S obzirom da sam imao lose iskustvo sa majstorom kod kojeg sam do sada servisirao motor ( pod losim iskustvom mislim odlican rad, ali nerealna cijena za ruke, i pokusaj napumpavanja cijene duplo u odnosu na realnu cijenu dijela), da li je bolje ici kod ovlascenog servisera, ili, po vasem iskustvu, koji je majstor u pg za svaku preporuku ?
Ne bih pominjao ime majstora, nije u redu nikog prozivati.
Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Servis, djelovi
-
DzoniPG
- Stoper

- Vozim: Gilera nexus 500
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Re: Servis, djelovi
Možeš li da pojasniš pokušaj napumpavanja cijene duplo u odnosu na realnu cijenu dijela?
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-
DzoniPG
- Stoper

Evo ukratko. U pitanju je dio koji u magnus kosta 115e, a meni je majstor rekao da bas tamo taj isti dio kosta 200e. Ne budem lijen, odem u magnus i vidim koliko stvarno kosta. I majstor mi kaze, preskupo je to u magnus ja cu ti to u bg nabaviti za 150e, da on meni kao ustedi 50e. Opet ne budem lijen, zovnem Bg, i vidim da je tamo kod ovlascenog oko 90e.
- ramaro
- Grijač guma

- Vozim: Honda CB500XA
I misliš da nije u redu da ga prozivaš? Pa da nastavi da pravi ljude budalama? Ja bih mu boldovao ime i prezime đe god mogu pa svakome svoj krst...
-
DzoniPG
- Stoper

Jos sam mu bio redovna musterija, mada nikad nije ni bilo vecih kvarova do sad. A za ruke koliko mi je uzeo to je tek posebna prica, ne bih to ni pominjao.
Kako god, ljudi rade svoj posao onako kako misle da treba, ja im necu odmagat, sami sebi su najveca antireklama.
Postavih ovu temu, u nadi da cete mi, kolege bajkeri, odgovoriti na pitanja iz prvog posta
Kako god, ljudi rade svoj posao onako kako misle da treba, ja im necu odmagat, sami sebi su najveca antireklama.
Postavih ovu temu, u nadi da cete mi, kolege bajkeri, odgovoriti na pitanja iz prvog posta
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Ovo čujem po ko zna koji put, a još ne viđeh da je neko napisao koji su majstori u pitanju. I kako sad da nekoga preporučimo, a ne znamo kako ko radi, svak svome krije ime i žali se na njega.
-
DzoniPG
- Stoper

U pravu si potpuno. Valjda je ljudima neprijatno, kao meni sad, da javno iznosim ime i prezime necije, i da javno osudjujem. I da sjutra mogu da imam neprijatnosti od istog. Ne u smislu da se bojim, jer bi mi najlakse bilo fizicki da se obracunam, vjeruj mi. Nego jednostavno zelim da izbjegavam takve ljude.jovan wrote:Ovo čujem po ko zna koji put, a još ne viđeh da je neko napisao koji su majstori u pitanju. I kako sad da nekoga preporučimo, a ne znamo kako ko radi, svak svome krije ime i žali se na njega.
Meni je dovoljno sto vise necu ici tamo, a i siguran sam da takvog majstora ovdje niko nece ni predloziti.
- KTM690
- Stoper

