Pommoc oko kupovine prve kacige

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Bacchanalian
Stoper
Stoper

Pommoc oko kupovine prve kacige

Post by Bacchanalian »

Treba mi pomoc oko kupovine i izbora prve kacige. Za sad ne bih kupovao nesto preskupo dok se ne naviknem na kacige i dok ne kupim jaci motor jer mi je u planu da za pocetak kupim ninju 250r ako nadjem dobru, ako ne onda prelazim na r6.

Sto mislite o kacigi koja mi na slike izgleda interesantno i donekle kvalitetno:
http://www.louis.de/_20dcac82c841c84369 ... _gr=204422" onclick="window.open(this.href);return false;
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Pommoc oko kupovine prve kacige

Post by DrMracni »

ako ikako mozes pokusaj da probas kacigu od nekog prije neko sto je kupis, ili bar nedje u prodavnici. nijesu oblik i velicina svih proizvodjaca isti.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Ako si iz PG, prozuji malo po prodavnicama moto opreme i pogledaj koji je izbor, pa poslusaj sto ti Mracni kaze, probaj neku pa ako ti se ucini da je to to vidji da je nabavis nedje jeftinije ako mozes. Imas na cvijtin brijeg (dje je agrokombinatov diskont na semafore)novootvorenu prodavnicu, imaj neki izbor kaciga pa pogledaj.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Hogar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.

Post by Hogar »

A tacno preko puta njih M Moto, oni imaju AGV. Ali obavezno probaj kacigu prije nego je kupis!
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Hogar wrote:A tacno preko puta njih M Moto, oni imaju AGV. Ali obavezno probaj kacigu prije nego je kupis!
Čuš probaj, ada no što će ne kupuje basecap. Kad probaš kacigu ( novu ) treba da imaš osećaj da ti je tijesna jer se ona prilagodi kasnije obliku glave
i
Bacchanalian wrote: Za sad ne bih kupovao nesto preskupo dok se ne naviknem na kacige i dok ne kupim jaci motor jer .....
kupi dobru kacigu jer ti jednako glavu čuva i na dobar i na loš motor
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Pušti pubro ove priče ada svi znaju da se kaciga kupuje po dezenu tj treba da ti se sviđa boja i da ti se slaže sa patikama - japankama i motorom.
+1389+
doktor067
Stoper
Stoper
Vozim: honda cbr600rr

Post by doktor067 »

Htio bih da se nadovezem na ovu temu o kacigama,mislim da ovdje treba obratiti dobro paznju prilikom kupovine jer se na nasem trzistu pojavilo dosta laznjaka odnosno kineskih proizvoda poznatih brendova kaciga. Licno sam imao takvo iskustvo sa kacigom "skorpion" koju sam dobio na poklon, a inace je kupljena kod acimica. Kaciga vizuelno ne izgleda lose ali sam vidio na internet da je izasla na rapexovoj listi stetnih prozvoda te da se pravi od veoma stetnog materijala i da ne ispunjava osnovne bezbjednosne standarde. Ja planiram da uzmem X-602 iz nolanove grupe,do sad sam nosio N62 i prezadovoljan sam sa njom,a i mnogo sam se raspitao o njima i mislim da je to dosta dobar i provjeren brend i nema ga na rapexovoj listi stetnih proizvoda.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

mislim da za manje para mozes kupit ovdje kacigu istog ili cak bolje kvaliteta od ove, a tek probanje obavezno!
doktor067
Stoper
Stoper
Vozim: honda cbr600rr

Post by doktor067 »

Po mom misljenju NOLAN-X-lite je na samom vrhu sto se tice kvaliteta,a i dosta poznatih vozaca moto GP i super bajka ih koristi,a kod nas ih VGMOTO uvozi i dosta su im korektne cijene.
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Oprezno kod kupovine trkačkih kaciga... prednost - jako su kvalitetne. mane - svaka "duva" i užasno su bučne. Prije kupovine ovakve kacige najbolje bi bilo lično je testirati prema svom načinu vožnje.
Post Reply