Peticija za smanjenje registracije???

Post Reply
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Peticija za smanjenje registracije???

Post by NikGold »

Za pocetak kontaktirati Vukana koji je na osnivanju udruzenja radio i nastaviti zapoceti posao. Mislim od tada da se pridodalo jos klubova i udruzenja
+1389+
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

NikGold wrote:Za pocetak iakontaktirati Vukana koji je na osnivanju idruzenja radio i nastavit zapoceti posao. Mislim od tada da se pridodalo jos klubova i udruzenja
zadnja informacija koju ja imam od Vukana, je da smo tu na početku. sve što je urađeno bilo, kao da nije. moraju sve iz početka. tako da ono što je bilo možemo slobodno zaboravit! ;)
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

Kesha wrote:Ništa bez da se sjedne neđe, ovi koji hoće nešto.
Ima načina...
može sigurno. samo jedno je sigurno, širenje priče na veći broj ljudi koji pokreću i organizuku to, te dovodi do toga da neće bit ništa.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Kad sam pomenuo AMSCG nijesam samo mislio na problem cijene registracije motocikla nego na rjesavanje mnogo drugih problema. Od pomoci na putu, organizovanja dobre obuke vozaca koji polazu A kategorije, neka skola bezbjedne voznje, mozda organizacija nekih moto takmicenja, opremanje specijalnih vozila za prevoz motocikla koji ostanu u kvaru, osnivanje moto servisa, pruzanje informacija... A ne da se desava da ljudi ostaju po putevima, nema vozila da preveze motor, nema servisa da popravi motor, ne umiju ni gumu da okrpe, kao sto je bio Keshin slucaj kad mu je pukla guma. Kao sto RockerArm rece mozda je cijena registracije nedje na sredini liste problema. Pretpostavljam da bi nesto od ovoga moglo da se rijesi uz malo rada i malo dobre volje.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Dobro je da postoji AMSCG.
Ali nije dovoljno - očigledno.
Treba da postoji Institucija nezavisna od države koja predstavlja i zastupa "nas" - zainteresovanu grupu, na ravnoj nozi sa AMS i predlaže inicijative (konstruktivno, argumentovano, toliki broj ljudi, klubova, možda i trgovaca i auto škola) AMS-u da nam odradi kod države, a mi pomažemo njima da rade svoj posao, prepoznajemo probleme, nudimo rješenja, odrađujemo dio posla itd.
Polako žuri - Festina lente
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR

Post by poka »

jovan wrote:Kad sam pomenuo AMSCG nijesam samo mislio na problem cijene registracije motocikla nego na rjesavanje mnogo drugih problema. Od pomoci na putu, organizovanja dobre obuke vozaca koji polazu A kategorije, neka skola bezbjedne voznje, mozda organizacija nekih moto takmicenja, opremanje specijalnih vozila za prevoz motocikla koji ostanu u kvaru, osnivanje moto servisa, pruzanje informacija... A ne da se desava da ljudi ostaju po putevima, nema vozila da preveze motor, nema servisa da popravi motor, ne umiju ni gumu da okrpe, kao sto je bio Keshin slucaj kad mu je pukla guma. Kao sto RockerArm rece mozda je cijena registracije nedje na sredini liste problema. Pretpostavljam da bi nesto od ovoga moglo da se rijesi uz malo rada i malo dobre volje.
ovđe si potpuno u pravu. samo sam se ja bazirao na ono što naslov kaže :D
nisam siguran, ali može bit da je AMS i privatizovan!? ne znam.
upravo ono što pomenuh o ovoj organizaciji je i razloga zbog kojeg su beskorisni nama kao "zajednici". sve i svuda u društvu zavisi i funkcioniše zahvaljujući nekom pojedincu koji nešto radi. e u tm grmu nama leži zec :mrgreen:

ono o čemu bi trebalo da se povede najviše računa na prvom mjestu je naša organizacija. neophodno je kanalizovanje naših inicijativa, ideja i ciljeva. a to mora da radi neko u "našoj organizaciji". za sve to postoji već smjernice i primjeri koji su rađeni u drugim zemljama.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Evo i mojih 5 centi,na ovu nepresusnu temu :D

Svi dijelimo misljenje da je moto savez dobra ideja,da bi bilo sjajno da imamo "kucu",u koju bi resavali sve probleme koje nas kao moto zajednicu tiste ali i medijuma izmedju motorista i drzave za razne nase akcuje i zahtjeve.
Super bi bilo da imamo moto savez koji ce pruzat pomoc motoristima (i nasim i stranim) po puteva crnogorskih,bavit se pravnom regulativom u pogledu motorista, unapredjivat moto kulturu,finansirat razne akcije,prosetat do grobnika da vide kako funkcionise trkacka staza pa stisnut ove nase da se slicna napravi...i milion drugih pitanja.ALI :D misljenja sam da to sve kosta,i ako se ne nadje stabilni izvor finansiranja,taj moto savez ce biti samo jos jedan moto klub,bez ikakvih medjusobnih razlika.moto savez mora imat sposobne ljude koje ce ove funkcije vrsit profesionalno,za pare,a ne amaterski iz cistog razloga jer kosta,i vremena i para.DAkle,duboka organizacija i ozbiljna prica...