- Vozim: KTM 690 smc r 2012
Znaš kako, za svakog majstora za motore sam čuo 2 verzije priče, neko kaže da je dobar, neko da je loš, nekome je jeftin, nekome skup.
Moj motor servisiram kući, to što umijem i mogu. Što ne mogu, povedem kod Muse (po meni najbolji majstor).
E sad, i za Musu sam čuo kako pričaju da je skup, da nešto nije uradio kako treba, a ima i koji kažu da je super i da nije skup, zavisi od ličnog iskustva i mišljenja.
Za pojedine sam majstore čuo i da skidaju djelove sa motora, pa ugrađuju prijateljima i sebi, ili skinu neki šaraf što im fali, a koji vlasnik neće primijetit itd.
Da znam da su dobro radili oko motora i da su dobri majstori su, Musa, Feta (mislim da ne radi više), Batko Velimirović (ne znam radi li više), Andrej onaj na Cetinjske semafore i Vasko što je držao kod Muse servis. Ima ih još koji rade i koji se pakleno razumiju u motore, ali većinom rade oko svojih motora.
Takođe, recimo čovjek kod kojeg ja kupujem djelove, još nijesam čuo da je neko lijepu riječ rekao za njega, a ja kad odem potpuno je normalan, nikad me nije "zaklao" sa cijenom, vazda fino objasni, ispričamo se ka braća, bilo da kupujem neku sitnicu ili skuplje djelove.
Uvijek preporučujem Musu ko me god pita (nadam se da je dozvoljeno reklamiranje
), jer je meni vazda riješio sve što treba, bilo da sam poveo svoj ili tuđi motor.
Mada opet kažem sve je stvar ličnog iskustva.
Moj motor servisiram kući, to što umijem i mogu. Što ne mogu, povedem kod Muse (po meni najbolji majstor).
E sad, i za Musu sam čuo kako pričaju da je skup, da nešto nije uradio kako treba, a ima i koji kažu da je super i da nije skup, zavisi od ličnog iskustva i mišljenja.
Za pojedine sam majstore čuo i da skidaju djelove sa motora, pa ugrađuju prijateljima i sebi, ili skinu neki šaraf što im fali, a koji vlasnik neće primijetit itd.
Da znam da su dobro radili oko motora i da su dobri majstori su, Musa, Feta (mislim da ne radi više), Batko Velimirović (ne znam radi li više), Andrej onaj na Cetinjske semafore i Vasko što je držao kod Muse servis. Ima ih još koji rade i koji se pakleno razumiju u motore, ali većinom rade oko svojih motora.
Takođe, recimo čovjek kod kojeg ja kupujem djelove, još nijesam čuo da je neko lijepu riječ rekao za njega, a ja kad odem potpuno je normalan, nikad me nije "zaklao" sa cijenom, vazda fino objasni, ispričamo se ka braća, bilo da kupujem neku sitnicu ili skuplje djelove.
Uvijek preporučujem Musu ko me god pita (nadam se da je dozvoljeno reklamiranje
Mada opet kažem sve je stvar ličnog iskustva.
-
DzoniPG
- Stoper

Jeste, svaka prica dvije strane ima. Ni najbolji majstor ne moze sve da rijesi, i desi se svakome da moze da pogrijesi.
Ali druga je stvar kad te neko na oci laze, i naplacuje ruke kao da su mu od zlata.
Kod Muse sam isao prije neku godinu, za neku sitnicu, nije htio da se bakce time, bio je u guzvi, vjerovatno mu se nije radilo oko toga.
Sa Vaskom sam imao jednu zanimljivu situaciju prije neku godinu. Inace, vozim Gileru Nexus 500. Motor mi se iznenada gasio u voznji, i nije bilo ni malo prijatno, i to pri vecim brzinama. Povedem ga kod Vaska, on kaze klapna od gasa mora da se ocisti, to je to, ne prima gas pa se motor gasi, i uze mi 50e za to. Ok, uradi to, kad ono opet. Rilej je bio u pitanju, Feta to rijesio za cas. Vale je super momak, ali nije za motore
Na kraju, dolazim do zakljucka da je najbolje motor voziti u ovlasceni servis, barem imam garanciju na dijagnostiku i ugradjeni dio.
Ali druga je stvar kad te neko na oci laze, i naplacuje ruke kao da su mu od zlata.
Kod Muse sam isao prije neku godinu, za neku sitnicu, nije htio da se bakce time, bio je u guzvi, vjerovatno mu se nije radilo oko toga.
Sa Vaskom sam imao jednu zanimljivu situaciju prije neku godinu. Inace, vozim Gileru Nexus 500. Motor mi se iznenada gasio u voznji, i nije bilo ni malo prijatno, i to pri vecim brzinama. Povedem ga kod Vaska, on kaze klapna od gasa mora da se ocisti, to je to, ne prima gas pa se motor gasi, i uze mi 50e za to. Ok, uradi to, kad ono opet. Rilej je bio u pitanju, Feta to rijesio za cas. Vale je super momak, ali nije za motore
Na kraju, dolazim do zakljucka da je najbolje motor voziti u ovlasceni servis, barem imam garanciju na dijagnostiku i ugradjeni dio.
- ramaro
- Grijač guma

- Vozim: Honda CB500XA
Niko nije svemoguć niti može uvijek imati vremena za svakoga, ali može biti čovjek i to mi je najvažnije. Što se mene tiče, ni sa stručne ni sa ljudske strane ne tražim nikog preko Jovana i nemam problem da trubim o tome svima koji hoće da čuju isto kao što bih imenovao svakog ko se ogriješi kao taj tvoj.