Kymco Xciting 250cc - pomoć oko servisiranja

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
Andrija Budva
Stoper
Stoper
Vozim: Kymco downtown 300

Kymco Xciting 250cc - pomoć oko servisiranja

Post by Andrija Budva »

Poštovanje svima!
Zamolio bih za malu pomoć. Imam Kymco Xciting 250cc 2007.godište. Kupio sam ga na 17.000 prošle godine na kraj sezone i do sad prešao samo hiljadu.
Zamjenio sam mu ulje prije neki dan sa drugom, al ne znam šta bi još trebalo da se uradi na njega, jer radi odlično (ili bar niko ne zna po zvuku kako bi trebalo da radi, jer je to prvi Kimko u okruženju :-).
Tako da ako neko ima savjet šta bi trebalo da se zamjeni, dje da ga povedem, koliko otprilike to košta... na 18.000km koliko je prešao, bilo bi od velike pomoći.
Ps: baš se slabo razumijem, pa ako neko kaže: "Čuješ li po zvuku da treba zamjenit rolnice?" - E pa ne čujem, jer se ne razumijem :-)
Hvala unaprijed!
http://www.andrijabudva.com" onclick="window.open(this.href);return false;
+38267314054
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Re: Kymco Xciting 250cc - pomoć oko servisiranja

Post by dexbudva »

067507682 javi se pa ce pogleda doktor sta boli vaseg ljubimca od ponedeljka do petka ;) servis FRANETA :whistle:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ovako, malo prije nego si ga kupio(ako si ga kupio od mene ;) , a meni se cini da jesi :idea: ) mu je promijenjeno:
- obije gume
- ulje
- kociono ulje i ozracene kocnice
- plocice
- akumulator
- namotaji
- sve ostalo detaljno pregledano

ovo je uradjeno koliko se sjecam na nekih 14 ili 15 iljada km. sve je radjeno kod vlada i madja u servis. servis je u podgorici i po mom misljenju nemoras bolji trazit. evo ti i brojevi tel.069 334 113, i madjo 069 315 346
a i takodje ono koliko se ja razumijem i znam (sto nije mnogo), mozes se sit navozat ove sezone bez bacanja para. naravno osim ako bude kakvih promjena na motoru, naravno nedaj boze negativnih. ;)

zivio!
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

U servisnoj knjizici za Kymco 250 proizvodjac preporucuje zamjenu ulja u motoru i pranje filtera ulja na 2000 km. Zamjenu ulja u prenosu, zamjenu filtera vazduha i podesavanje zazora ventila na 4000 km. Zamjena rashladne tecnosti i kocionog ulja svake dvije godine. Provjera i po potrebi zamjena prenosnog kaisa i rolnica na 7000 km, provjera i po potrebi zamjena svjecice na 5000 km. Svaki put kad se motor servisira potrebno je provjeriti u kakvom su stanju disk plocice, diskovi, pritisak u gumama, sijalice, ler gas ...
Andrija Budva
Stoper
Stoper
Vozim: Kymco downtown 300

Post by Andrija Budva »

Da, da, to je taj sivi skuter od tebe Poka. Hvala lijepo što si sve napisao! Znam da si mi govorio kad sam ga uzimao, ali mi je isparilo sve iz glave :-)
Pa to je to, on odlično radi tako da ću ga povest na servis poslije sezone.
Dexbudva hvala za broj. Jovane hvala puno za detaljan odgovor.
Pozdrav svima!
http://www.andrijabudva.com" onclick="window.open(this.href);return false;
+38267314054
Post Reply