, flipup, imala je skoro dva kila, mada je bila udobna... Ali dva kg mnogo... Kupio sam LS2 dosta jeftino, medjutim bila je bucna dosta i vremenom mi je postala "prekomotna"... Kao sto rekose iskusniji koliko para toliko i muzike, i najvaznije je ipak, sto (da djavo ne cuje) u onom najgorem trenutku moze da bude ona tanka linija spasa...
Ja sam poslusao savjet i uzeo integralnu s1 schubert...
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

SlavkoPejovic wrote:Ovo je slaba pomoc vec prenosim iskustvo... Imao sam probiker, flipup, imala je skoro dva kila, mada je bila udobna... Ali dva kg mnogo... Kupio sam LS2 dosta jeftino, medjutim bila je bucna dosta i vremenom mi je postala "prekomotna"... Kao sto rekose iskusniji koliko para toliko i muzike, i najvaznije je ipak, sto (da djavo ne cuje) u onom najgorem trenutku moze da bude ona tanka linija spasa...

S1 Pro, kolega. Molim vas za malo ozbiljnosti. Baracine STOP!
I kad stojim tesko me pratiti...
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Space Director wrote:
SlavkoPejovic wrote:Ovo je slaba pomoc vec prenosim iskustvo... Imao sam probiker, flipup, imala je skoro dva kila, mada je bila udobna... Ali dva kg mnogo... Kupio sam LS2 dosta jeftino, medjutim bila je bucna dosta i vremenom mi je postala "prekomotna"... Kao sto rekose iskusniji koliko para toliko i muzike, i najvaznije je ipak, sto (da djavo ne cuje) u onom najgorem trenutku moze da bude ona tanka linija spasa...

S1 Pro, kolega. Molim vas za malo ozbiljnosti. Baracine STOP!
Izvinjavam se na propustu... Hm nisam se jos navikao, da je falim t.j. Da baratam informacijam u vezi Schubert S1pro... :D
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Najtisa u klasi,molim lijepo ;)
Integrisane naocare, mat boja na kojoj ne ostaju fleke od prstiju, potpuno periva unutrasnjost, anti-fog folija, D ring. Ne prodajes, ali je ne bi dao centa ispod 450e sad :mrgreen: :mrgreen:
Ti imas neku skolu, ja imam neku skolu... :D
I kad stojim tesko me pratiti...
Post Reply