Domace moto trke

Moto GP, Super Bike, Dakar...
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Malaguti Madison

Domace moto trke

Post by NK_Biker »

E ovako, kako odgledam koju emisiju o ranijim trkacima F1 ili MotoGP i cujem nesto o njihovim pocetcima na lokalnim gradskim stazama, ako se mogu tako nazvati, pomislim istu stvar, kako u CG ima te nekolike staze sto se automobilizma tice, ali motociklizam ne postoji. Znam da su se prije nekoliko decenija vozile trke u Kotoru ako se ne varam i ne znam je li jos negdje, sad me zanima kakva zalaganja su potrebna i kakve sve dozvole da se osposobi bar jedna staza npr. Trojice ako zadovoljava te uslove. Na stranu sve to oko finansiranja jer je dobro poznato da drzava ne finansira ni rasprostranjenije sportove a kamoli neke tamo budale koje divljaju po brdima i koje samo treba kaznjavati kad se spuste u grad :lol:.

Tako ako iko zna ista o ovome molio bih da baci repliku :D
Image
mibuone
Stoper
Stoper
Vozim: Honda SH 300

Re: Domace moto trke

Post by mibuone »

Postoji volja nekih ljudi iz Srbije da pokusaju organizovati trku za sampionat Srbije na aerodromu u Niksicu. Za sada je to samo ideja i volja. Koliko ja znam u Crnoj Gori ne postoji moto savez niti bilo sto vezano za trke motora.
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

mibuone wrote:Postoji volja nekih ljudi iz Srbije da pokusaju organizovati trku za sampionat Srbije na aerodromu u Niksicu. Za sada je to samo ideja i volja. Koliko ja znam u Crnoj Gori ne postoji moto savez niti bilo sto vezano za trke motora.
Da, trenutno ne postoji. Malo mi je nejasno to za sampionat Srbije na teritoriji Crne Gore, ako znas nesto vise ne bi bilo zgoreg da napises, dugogodisnji sam prijatelj sa direktorom aerodroma kao i njegovom porodicom ali nijesam cuo za to. (:
Image
mibuone
Stoper
Stoper

Post by mibuone »

Pa evo ja sam vozio ove godine nekoliko trka za prvenstvo Srbije pa sam iz price sa ljudima koji tamo organizuju trke saznao da bi voljeli da ubace jos koju stazu u kalendar ako bi bilo izvodivo. Inace nema veze sto se staza nalazi u drugoj drzavi. Nama bi to islo samo u plus jer bi mogli u sklopu te trke napraviti i trku za otvoreno prvenstvo Crne Gore ako bi imali moto savez. Nadajmo se da se nesto pokrene pa makar da pokusamo organizovati neki slobodan trening da se ljudi sa magistrale dovedu na stazu i tako nekome spasi zivot. E da, nije tu jos bilo nikakvih razgovora jer je to za sada samo ideja. Prije par godina postojala je ista takva inicijativa od Kuleta Perisica da napravi trku na aerodromu u Beranama ali od toga nije bilo nista.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

motori male kubikaze, ogranicenje broja ucesnika (za pocetak), zastita staze, sto veca zajebancija i to je to. :)

https://www.youtube.com/watch?v=30AxmZzYbXs" onclick="window.open(this.href);return false;
mibuone
Stoper
Stoper

Post by mibuone »

Ne bih se bas slozio sa tobom, ovo nije zajebancija nego veoma opasno.
NK_Biker
Grijač guma
Grijač guma

Post by NK_Biker »

Da CG osnuje savez i za pocetak staza u NK i Beranama pa ako to zazivi mozda i u PG (Cemovsko polje). Siguran sam da bi bio veliki broj zainteresovanih (:
Image
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

poka wrote:motori male kubikaze, ogranicenje broja ucesnika (za pocetak), zastita staze, sto veca zajebancija i to je to. :)

https://www.youtube.com/watch?v=30AxmZzYbXs" onclick="window.open(this.href);return false;

Mislim da je svakom prica na kraj "zajeba me lezeci policajac" :D
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

pa u kontrolisanim uslovima, staza bi sigurno valjala. imamo toliko R motora koji jednsotavno traze da se voze tako. mislim da bi staza, rasteretila ulice i magistrale :)
vjerujem da je to osjecaj koji se ne moze prepricati. rado bih ja to probao
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Odlicna ideja, ali ako se u to ne ukljuci par ljudi koji u tolikm investicijama imaju velike licne interese, ostace samo u domenu zelja. Cak i da imas zemlju i pare da sve to napravis, ne bi uspjelo. Sjeti se samo one odluke o zabrani voznje motora po PG. Znate i sami kako to ide kod nas...na zalost
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Post Reply