Peticija za smanjenje registracije???

Post Reply
supersonic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha TDM 850

Re: Peticija za smanjenje registracije???

Post by supersonic »

Ja ga nisam ni registrovao. Nek' ide do djavola. Ajde boga ti, 320 eura sa zelenim kartonom. Ma gonite se u 3 PM vise...

Ako vase je volja, mozemo dopis neki da napisemo, ima ljudi koji bi to mogli da proguraju do Vlade pa da probamo... Sta bi od toga? Slao se neki dopis koliko sam upucen?
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

Dragi supersonic,
Pitanje problema smanjenja cijene reistracije za motore je samo jedno od mnostva drugih koje motoristi u CG mogu postaviti. I nije uopste prvo po vaznosti, cak je mozda i po sredini liste. Po meni prvi problem je ne postojanje Moto-asocijacije, znaci neke krovne "firme" koja bi se bavila svim ili bilo kojim problemima sa kojim se motoristi susrijecu (da ih ne navodim sad). Zato ne mozes ti ili ja slati dopis u vladu sa svojim prijedlogom. Ako je neko to vec uradio kao jedinka, a cini se da jeste, normalno je da je eho ovakav kakav jeste.
Meni licno se cini da je cijena registracije prilicno visoka, za nas standard, ali mozda ja i grijesim. Mozda bi trebala bit jos veca. Ja bih moje motore svejedno registrovao. To zakon od mene zahtijeva a zakone moramo postovati. Da li registracija treba da bude jeftinija ili skuplja moze da ispita neki tim ljudi. Neka firma, organizacija, moto klub....i sl. Ja vjerujem da ima dosta prostora da se neko takvo tijelo oformi.Ja bih bio zadovoljan da neka takva ustanova postoji, a da meni kao motoristi rjesava i druge potrebe, pa neka meni bude registracija ista kao sada al da se dio mog novca za "porez na upotrebu" prebaci na racun te "firme".
Worry less, ride more!
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

RockerArm wrote:Dragi supersonic,
Pitanje problema smanjenja cijene reistracije za motore je samo jedno od mnostva drugih koje motoristi u CG mogu postaviti. I nije uopste prvo po vaznosti, cak je mozda i po sredini liste. Po meni prvi problem je ne postojanje Moto-asocijacije, znaci neke krovne "firme" koja bi se bavila svim ili bilo kojim problemima sa kojim se motoristi susrijecu (da ih ne navodim sad). Zato ne mozes ti ili ja slati dopis u vladu sa svojim prijedlogom. Ako je neko to vec uradio kao jedinka, a cini se da jeste, normalno je da je eho ovakav kakav jeste.
Meni licno se cini da je cijena registracije prilicno visoka, za nas standard, ali mozda ja i grijesim. Mozda bi trebala bit jos veca. Ja bih moje motore svejedno registrovao. To zakon od mene zahtijeva a zakone moramo postovati. Da li registracija treba da bude jeftinija ili skuplja moze da ispita neki tim ljudi. Neka firma, organizacija, moto klub....i sl. Ja vjerujem da ima dosta prostora da se neko takvo tijelo oformi.Ja bih bio zadovoljan da neka takva ustanova postoji, a da meni kao motoristi rjesava i druge potrebe, pa neka meni bude registracija ista kao sada al da se dio mog novca za "porez na upotrebu" prebaci na racun te "firme".
+1
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Sve je istina sto je RokerArm rekao. Sto se tice Moto Saveza krenuli smo ozbiljno prije par godina i akcije su pokrenute za smanjenje registracije. Medjutim mnogi motoklubovi su registrovani kao NVO i za vrijeme promjene zakona o nvo nijesu svi odmah uradili dopunu i tu je stalo jer je Moto Savez bio sastavlje od 11 klubova cini mi se. Od tada ja nemam nove info mada iskreno nijesam ni zvao Wulfija da ga pitam ima li novosti i kako mozemo pomoci.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

treba zabraniti motore
+1389+
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Sta je sa Auto Moto Savezom Crne Gore, (http://www.amscg.org/pages.php?id=5&lang=cg" onclick="window.open(this.href);return false;), koji postoji kao medjunarodno priznata asocijacija, koji pruza informacije, pomoc na putu i ostale usluge svim motorizovanim ucesnicima u saobracaju? Postoji li mogucnost da se Moto klubovi uclane u AMSCG, kao sto su uclanjena AMD (auto moto drustva)? Zasto bi se formirao poseban Moto Savez koji bi bio registrovan kao NVO, kad vec imamo AMSCG? Je li se ko bavio ovom temom i ima li neko objasnjenje zasto poseban Moto Savez kao NVO?
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

