SCALA RIDER- radio set

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

SCALA RIDER- radio set

Post by djodja »

http://www.cardowireless.com/node/4886/specifications" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.cardowireless.com/files/SCAL ... _024_0.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo sam danas vidio na jedan par iz Moskve koji je dosao u BD na MT 01. Izgleda super, jer kad se zakaci na kacigu skoro se ne vidi, a po rijecima vlasnika, sasvim je dobra stvar. Rider to Rider ima domet do pola kilometra, ali na otvorenim predjelima. U planinskim djelovima je mnogo manje. Dal neko ima malo vise iskustva sa ovom alatkom, jer mi djeluje kao jako prakticna pa cak i izmedju vozaca i suvozaca.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: SCALA RIDER- radio set

Post by Space Director »

Koliko kosta ovaj set?
Pitam, jer znam da su ozbiljni uredaji za ovu namjenu jaaako skupi!
I kad stojim tesko me pratiti...
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Post by djodja »

Nasao sam na ebayu za nekih 300$ + postarina najeftiniji. Rus sa kojim sam pricao mi je rekao da je platio 300e, ali po njemu samo 1 komad. Iskreno mislim da je pod jedan komad mislio jedan par. Mene se ovo licno svidja, ako nista drugo da nemoras da stajes ili da mases rucicama dok paralelno vozis da bi saopstio suvozacu ili kolegi neku kracu poruku...... tipa, ne se..te gladan sam........ :)
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

I meni se ovo opasno svidja ....mozemo da prdnjavimo usput....vidi ovo , vidi ono.....dje pijemo pivo :lol: .... :?: :?:

Ali mi manjka 300 e :( .....+ pitanje ,hoce li ga jos ko iz grupe sa kojom obicno vozim htjeti kupiti... :think:
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

gladan sam
gladan sam
A gdje ide ovaj put.......
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Našao sam ova čuda na internetu, nekih 329 USD za par slušalica, izgleda super, ali nešto nisam tražio druge slične uređaje.

Odlična je stvar, ima i VOX kontrolu, koliko to dobro radi uz buku motora trebalo bi vidjeti, nisam primjetio radi li samo sa ovim open face i zglobnim kacigama ili može da se montira i u integralnu.

Ovo definitivno valja kupiti za neke duže vožnjice u par.
A gdje ide ovaj put.......
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Ja sam siguran da za neke duze ture, dje se vozi recimo 7 ili 10tak dana, po 7-8 sati dnevno, jako je dobra stvar.
I kad stojim tesko me pratiti...
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Ja lično mislim da je to super-odličan-Boguzahvaljujući dio opreme......jer , da se ne zaustavljamo PO DŽADI rukama-nogama....kupimo to , pa da se ka' ljudi razgovaramo po vaz' dan......
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

super stvar jeste... jedino sto bi me onda bilo strah da pjevam, da mi kompanjon ne patosira dje zbog toga :mrgreen:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

A mogu li se slushat gusle na to? :mrgreen:
Shalu na stranu, malo mi je preskupo to, mada mislim da je zgodna stvarcica za nekog ko mnogo putuje u dvoje
Post Reply