Polaganje za "A" ili prevara.
-
Mikan
- Grijač guma

- Vozim: Afrika Twin
Polaganje za "A" ili prevara.
Odmah na pocetku da se pohvalim sa polozenom A kategorijom i sticanjem jos jednog od brojnih preduslova za ugodnu voznju.Ali moram sa vama podijeliti moje iskustvo sa dobijanjem ovog vaznog dokumenta,kazem dobijanjem ili skoro darovanjem-da nije para- a evo i zasto.Kako u Kolasinu nema mogucnosti za obuku i polaganje morao sam ici u Mojkovac u neku privatni auto skolu.Tamo me je zatekao jedan inprovizovani poligon sa cetiri cunja i nekim kineskim skuterom.Na moje iznenadjenje ovaj dio o obuci ne postoji osim polaganja-voznje stotinjak metara ovog kineza i to automatika.Zamislite samo kada bi se i za B kategoriju na ovaj nacin dobijala dozvola.Valjda se podrazumijeva da se zna voziti motor kad vec oces da polazes,cak mi je nudjeno da dodjem sa svojim ako mi skuter automatik ne odgovara.A kako bez polozenog vozackog doci do Mojkovca to mi nijesu objasnili,osim valjda na slep sluzbu hahaha.I iako sam po mojoj procjeni presao skuterom izmedju ta cetiri cunja oko sto metara u dva smjera i potrosio mozda 20 centi goriva ipak sam platio Auto skoli 90e plus za svjedocanstvo 15e plus za ljekarsko 45e i za saobracajnu 15e.Ipak nijesam ovu pricu pocinjao zbog novca vec zbog nacina na koji nam drustvo,tj zakonodavstvo omogucava da bez i najosnovnije obuke sjednemo na masine izuzetna snage i brzine i eto nas na korak od nesrece.Da li se ovako sticu dozvole i u ostalim zemljama u okruzenju ili na zapadu ne znam ali niko me ne moze ubijediti da je ovo realan i regularan nacin.Pozdrav za sve bajkere.
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Re: Polaganje za "A" ili prevara.
Dozvolu za vatreno oružje ne moš dobita pa aaa ali zato dozvolu za hladno oružije-auto,motor,kamion ne dobija samo ko neće . Čitav sistem školovanja i obrazovanja nam je u onu rabotu ,..... zato i doktori liječe kako liječe , učitelji uče kako uče , vaspitači vaspitavaju kako vaspitavaju , jednostavno se zatvorio krug a niko nema hrabrosti , volje , želje ,znanja da ga prekine . No neka nam je Bog veliki upomoć ka i do sad što je bio .poz
Last edited by NikGold on 27 Apr 2010 22:58, edited 1 time in total.
+1389+
- Roki
- NLB Moderator
- Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom
E ne tako da ti se Bogom zakunem.Mikan wrote:.Da li se ovako sticu dozvole i u ostalim zemljama u okruzenju ili na zapadu ne znam ali niko me ne moze ubijediti da je ovo realan i regularan nacin.Pozdrav za sve bajkere.
Ja sam poligon u Njemackoj polagao 3 ( slovima TRI ) puta iako sam imao nasu vozacku 15 godina i dugogodisnju praksu voznje ( vozim odkad znam za sebe ).
Prvi put sam prenaglo zakocio kod izbjegavanja zamisljenog parkiranog vozila ( vidi ti sto je avetinjama nampalo ) gdje vozac auta naglo otvara vrata a drugi put, isto na poligonu, sto nisam dao zmigavac kad sam se ukljucivao na kruzni tok ( a okle cu znat kad do tada nikad nisam imao motor sa zmigavcima
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka. N.Milakovic bajkerima
-
bozo85
- Stoper

- Vozim: yamaha xt660x
U tivat sam i ja isto tako polagao, samo krug oko poligona (niko me gledao nije) i to je to, bez cunjeva. A cuo sam da je jedan tip pao na polaganje, i niko ga vidio nije, i polozio
Polagao sam na skuter od 100ccm neki piaggio. Kako su mi rekli, valjda u zakon nidje ne stoji da motor mora imat manuelni mjenjac (za razliku od B kategorije). Ljudi pa mi smo zemlja cuda, odje se sve moze
-
ThePower
- Biker wannabe

- Vozim: Kawasaki z750
Ja sam skoro uplatio da polazem odje u Pg ista pricha...Pita me `instruktor` jesam li kupio motor da se na svoj vjezbam ili ako ima neko da mi pozajmi.A kako da ga kupim kad nemam polozeno?Da me zaustavi policija pa da nemam pravo polagat narednu godinu.Shto ce mi onda polaganje nije mi jasno ako cu sam sebe uchit na svoj motor,nema mi nikakvog smisla.
- Hogar
- Test vozač kaskader

- Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.
U kojoj auto skoli? Podji u neku koja ima svoj motor.ThePower wrote:Ja sam skoro uplatio da polazem odje u Pg ista pricha...Pita me `instruktor` jesam li kupio motor da se na svoj vjezbam ili ako ima neko da mi pozajmi.A kako da ga kupim kad nemam polozeno?Da me zaustavi policija pa da nemam pravo polagat narednu godinu.Shto ce mi onda polaganje nije mi jasno ako cu sam sebe uchit na svoj motor,nema mi nikakvog smisla.
-
ThePower
- Biker wannabe

- Vozim: Kawasaki z750
Imaju ovi svoj ali daju nekih 3 chasa voznje tako neshto.
- Hogar
- Test vozač kaskader

- Vozim: Suzuki V Strom 650 - 2017.
Ja sam vozio motor ukupno sat vremena prije nego sto sam izasao na polaganje i polozio bez problema.ThePower wrote:Imaju ovi svoj ali daju nekih 3 chasa voznje tako neshto.
- vuk
- Silovatelj krivina

- Vozim: Karivolicu
Mene su oborili na gradsku vožnju. Ako hoćete daću vam broj od škole koja to polaganje shvata ozbiljno 
- Slowhand
- Silovatelj krivina

- Vozim: Honda CB1000 Big1
dobarvuk wrote:Mene su oborili na gradsku vožnju. Ako hoćete daću vam broj od škole koja to polaganje shvata ozbiljno
A gdje ide ovaj put.......