Osiguranje vozila i porezi su odvojene stvari koje između ostalog čine ukupni iznos za registraciju vozila. Ovo bi trebalo da bude peticija zakonodavcu (jer je zakonodavac ostavio ovu mogućnost), a ne osiguravajućim kućama.Orion wrote:bravo... i to treba unijeti... u Evropi je granica između jeftinog i skupog osiguranja 50ks... i kubikaža sa tim nema veze...Freeman wrote:Mozda bi trebalo napomenuti da u skoro citavoj Evropi iznos registracije zavisi samo od snage motora, a ne od kubikaze. Pa ovi sto voze R-ove od 200 konja neka plate
Peticija za smanjenje registracije???
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Re: Peticija za smanjenje registracije???
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
-
Rvasanin
- Grijač guma

- Vozim: Kawasaki Versys 650
Apsolutno se slazem sa svim sto si naveo.wulfy wrote:Taj prvi korak je ujedinjenje većine moto klubova iz CG u jedan savez te bi se kao jedno pravno tjelo (koje zastupa veliki broj ljudi) išli raznim peticijama, zahtjevima i sl. A u ,,šeširu'' je dosta toga, počevši od drugačijeg načina obračuna registracije, smanjenja PDV-a za kacige (kao obavezne sigurnosne opreme), ... i još dosta toga. Naravno, sve će biti javno (ili kako se to moderno kaže, trasparetno) te je svaka pomoć dobrodošla. Naime, da bi se oko bilo koje akcije nešto ozbiljno napravilo treba imati neko pravno tjelo iza kojega stoji dosta ljudi.
Cekamo onda da se to desi, i za bilo kakvu pomoc, stojim na raspolaganju. Jos ako imate neki konkretan prijedlog, bilo bi super. Bitno je da svi moramo djelovati u istom pravcu.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Orion
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156
caesar wrote:Osiguranje vozila i porezi su odvojene stvari koje između ostalog čine ukupni iznos za registraciju vozila. Ovo bi trebalo da bude peticija zakonodavcu (jer je zakonodavac ostavio ovu mogućnost), a ne osiguravajućim kućama.Orion wrote:bravo... i to treba unijeti... u Evropi je granica između jeftinog i skupog osiguranja 50ks... i kubikaža sa tim nema veze...Freeman wrote:Mozda bi trebalo napomenuti da u skoro citavoj Evropi iznos registracije zavisi samo od snage motora, a ne od kubikaze. Pa ovi sto voze R-ove od 200 konja neka plate
Tržište osiguranja u dijelu obaveznog osiguranja od trećeg lica (koje se plaća prilikom registacije pod uslovom da nije casko) nije slobodno tj. cijene formira država na predlog Udruženja osiguravajućih kuća, tako da itekeko ova stvar treba da se pomene u peticiji.
-
markobr
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350 - Location: Bar
Ja podržavam ovaj predlog. Pošto u Baru znam dosta motorista koji bi podržali ovo stojim na raspolaganju da uradim sve što je u mojoj moći da ovo ostvarimo. Što se tiče Bara možete računati na mene!
-
cavlovic
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 SM-T
Cijene obaveznog osiguranja od autoodgovornosti su zakonom definisane, a promjene zakona mogu da dodju od bilo koga. Uglavnom su dolazile od udruzenja koje si pomenuo i to svaki put na stetu gradjana. Svaka promjena bila je povecanje cijena premije.Orion wrote:Tržište osiguranja u dijelu obaveznog osiguranja od trećeg lica (koje se plaća prilikom registacije pod uslovom da nije casko) nije slobodno tj. cijene formira država na predlog Udruženja osiguravajućih kuća, tako da itekeko ova stvar treba da se pomene u peticiji.
Jedino o cemu oni godinama vijecaju jeste oce li povecati cijenu po zahtjevu ili ce ostati ista. Ne pada im na pamet da smanje cijene koje VEZE SA MOZGOM NEMAJU.
Pa svako ko ima motocikl preko 750 CCM placa polisu 184 EUR, a ne moze napraviti ni procenat stete auta koje placa, npr, 80 EUR. Realna cijena za te motocikle ne bi smjela biti ni 50 EUR.
-
Rvasanin
- Grijač guma

Kao i za sve u ovoj drzavi, dizace cijene dok neko ne kaze DOSTA JE. Mislim da uopste nece bit potrebe za nekim velikim protestima i cudima, mislim da ako se planski pristupi svemu i ako uvide ozbiljnost MOTO zajednice CG (da je tako nazovem), nece biti nikakvih problema u smanjivanju iznosa registracije. Po kojem principu ostaje da se vidi, ali mislim da cemo uspjeti ovo da izboksujemo lagano.
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Ali ajde da se pokrenemo iz mrtve tacke, argumenata imamo vise nego dovoljno, nismo neka velika populacija pa da bi bio udar na budzet, treba prosto da trazimo iste cijene kao u okruzenju a vjerujem da bi to bilo pola sadasnje cijene
+1389+
-
Rvasanin
- Grijač guma

Pa evo wulfy je najavio nesto, cekamo da vidimo.
-
Damir'Tattoo
- Grijač guma

- Vozim: sta mi se da.
Na forumu nas ima dovoljno... predstavnici i predsjednici svih klubova su registrovani ođe. Sad samo što kaže wulfy treba povezat klubove u jednu cjelinu.... ja se nadam da će to bit brzih dana. Treba organizovat kakav sastanak da se dogovor napravi...
- Orion
- Grijač guma

- Vozim: Yamaha YBR250, Alfa Romeo 156
Аферим...Rvasanin wrote:Kao i za sve u ovoj drzavi, dizace cijene dok neko ne kaze DOSTA JE. Mislim da uopste nece bit potrebe za nekim velikim protestima i cudima, mislim da ako se planski pristupi svemu i ako uvide ozbiljnost MOTO zajednice CG (da je tako nazovem), nece biti nikakvih problema u smanjivanju iznosa registracije. Po kojem principu ostaje da se vidi, ali mislim da cemo uspjeti ovo da izboksujemo lagano.