Sto se tice pitanja smanjenja cijene registracije,mislim da tu ne moramo cekat osnivanje saveza,vec je dovoljno da posaljemo zahtjev preko nolimitbikers-a,u ime svih klubova.mi smo vec srocili taj zahtjev,a ja sam voljan i poc do svakog predsjednika aktivnog moto kluba u cg,da ljudi vide zahtjev i potpisu ga.
To je po meni najprostiji nacin,a opet dovoljno ozbiljan
Mozda drzava prihvati zahtjev bez pitanja,mozda obiju,mozda i ne odgovore...ali da konacno znamo na sto smo po tom pitanju i kako dalje..

Ovako samo teorisemo savake zime ;)
veskotg
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena može biti sa sela.
Motor mora bit iz Japana(ne pored Andrijevice).

Post by veskotg »

VeDzA wrote:Evo i mojih 5 centi,na ovu nepresusnu temu :D

Svi dijelimo misljenje da je moto savez dobra ideja,da bi bilo sjajno da imamo "kucu",u koju bi resavali sve probleme koje nas kao moto zajednicu tiste ali i medijuma izmedju motorista i drzave za razne nase akcuje i zahtjeve.
Super bi bilo da imamo moto savez koji ce pruzat pomoc motoristima (i nasim i stranim) po puteva crnogorskih,bavit se pravnom regulativom u pogledu motorista, unapredjivat moto kulturu,finansirat razne akcije,prosetat do grobnika da vide kako funkcionise trkacka staza pa stisnut ove nase da se slicna napravi...i milion drugih pitanja.ALI :D misljenja sam da to sve kosta,i ako se ne nadje stabilni izvor finansiranja,taj moto savez ce biti samo jos jedan moto klub,bez ikakvih medjusobnih razlika.moto savez mora imat sposobne ljude koje ce ove funkcije vrsit profesionalno,za pare,a ne amaterski iz cistog razloga jer kosta,i vremena i para.DAkle,duboka organizacija i ozbiljna prica...

Sto se tice pitanja smanjenja cijene registracije,mislim da tu ne moramo cekat osnivanje saveza,vec je dovoljno da posaljemo zahtjev preko nolimitbikers-a,u ime svih klubova.mi smo vec srocili taj zahtjev,a ja sam voljan i poc do svakog predsjednika aktivnog moto kluba u cg,da ljudi vide zahtjev i potpisu ga.
Mozda drzava prihvati zahtjev bez pitanja,mozda obiju,mozda i ne odgovore...ali da konacno znamo na sto smo po tom pitanju i kako dalje...
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Svaka na mjestu,i sa svime se slažem.
Međutim,postoji ovaj problem finansiranja profesije zvane DAVAČ POMOĆI U MOTO ZAJEDNICI,odnosno zapošljavnje osobe dovoljno sposobne da izađe u susret svim prohtjevima,pravnim i bjelosvjetskim,jer bez toga sve ovo rečeno je OPET samo jedna fina i konstruktivna priča,sa lošim krajem.
Dakle,pošto sigurno ne možemo očekivati da se ova osoba finansira od strane države,odnosno iz sredstava koja mi odvajamo za LUKSUZ,kako to vole da zovu,kako onda?
Da svi klubovi daju mjesečnu nadoknadu,ili da se krade grožđe u Agrokombinat,kradu ovce po Berana ili agregatom se riba ''bije'' na Jaz i oko Žanjica?
Ukoliko su klubovi spremni,uključujući i neke inostrane filijale,da odvoje sredstva(samo reba neko da uradi računicu klubovi puta članovi puta 1€ mjesečno + slobodni ''strijelci'')mislim da bi se došlo do cifre da ima i za dažbine državi po pitanju poreza za zaposlenoga.
Možda je glupo,ali neđe ovo prolazi...
every second,every minute,every day I was lost
didn't understand which road to take
by the time I'd answer one question in mind
another ones ready to takes its place
peoples always tried to give me some kind of advice
it never made any difference really..
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

VeDzA wrote:Evo i mojih 5 centi,na ovu nepresusnu temu :D

Mozda drzava prihvati zahtjev bez pitanja,mozda obiju,mozda i ne odgovore...ali da konacno znamo na sto smo po tom pitanju i kako dalje..

Aleluja!
Tj. ovako treba - djelovati odmah.
Zahtjev za smanjenje registracije: porez na putnička vozila i osiguranje (meni su na 750 kubika 150 + 138,03eura).
Ako hoće Vedza da pokupi potpise ili saglasnost - super. A treba napraviti spisak Moto klubova (da ga imamo za sve buduće situacije) mogli bi da podijelimo posao pa da nas više to obavi za kraće vrijeme.

U nezavisnom Moto Savezu treba da neko sjedi i radi full time i da prima platu - a mislim da je normalno da se plaća članarina neka, kako se dogovorimo: moto klubovi toliko, pojedinci toliko, ostali trgovci, serviseri itd toliko....
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

Image
Post Reply