Servis, djelovi

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
DzoniPG
Stoper
Stoper
Vozim: Gilera nexus 500

Re: Servis, djelovi

Post by DzoniPG »

Natjeraste me da se raspisem, a niko zivi da mi odgovori. :)

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ako trazis Jovana, moras u Nk :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
DzoniPG
Stoper
Stoper

Post by DzoniPG »

DrMracni wrote:Ako trazis Jovana, moras u Nk :)
Lako cu ja do Niksica otici, samo da mi neko kompetentan odgovori na moj pret-prethodni post Image
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Ja se pomalo bavim popravkom i servisiranjem motora, pa cu ti odgovoriti, ne zato sto smatram da sam nesto kompetentan da dajem odgovore. Mislim da je previse za zamjenu bendixa uzeti 170e, malo majstora u CG ima i trecinu te dnevnice i za mnogo teze poslove. Ulje staro mjesec dana, vjerovatno nije puno presao motor sa tim uljem, isto nije za zamjenu, moze da se filtrira, ako ima nekih necistoca u njemu i da se vrati u motor, mozda nije preveliki trosak novo ulje, ali je nepotreban. Da ne govorimo o tome koliko je jos pokusao da ti naplati dio. Vise puta mi se desilo da kod mene dođe motor kome nije zamijenjen filter ulja i vazduha, a naplaceno je, cak je u jednom bila voda umjesto antifriza, a naplaceno je 2l.
Jos jedna stvar koju ne razumijem. Jedan motor je bio u PG kod tri majstora, ne ide dobro, nikako ne vuce ne moze da se vozi, tesko pali, puca na auspuh, dimi crni dim iz auspuha. Svi nesto rade, pokusavaju, ne urade motor, a naplate dobre pare! I to je potpuno normalno da se naplati, a motor ide u drugi servis da se popravlja i to na prikolici, ne moze da se vozi. Jos je bilo tih slucajeva, ali da ne nabrajam ja kad nece vlasnici motora. Ti si jedan od rijetkih koji je otvorio ovu temu, a mislim da je svima korisna.
Da me pogresno neko ne shvati, ne bavim se profesionalno servisiranjem motora i nije mi ni jedan servis konkurencija, pa da zbog toga ovako pisem.
DzoniPG
Stoper
Stoper

Post by DzoniPG »

Jovane, hvala na odgovoru.

Ja sam ovu temu otvorio, prije svega , da sa vama podijelim svoje iskustvo, i da mi vase iskustvo pomogne da utvrdim korektnost majstora kod kojeg sam do sad servisirao motor.

Stvarno je neljudski da neko zeli da zaradi tako sto prevari musteriju, a ustvari je tjera od sebe.

Nema veze, najlakse je kad se parom plate greske.

Jovane, o tebi cuh hvalospjeve sto se tice korektnosti i samih popravki.

Ako imate jos neke majstore poput Jovana, navedite ih ovdje, znacit' ce ljudima.

VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Drug,nemas sto iscerivat s majstorima cojstvo i junastvo jer je 99,99 % priuceno,lopovsko,neodgovorno....
U ove 0,01 % za sad poznajem samo jovana,i niksic nije daleko,za 170 eura si mogao 55,3 x da odes do tamo :D

Ja na moje motore apsolutno sve sam radim,ali razumijem ako nekoga to ne interesuje/nema vremena i sl.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

da se dodam! :)
ja sam u PG išao samo kod Vlada i Mađa. uvijek sve i odnos i cijena i druženje, i sve od prvog dana na nivou! oni više ne rade, kako mi je rečeno.
o Jovanu, nema potrebe ništa da rečem.

ono čemu se dopisujem, ovo što ti Vedža reče. povedi motor kod Jovana. i posle pokušaj (ako te uopšte zanima) sam po malo da radiš. ja sam naučio sa koje se strane šafciger drži. pa moš i ti ako te interesuje. ako ne, onda lijepo uz dogovor sa Jovanom.
marinero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Vozim

Post by marinero »

Dzoni, imam dobro iskustvo i korektnu saradnju sa Dejom Vukovicem, radi iza ekonomske skole, tako da ti je blizu. Meni odrzava ove starije motore, novi su pod garancijom, pa sam vezan za ovlascene servise. Sto se tice mehanike, moze ti skoro sve odraditi. Vezano za elektroniku, mislim da ovlasceni servisi imaju dijagnostiku pa je logicnije da se njima obracas. U tvom slucaju, za Gileru se obratis Vladanu u Magnus.
http://www.rentamoto.me" onclick="window.open(this.href);return false;
DzoniPG
Stoper
Stoper

Post by DzoniPG »

marinero wrote:Dzoni, imam dobro iskustvo i korektnu saradnju sa Dejom Vukovicem, radi iza ekonomske skole, tako da ti je blizu. Meni odrzava ove starije motore, novi su pod garancijom, pa sam vezan za ovlascene servise. Sto se tice mehanike, moze ti skoro sve odraditi. Vezano za elektroniku, mislim da ovlasceni servisi imaju dijagnostiku pa je logicnije da se njima obracas. U tvom slucaju, za Gileru se obratis Vladanu u Magnus.
U pravu si, tako sam i uradio.

Necu vise nidje da lutam, kod Vlada u Magnus, i ne boli glava. Dijagnostika, Original djelovi, garancija na sve, dogovoris se lijepo i to je to.

Post Reply