Kasica prasica

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
In_Utero
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Fender Stratocaster - Diamond Limited Edition

Kasica prasica

Post by In_Utero »

Ciaos narode,

Vrlo cesto me ljudi pitaju kako izlazim na kraj sa finansijama, s obzirom na nenormalne & nemoralne cijene i poreze za registraciju, te odrzavanje motora, kupovinu opreme i td. Plate necu komentarisati :? Mnogima se zelja za kupovinom motora raspline u etar kad im se pomenu cijene gore navedene rezije. Dakle....kako?
Pa, dragi moji, moj sistem je kasica prasica! Elem, kasica nije bas u obliku prasice ;) vec u obliku povelike konzerve, kupljene u Panonku za 0.80 centi. Sav metalni novac koji dobijem prilikom trgovine ili bilo cega ostalog stavljam u nju. Jednom u 15 dana svaka zatecena novcanica od 5 eur u novcaniku se vadi iz istog i odlaze u kasicu. Na svaku platu, u kasicu zavrsava jedna novcanica od 20 EUR. Uvijek uzimam kusur u prodavnicama i insistiram na njemu. Baksis konobarima je sveden na razumnu mjeru takodje. Ljetos sam iz kasice izvukao citavih 570,35 EUR :violin: tako da ovaj sistem svima toplo preporucujem. Zasto metalni novac gubiti po dzepovima, ves masini, davati ga vjecito nadrkanim kasirkama, ciganima i ne rijetko kvarnim konobarima, onima koji ne zasluzuju baksis? Uz malo srece, navedeni sistem vam moze pokriti registraciju motora i auta i zimovanje konja ako imate sve troje :D ja za sada nemam jednog ata vranoga...al polako...Boze zdravlja... :D
Pivo je uzrok, a i riješenje svih problema!
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Re: Kasica prasica

Post by goku »

Meni bi trebala kakva teshko lomljiva, jer bih je skrcao brzih dana... :roll:
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

vjeruj mi da imamo sličan tretman onda! odlična je fora, i na kraju kad izvadiš pare iznenadiš se ustvari kako je lako kupit opremu za motor, i to praktično za dž ;)
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Moraću i ja da probam... :oops:
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
blazo.milic
NLB Moderator
Vozim: GS1200 Adventure

Post by blazo.milic »

Ljudi, vjerujte mi odlicna stvar. Jednom prilikom i ja to odlucim.
S tim sto sam ja to radio i po malo "kretenski", pa cak i ako sam imao sitno u dzepu a nadjem se u prodavnici, davao sam krupno da bi sto vise sitnine uzeo. I na kraju (mislim daje bilo nekih 4-5 mjeseci) kad sam otvorio kasicu (bila je malo veca) imao sam sta vidjeti
900 eurica!!!!!!! i nesto preko :auto-swerve:
Moje srece :) Ponovo sam probao, ali nisam bio toliko disciplinovan (a i nisam maltretirao zene na kasama da mi siten po 20 eura) Drugo skupljanje nekih 250 a treci put nekih 500 evrica.
Odlicna stvar. Uopste ne mora previse da se covijek maltretira, doslovno ono sitno sto imas u dzepu ti posadi u kasicu.\
E sada znam da neko ko ne radi i to mu je puno. Ali uvijek postoje krediti ili pozajmice. bitno je kad nesto volis nista nije tesko, pa ni odvajanje od kafe ili pica po gradskim kafanama.
Toliko od mene, poceo sam da :whistle:
Jedva cekam da nedjelja dodje, amanamanamanamana da nedjelja dodje
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Sigurno je dobar sistem i ja cu morati da pocnem sto prije da ga koristim, jer mi se do nedavno desavalo da nenormalne procente svoga budzeta potrosim na budalastine, pa sa preuzeo u zadnje vrijeme neke radikalne mjere stedne i vadjenja iz..... :)

Ali o ovome cu da razmislim i sprovedem u djelo, sto prije!
I kad stojim tesko me pratiti...
sasa086
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha TDM 900

Post by sasa086 »

Space Director wrote:Sigurno je dobar sistem i ja cu morati da pocnem sto prije da ga koristim, jer mi se do nedavno desavalo da nenormalne procente svoga budzeta potrosim na budalastine, pa sa preuzeo u zadnje vrijeme neke radikalne mjere stedne i vadjenja iz..... :)

Ali o ovome cu da razmislim i sprovedem u djelo, sto prije!
E moj Directore, ja sam tih prasadi do sad pobio mnogo. Nijedna nije mogla da odeblja nimalo, pa da se ne muce.... :whistle: .
Sad sam primoran da jednu drzim duze nebih li registrova moga mezimca :doh:
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

E e moji ljudi kakav sam ja gad , pa ja sam rođenoj đeci kasicu prasicu već obijao par puta kad zagusti :oops:
+1389+
djetk0
Grijač guma
Grijač guma

Post by djetk0 »

počinjem od sjutra... par puta sam skupio po 200, 300e pa je slomim :mrgreen:
NikGold wrote:E e moji ljudi kakav sam ja gad , pa ja sam rođenoj đeci kasicu prasicu već obijao par puta kad zagusti :oops:

ja sam sestri vadio i po 50e... ne pitajte kako.. baš iz te konzerve .. kako je opisao In_Utero :)))
Ako brzo voziš, onda pazi se krivine
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

ljudi, dje ima da se kupi kakva kasica prasica ?
Post Reply