Peticija za smanjenje registracije???

Post Reply
IvanBerane
Stoper
Stoper
Vozim: Suzuki Bandit GSF600

Peticija za smanjenje registracije???

Post by IvanBerane »

Prije nekoliko dana vlada Crne Gore je predstavila elektronsku peticiju Glas Gradjana... Medjutim ja to nisam uspio da nadjem
na internetu... Zna li mozda neko gdje i kako da nadjemo taj portal??? I hocemo li pisati peticiju za smanjenje registracije???
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Re: Peticija za smanjenje registracije???

Post by cavlovic »

https://epeticije.gov.me/" onclick="window.open(this.href);return false;

Treba se skoncentrisati na dvije stvari:

1. Porez na upotrebu koji je bruka skup, posebno kad se zadje u vece kubikaze. Ako zele da promovisu transport koji mnogo manje zagadjuje i pravi manje guzve treba taj porez da ukinu ili ga smanje na neki minimum.

2. Premija osiguranja. Treba malo istraziti prije nego se napravi peticija. Ja cu probati da nabavim podatke o tome koliko su stete napravili motocikli a koliko premije platili u prosloj godini. Mislim da su mnogo vise placali premiju po napravljenoj steti od bilo kojeg drugog vozila. Za moj motor placam premiju kao da vozim golf VI a neuporedivo manje stete trecim licima mogu napraviti od istog tog golfa pa bi trebalo uticati na smanjenje premije osiguranja koja se placa.

Na ostale takse ne treba trenutno rasipati energiju jer su sitne.
IvanBerane
Stoper
Stoper

Post by IvanBerane »

Treba li bi takodje vidjeti i smanjivanje registracije na manji vremenski period posto je sramota da placamo cijelu godinu dana a mozemo voziti jedva 6 mjeseci...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Porezi i premija su odvojene teme. I jednu ako odradimo smatracu uspjehom. U svakom slucaju ne treba se previse cimati oko toga. Ispuniti minimum i izaci na ulicu. Ovo jer koliko god upirali na kraju se na ulicu svodi. Ne kod nas nego svugdje.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750

Post by Citizen Pg »

caesar wrote:Porezi i premija su odvojene teme. I jednu ako odradimo smatracu uspjehom. U svakom slucaju ne treba se previse cimati oko toga. Ispuniti minimum i izaci na ulicu. Ovo jer koliko god upirali na kraju se na ulicu svodi. Ne kod nas nego svugdje.
potpisujem, izaci na ulicu da se izrazi nezadovoljstvo, drugacije cini mi se nema promjene.
IvanBerane
Stoper
Stoper

Post by IvanBerane »

Ja sam za sve, pokusamo sa peticiom ako ne bude nista od toga onda na ulice...
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Pratim dalji razvoj. Za protest sam vazda!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

radi se na tome vec, e sad kad bi vam rekli morali bi da vas ubijemo... 8-)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

DrMracni wrote:radi se na tome vec, e sad kad bi vam rekli morali bi da vas ubijemo... 8-)
Ako se mora raditi na SAMO JEDNOJ STVARI onda radite na ukidanju poreza na upotrebu motornog vozila. Vozila na elektricni pogon i teretna vozila su oslobodjena tog poreza. Neka oslobode i motocikle.

Ako treba kakva pomoc, tu sam.
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Eo se radi na tome zadnjih 5 godina :) Kad god koga pitam, radi se na tome. A rezultata nidje! Nikad se nista na fini nacin u ovoj drzavi nije postiglo, no vazda na ooooooruk!
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply