Servis za RENAULT!

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Servis za RENAULT!

Post by kopljas »

Hocu prvo da se izvinim admin-ima za off, ali sam morao vo sa vama da podelim

Danas sam odvezao suprugu do grada i posto sam imao nekih pola sata off (tako je to kad ste ozenjeni, za one koji ne znaju), odlucim da podjem do ovlascenog Renault-ovog servisa u PG (svi znamo ko je) da mi promene sijalicu kratkog svetla na levom faru. E sad, neki bi pitali sto to nisam uradio sam? Vozim Scenic II i kod njega je to prakticno nemoguce izvesti sam, jbg francuzi suga tako pravili. Odlucim ja da tih pola sata iskoristim da to zavrsim.

Auto su primili u servisu, rekli da je cena sijalice sa zamenom 7eur i ja sam to platio. CEna potpuno razumna, uradice odmah, zasto da ne...

Nakon jedno 20 minuta cekanja, auto su izvezli iz garaze, parkirali u dvoristu i poceli da mu vade akumulator, pa dalje kablove i UPC racunar koji sluzi za preraspodelu napona tj napajanja po vozilu... Majstor koji je to radi oje povadio kablove, nesto ispitivao glinericom, vratio sve kablove i rekao drtugom majstoru da proba da upali auto. Kako se Scenic pali na dugme, on je stisnuo dugme i ... muk.. Niti vergla niti se nesto desava... On meni rece kako mozd anisu dobro povezali, i da ce malo ocistiti kontakte i da ce sve bigi gotovo za par minuta...

Posto nisam mogao da cekam, ja rekoh da cu doci za par sati, jer sma imao drugih obaveza.. Pozvah taksi i odoh.

Oko pola 3 sam nazvao da vidim jel mogu da dodjem i na moje zaprepascenje me je serviser obavestio da je UPC racunar pokvaren i da moram da kupim novi koji kosta 300 EUR!!!! Na moje insistiranje da sam ja dosao sa ispravnim automobilom, on je rekao da ga oni nisu SIGURNO pokvarili.. Takodje mi je rekao da je voda usla u racunar i da je kompletan oksidirao.. Do ovoga cemo doci kasnije...

I ja BUDALA, kazem menjajte, znajuci kakvi su... Kad sam otisao po auto, sve je bilo ok, auto radi i ja odoh kuci. Takodje treba da napomenem da sam pitao jesu li sredili plasticnu kutiju u kojoj stoji racunar s obzirom da je voda usla, a oni rekose da je kutija kao nova!!!! Pa kako je onda usla!?!?!. A i tu treba napomenuti, moja auto je na NS tablice, ja bio sa cerkom, pa ljudi kapiraju, mora covek nazad, sa malim detetom je, pa ko vele, hajde da ga deremo...

Kad sam dosao kuci, uzeh onaj pokvareni racunar i ustanovih sledece:

1. Kontakti nisu ocisceni (za sta je meni trebalo 3 minuta)
2. Ploca ne da nije oksidirala, vec je potpuno nova... Slika prilozena

Deluje li vama ovaj deo kao da je kompletan oksidirao...

Sta mislite o ovome?

Poz,
Kopljas
Last edited by kopljas on 03 Apr 2009 19:41, edited 1 time in total.
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Re: Servis za RENAULT!!! Uaaaaa!

Post by fat boy »

jesi li siguran da je ovo tvoj stari kompjuter?
kopljas
NLB Moderator

Post by kopljas »

to ne mogu biti siguran ali je to elektronika za koju oni tvrde da je moja stara...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

moj dobar drug je šef prodaje kod njih ako hoćeš možemo poć zajedno ili da se pozoveš na mene , pa da vidimo što se može uradit . Skoro sam im i ja vodio auto i rekao da zamjene ulje i filter za ulje , kada sam došao račun ludilo , samo što nisu veliki servis uradili . Naravno platio sam samo ulje i filter . poz
+1389+
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

sasvim je jasno da su te ili zlonamjerno klepili za 300 E, ili su izgoreli tvoj kompjuter, pa se vade iz govana. U svakom slučaju, poslušao bih NikGolda.Pozdrav.
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Postoji sluzba za koja se zove Agencija za zastitu kupaca ili tako nesto. Znaci, oooobavezno, ali obavezno da odes tamo i da ih prijavis!

Inace, i meni je neki dan crklo, ni manje, ni vise nego POLA auta. I popravio sam. I platio. Ali sad nemam srca da ti to ispricam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I kad stojim tesko me pratiti...
kopljas
NLB Moderator

Post by kopljas »

Ma prvo cu da odem do njih....

Ustvari prvo cu da proverim, jus in case, radi li ovaj deo koji su izvadili iz mog auta... Ako radi, onda nisu normalni, ako ne radi, onda su ga sprzili...

Onda cu da odem do njih i da vidim sta se moze uraditi... Uh, kako sam popizdeo..
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

Sa takvim stvarima se ovdje ( u Njemackoj ) direktno obracas importeru pa da vidis kako se brzo vracaju pare ( znam jer sam SEAT diler ) a mislim da je glavni importer za CG za Renault iz Slovenije pa ne bi lose bilo da im se obratis ali prvo podji jos jednom u Autokucu jer mozda i sami priznaju gresku a ako ne budu htjeli zaprijeti im onda da ces se odratiti direktno Renaultu.
Ako licno ne uspijes da nesto povratis od para a ono ces njima sigurno dosta naskoditi jer proizvodjaci i importeri znaju dobro da naplate takve propuste.
A i oni su tebi naskodili pa zasto nebi i ti njima.
A za taj dio mislim da ne mozes znati da li je ikad bio u tvom autu
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
kopljas
NLB Moderator

Post by kopljas »

Ma pazi, napravio sam ja niz gresaka.. Kao npr:
1. Iako sam sebi rekao da nikada necu otici tamo, ja sam ipak otisao!!!
2. Nisam treba da uzimam auto od njih niti da placam deo!
3. Nisam trebao da idem dande dok mi ne sred auto, da sa njim mogu da odem, a ne da me foliraju...

E sad jbg, to ne znaci da ne mogu nista da uradim.. Bar mogu da probam. Ljudi su prevaranti i to je to..

Ali videcemo.. Imace taj racunar ima serijski broj...

CE da vidimo :)
Ichko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha aerox :)

Post by Ichko »

E jbg, bas mi je zao sto ti je tako ispalo. Nadam se da ces na kraju uspjeti da izvuces stvar u svoju korist i vratis novac....

Usput na senica se sijalica fara mijenja na sledeci nacin (vjerovao ili ne) : Moras auto staviti na dizalicu, skinuti prednji tocak sa strane na koju mijenjas sijalicu, i sa unutrasnje strane onog plasticnog blatobrana imas poklopac koji skines i kroz otvor vidis unutrasnji dio fara, dalje je lako, samo izvadis i stavis novu sijalicu, i sastavis sve.....Eto cisto upustvo za sledeci put...Mozda da si znao ovo mogao bi odma reagovati kad si vidio da vade sve zivo iz prostora ispod haube....
2003 Yamaha Wr 450F (supermoto) - SOLD
Locked