NikGold wrote:treba zabraniti motore
+1
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jovan wrote:Sta je sa Auto Moto Savezom Crne Gore, (http://www.amscg.org/pages.php?id=5&lang=cg" onclick="window.open(this.href);return false;), koji postoji kao medjunarodno priznata asocijacija, koji pruza informacije, pomoc na putu i ostale usluge svim motorizovanim ucesnicima u saobracaju? Postoji li mogucnost da se Moto klubovi uclane u AMSCG, kao sto su uclanjena AMD (auto moto drustva)? Zasto bi se formirao poseban Moto Savez koji bi bio registrovan kao NVO, kad vec imamo AMSCG? Je li se ko bavio ovom temom i ima li neko objasnjenje zasto poseban Moto Savez kao NVO?
ovim kao ni mnogo čim drugim se nije bavio niko. makar ne da se zna. ili da je prenijeto. zato praštajte ako ipak jeste neko :mrgreen:
neđe davno sam postavljao ovo pitanje, ali nije ni tad bilo nekog konkretnog odogovora. pa tako zaključih. :)

ono što je ovđe problem, ne treba ni članstvo, već RAD, RED I DISCIPLINA. kod AMSCG je problem što su državna institucija, sa kojom bi (kao i sa bilo čime drugo), neko trebao da radi. i to da radi bez rezultata, i bez dobijanja vjetre u leđa sa bilo koje strane. a toga nema. učlanjenje u AMSCG je nepotrebno. dovoljna je njihova inicijativa da se nešto pokrene. oni su već organizacija, i to veća. ali kako svi znamo tamo neko "radi" za neke pare. i sad da se on cima za te "male pare", oko tvojega problema, ne pada mu na pamet. jedina je opcija da neko, sve radi ali da samo kroz njih ide. a naravno i to je vjerovatno nemoguće. :)
a tek kad bi ušli u problematiku da se svi klubovi posebno organizuju i učlanjuju, itd., odma pada u vodu. tako je bilo i sa savezom, i naravno je stalo jer neko treba da se troši, ali stvarno. đe god imaš više od par ljudi koji nešto rade po ovim pitanjima, sve pada u vodu kad tad. samo je pitanje da li na samom početku, na sredini ili kraju. :mrgreen:
oko svega ovoga je bilo mnogo pisanja, po malo i rabote, ali to je to uglavnom. poslednji pokušaj za koji ja znam i dalje stoji. :D i neka ga. :D

bilo kakva priča/pisanje ovako uopšteno, ja bih ovo, ili ono, ili da probamo ovo ili ono, nema ništa od toga. i naravno neće nikad ni bit. naravno svi znamo da je to samo zato što nemamo, i nećemo ni imati (bar ne uskoro), nikakvog materijala za ovakvo bajkersko organizovanje. :|

da se ko ne nađe uvrijeđen :D , u ovu množiu o kojoj sam pisao (nama) ubrajam i sebe. ;)

za onoga ko mi ne vjeruje :D , evo koraka:
1. postojanje organizacije je neophodno
2. sastavljanje detaljnog obrazloženja zasnovanog na činjenicama, stvarnim, je neophodno
3. jedino relevantno je Minstarstvo finansija Crne Gore, njima se treba obratiti nakon ispunjenja prva dva sastojka
4. potreban kontakt iznutra, neko ko tamo radi, ko će da povede računa da vam se dopis ne izgubi :mrgreen:
5. strpljenje, i umijeće pregovaranja sa nekim ko je na gubitku ostvarenjem vaših ciljeva
6. medijske konekcije
7. još malo medijske konekcije
8. poznavanje procesa dospijeća zakona na skupštinsko razmatranje, to podrazumijeva i potrebe lobiranja. makar i priprostog :)

eto, tako to izgleda na moj televizor. ;)
RockerArm
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda Dominator NX650
Suzuki GSR 750A
KTM 1190 Adventure

Post by RockerArm »

jovan wrote:Sta je sa Auto Moto Savezom Crne Gore, (http://www.amscg.org/pages.php?id=5&lang=cg" onclick="window.open(this.href);return false;), koji postoji kao medjunarodno priznata asocijacija, koji pruza informacije, pomoc na putu i ostale usluge svim motorizovanim ucesnicima u saobracaju? Postoji li mogucnost da se Moto klubovi uclane u AMSCG, kao sto su uclanjena AMD (auto moto drustva)? Zasto bi se formirao poseban Moto Savez koji bi bio registrovan kao NVO, kad vec imamo AMSCG? Je li se ko bavio ovom temom i ima li neko objasnjenje zasto poseban Moto Savez kao NVO?
Nista nije pod moranjem vec po potrebi. Moze NVO, d.o.o, Ltd., GmbH....pitanje je finansiranja samo, i onoga shto je najeftinije, a da u pravnom okviru moze da odradjuje posao. To je najmanji problem. Najveci problem je umrezavanje svih motociklistickih faktora (moto-klubova, moto-NVO-a, motorista uopste).
Potreba za takvom "firmom" proistice iz nemara AMSCG za potrebe motorista. Zashto recimo AMSCG nije kohezioni faktor? Zashto ja imam vise informacija na NLB sajtu i direktniji odnos nego sa AMSCG? Izmedju ostalog zbog toga shto im je sistem funkcionisanja zastareo. Nije posredan. I zashto bi nekome smetalo da postoji neka firma koja bi rjesavala probleme motorista na kvalitetan i neposredan nacin.
Znaci, potrebno je da napravimo jedan savez u kojem mi participiramo i uticemo na promjene koje su nama od vaznosti a ne kao do sad da biramo predstavnika (AMSCG) pa da cekamo njega oce li se on smilovati da nama rijesi neki problem. I u drustvu treba da to bude tako. A ne kako je sad. Ja vidim prostor za neku takvu firmu.
Worry less, ride more!
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Ništa bez da se sjedne neđe, ovi koji hoće nešto.
Ima načina...
Polako žuri - Festina lente
Post Reply