P AUTOMAT ZA BLINKUCE STOP SVETLO

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

P AUTOMAT ZA BLINKUCE STOP SVETLO

Post by cika_vanja »

Radi boljeg uocavanja kocenja. Kad se stisne kocnica stop svetlo par puta brzo izblica i nastavi da stalno sija. Moze ovde i na pp.
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Re: P AUTOMAT ZA BLINKUCE STOP SVETLO

Post by Space Director »

Nije losa ideja. Mada, ja bih prvo volio da vidim kako ovo funkcionise, prije nego bi sa tim otisao u saobracaj.
I kad stojim tesko me pratiti...
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cika_vanja »

Znam po sebi, nikad ne blejim u stop svetlo onog ispred mene a treptanje skrece paznju. Kako funkcionise? Probaj pa ces videti. :mrgreen: U svakom slucaju je bolje od obicnog stopa.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

jako zanimljiva stvar, vidio sam da to fabricki ima bmw 800gs e sad drugi me nesto nijesu ni interesovali tako da je moguce da imaju i ostali modeli

koja bi bila cijena?
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cika_vanja »

Cena je 18 eura, sto mislim da je stvarno realno. poz
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Neđe sam čitao o istraživanjima koja su pokazala da se trepćuće svjetlo mnogo brže uoči, te da planiraju i na auta da to ugrađuju. Dobra stvar koja nekad može donijeti mnogo značajnu sekundu... :handgestures-thumbup:
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

Kod dobrog dijela novih kola se osim stopova pale i sva cetri zmigavca ukoliko se naglo zakoci. A znam da sam gledao na neka kola upravo ovo, ukoliko se jace zakoci stopovi prvo blinkaju.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Freeman wrote:Kod dobrog dijela novih kola se osim stopova pale i sva cetri zmigavca ukoliko se naglo zakoci. A znam da sam gledao na neka kola upravo ovo, ukoliko se jace zakoci stopovi prvo blinkaju.
Malo me to posjeća na vozila za US tržište,kod njih je sve crveno-i štop i žmigavci,osim rikverc svjetla pa kad kočiš i skrećeš isto sve ovako blinka. Ja ponekad i sam stisnem/pustim kočnicu da bi postigao ovaj efekat.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ovo je dobra stvarcica, ali koliko sam razumio ovaj uredjaj to radi uvek (pali-gasi) stisnuo ti kocnicu lagano ili kod naglog kocenja?? Jer kao sto galiot kaze ponekad kad se vozimo u grupi i onaj ispred tebe krene da brzo stiska-pusta kocnicu to znaci neku opasnost ispred tebe. Tako da se bojim da bi ovo kod laganog pritiskanja kocnice stvaralo bezpotrebnu paniku onog ko se vozi iza tebe. Kada bi se ovo moglo napraviti da reaguje samo na jaka kocenja onda bi bilo savrseno.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
cika_vanja
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cika_vanja »

bokibd wrote:Ovo je dobra stvarcica, ali koliko sam razumio ovaj uredjaj to radi uvek (pali-gasi) stisnuo ti kocnicu lagano ili kod naglog kocenja?? Jer kao sto galiot kaze ponekad kad se vozimo u grupi i onaj ispred tebe krene da brzo stiska-pusta kocnicu to znaci neku opasnost ispred tebe. Tako da se bojim da bi ovo kod laganog pritiskanja kocnice stvaralo bezpotrebnu paniku onog ko se vozi iza tebe. Kada bi se ovo moglo napraviti da reaguje samo na jaka kocenja onda bi bilo savrseno.
Da, kad god stisnes kocnicu automat radi svoje. Kad onaj iza tebe ne gleda nije bitno da li kocis naglo ili lagano. Drugo, ako ima taj sistem signaliziranja naglog kocenja onda pali sva cetiri zmigavca. Moglo bi ovo da radi pri naglom kocenju ali ti treba SENZOR koji ce registrovati to i trebalo bi modifikovati automat. Dao si mi ideju da razmislam i o takvom uredjaju ali mislim da je ipak vrlo bitno uociti na vreme bilo kakvo kocenje. Tako rade i na novijim vozilima gde postoji takav automat. poz
Post Reply