Domace moto trke

Moto GP, Super Bike, Dakar...
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Re: Domace moto trke

Post by VeDzA »

jovan wrote:Motokros je jedini moto sport koji bi mogli sa skromnim sredstvima da pokrenemo u CG. Moglo bi se napraviti i vise staza, bar za to imamo pogodnih terena. Mogli bi organizovati i neki enduro reli, imamo i za tu vrstu moto sporta dobre uslove, puno planinskih i sumskih puteva i staza kojima bi se moglo voziti. Problem je sto sve to kosta i zahtijeva dobru organizaciju.
to je dobra ideja,i mislim da ne kosta mnogo,ali istena treba dobra organizacija...evo janko je bio na kopaonik,pa dako nam prenese utiske..
moglo bi se organizovat nesto,ogranicenog broja ucesnika,za pocetak.. :think:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ideja je naravno odlicna, i ima nas dovoljno da sve organizujemo da valja. i mislim da bi trebali, sva bivsa Yu ima slicne manifestacije, koje cu nadam se sledece godine da posjetim! a nadam se da necu jedini biti iz Cg :)

Mozemo sjesti jedan dan i da se dogovorimo. da sjedemo recimo na kafu i prsute na Ponikvicu ili Maganik :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Malaguti Madison

Post by NK_Biker »

Eto ako sve to protekne kako treba ja cu doci da vas gledam :P jer nijesam konkurentan u toj disciplini :D
Image
mibuone
Stoper
Stoper
Vozim: Honda SH 300

Domace moto trke

Post by mibuone »

Sve je to lijepo, entuzijazam i volja da se pomogne napraviti nesto ali trke nijesu moto skupovi, trke su skupe, za napravit trku treba dosta novca i ozbiljnosti. Koliko trkackih motora ima u CG? Za sada jedina moguca staza koja bi se mogla iskoristiti sa najmanjom investicijom (ne racunajuci tu redare, sudije, hitnu pomoc i jos sto sta) je aerodrom u Niksicu. Za one koji misle da se tu ne moze voziti neka pogledaju snimke sa moto trka sa Batajnice, Ponikva i Vrsca. I to su isto aerodromi i svuda se vozi slicna konfiguracija staze.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

uh daleko smo mi od ovoga aaa bilo bi lijepo
puno para i vremena kojeg nema

Svake godine je znak pitanja organizacija auto trka ( Lovcen, Trojica, Glava Zete) koje se voze preko 50 god a koliko ima auto trkaca u CG . Moto trkac nema ni jedan tako da mlatimo praznu slamu :lol:
+1389+
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Malaguti Madison

Post by NK_Biker »

mibuone wrote:Sve je to lijepo, entuzijazam i volja da se pomogne napraviti nesto ali trke nijesu moto skupovi, trke su skupe, za napravit trku treba dosta novca i ozbiljnosti. Koliko trkackih motora ima u CG? Za sada jedina moguca staza koja bi se mogla iskoristiti sa najmanjom investicijom (ne racunajuci tu redare, sudije, hitnu pomoc i jos sto sta) je aerodrom u Niksicu. Za one koji misle da se tu ne moze voziti neka pogledaju snimke sa moto trka sa Batajnice, Ponikva i Vrsca. I to su isto aerodromi i svuda se vozi slicna konfiguracija staze.
Ja prvi bih se prihvatio posla da pomognem oko toga, ali kako nijesam strucnjak za to ne znam bi li moglo, bi li smjelo, zadovoljavaju li se uslovi itd...
Kad bi neko sa sigurnoscu dosao i rekao: "To i to moze tako i tako", na mene bi prvog mogli racunati sve sto je u mojoj moci.
Image
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

VeDzA wrote:
jovan wrote:Motokros je jedini moto sport koji bi mogli sa skromnim sredstvima da pokrenemo u CG. Moglo bi se napraviti i vise staza, bar za to imamo pogodnih terena. Mogli bi organizovati i neki enduro reli, imamo i za tu vrstu moto sporta dobre uslove, puno planinskih i sumskih puteva i staza kojima bi se moglo voziti. Problem je sto sve to kosta i zahtijeva dobru organizaciju.
to je dobra ideja,i mislim da ne kosta mnogo,ali istena treba dobra organizacija...evo janko je bio na kopaonik,pa dako nam prenese utiske..
moglo bi se organizovat nesto,ogranicenog broja ucesnika,za pocetak.. :think:
neke, vjerovatno pionirske korake (ovo pionirske mozda grijesim, i izvinjavam se ako je tako), imamo vec. zaboravili ste da u Plavu ljudi nesto organizuju vec. kakvo takvo, ali organizuju.
ono sto nemamo je organizacija, i nas koji bi na tome svemu radili. ;)
mibuone
Stoper
Stoper
Vozim: Honda SH 300

Post by mibuone »

NikGold wrote:uh daleko smo mi od ovoga aaa bilo bi lijepo
puno para i vremena kojeg nema

Svake godine je znak pitanja organizacija auto trka ( Lovcen, Trojica, Glava Zete) koje se voze preko 50 god a koliko ima auto trkaca u CG . Moto trkac nema ni jedan tako da mlatimo praznu slamu :lol:
Ima jedan http://www.trke.rs/u-uzicu-odluceni-sampioni/" onclick="window.open(this.href);return false; :D :D :D 178
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Statisticka greska
+1389+
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

mibuone wrote: Za one koji misle da se tu ne moze voziti neka pogledaju snimke sa moto trka sa Batajnice, Ponikva i Vrsca. I to su isto aerodromi i svuda se vozi slicna konfiguracija staze.
Na ovim aerodromima koje si nabrojao za stazu se osim piste koriste i prikljucni putevi, prirubnice, pa staza ipak lici na pravu stazu za moto trke, iako je po svemu daleko od prave staze. Imas na slikama semu staze, pa mozes vidjeti kako to izgleda. Aerodrom u Niksicu ima samo dugacku, usku pistu, na cetvrtini duzine piste postoji uski prikljucni put koji vodi do hangara, nema nikakvog puta ili neke vece asfaltirane povrsine koja bi se uz pistu koristila kao dio staze.
Post Reply